سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یادداشت نویسنده ترکیه‌ای

تولدت مبارک روحانیِ انقلابی

روزنامه ترکیه‌ای «آیدینلیک» با انتشار مقاله‌ای با عنوان "تولدت مبارک روحانی انقلابی" به مناسبت سالروز تولد رهبر انقلاب، به زندگینامه و مواضع ایشان پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، «ارجان دولاپچی» ستون‌نویس روزنامه ترکیه‌ای «آیدینلیک» در یادداشتی تحت عنوان «تولدت مبارک، روحانیِ انقلابی» به مناسبت سالروز تولد حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ۲۴ تیر ماه، نوشت: او کسی است که ایران را مانند قلعه‌ای غیرقابل تسخیر نگاه داشته است.

وی با بیان اینکه آیت‌الله خامنه‌ای بر خلاف بسیاری از سران کشور‌های خارجی، زندگی ساده‌ای دارد توضیح داد که او چهل سال توطئه‌ها و نقشه‌های شوم امپریالیسم جهانی برای به شکست کشاندن جمهوری اسلامی را خنثی کرده است.

مشروح این یادداشت بدین شرح است: «آیت‌الله سید علی خامنه‌ای از پیشگامان تاسیس جمهوری اسلامی ایران و رهبر دینی کنونی این کشور وارد ۸۰ سالگی شد. وی در دوران انقلاب اسلامی ۴۰ ساله بود و قریب به ۴۰ سال است که در راس امور، این کشور را اداره می‌کند.

آیت‌الله خامنه‌ای مخصوصا در مبارزه کشورش با امپریالیسم همواره ایستادگی کرد و در مهم‌ترین لحظات با واکنش‌های خود مصمم بودن انقلاب اسلامی را نشان داد. وی ایران را همانند قلعه‌ای تسخیرناپذیر و یکپارچه نگه داشت و امکان روی پای خود ایستادن این کشور را فراهم کرد. پای بسیاری از پیشرفت‌های اقتصادی و توسعه در بسیاری از عرصه‌ها، امضای وی قرار دارد.

آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان یار شماره یک بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام خمینی (ره)، با دقت و حساسیت بسیار راه استقلال طلبانه وی را دنبال می‌کند. آیت‌الله خامنه‌ای که یک ترک آذری است، رهبری است که با دوستی با ترکیه نیز قلب‌ها را فتح کرده است. توصیه ایشان مبنی بر "زبان ترکی را یاد بگیرید" در یکی از دیدارهایش با کودکان از حافظه‌ها پاک نمی‌شود.

مبارزه با رژیم شاه

آیت‌الله سید علی خامنه‌ای در ۱۵ ژوئیه ۱۹۳۹ در شهر مشهد واقع در شمال شرقی ایران و به عنوان دومین فرزند پسر خانواده‌اش به دنیا آمد. پدر ایشان حجت الاسلام سید جواد خامنه‌ای یکی از مدرسین حوزه علمیه بوده و زندگی ساده‌ای داشت. سید علی خامنه‌ای آن روز‌ها را چنین توصیف می‌کند:

پدرم عالمی متقی، زاهد و نامدار بود و زندگی بسیار سختی داشت. برخی اوقات حتی شام شب نداشتیم. مادرم با زحمت بسیار برای ما شام شب آماده می‌کرد و این شام هم از نان و کشمش بود.

سید علی خامنه‌ای در سن چهار سالگی به همراه برادر بزرگترش سید محمد وارد مدرسه‌ای شد که علوم دینی را آموزش می‌داد. در فاصله بین سال‌های ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۴ در حوزه علمیه قم با دروس فقه، اصول و فلسفه به تحصیلات خود ادامه داد. در آن روز‌ها به جلسات درس آیت‌الله العظمی بروجردی، امام خمینی (ره)، شیخ مرتضی حریری و علامه سید محمد حسین طباطبائی ملحق شد. این گام در عین حال سرآغاز مبارزه‌ای بزرگ بود. وی در سال ۱۹۶۴ به دلیل بیماری پدرش به مشهد بازگشت. در آن هنگام وی ۲۵ ساله بود و در همانجا به تحصیلات خود ادامه داد.

وقتی امام خمینی (ره) در سال ۱۹۶۲ به دلیل سیاست‌های جانبدارانه آمریکا به مبارزه با رژیم محمدرضا پهلوی برخاست، آیت‌الله خامنه‌ای مشغول تحصیل در حوزه علمیه قم بود. آیت‌الله خامنه‌ای هم از بدو امر وارد صفوف مبارزه اسلام سیاسی شد. وی به همین دلیل مدت‌ها در حبس بود و شکنجه شد و در تبعید زندگی کرد، اما علیرغم این‌ها به مبارزات خود ادامه داد.

وی در روز‌های آغازین مبارزه در ۱۲ محرم (۴ ژوئن ۱۹۶۳) دستگیر شد، اما به شرط عدم رفتن به منبر آزاد شد. آیت‌الله خامنه‌ای قبل از قتل عام ۱۵ خرداد (۵ ژوئن ۱۹۶۳) در شهر بیرجند دستگیر و به زندان نظامی منتقل شد و به مدت ده روز به شکل وحشیانه‌ای مورد شکنجه قرار گرفت.

آیت‌الله خامنه‌ای در طول مبارزات خود شش بار دستگیر شد. وی بار هفتم در اوایل سال ۱۹۷۷ دستگیر و به ایرانشهر تبعید شد. به تعبیر وی اینک "زمان فجر" نزدیک شده بود. وی در اواسط سال ۱۹۷۸ آزاد شد و به شهر مشهد که تعلق خاطر خاصی نسبت به آن داشت، بازگشت. حالا دیگر مردم ایران علیه رژیم شاهنشاهی، که نوکری آمریکا را می‌کرد، حسابی قیام کرده بودند. هر طرف خاک و خون بود و ایران در آستانه انقلاب قرار داشت.

مسئولیت‌ها در طول انقلاب

محمد رضا پهلوی شاه [مخلوع] ایران بیش از این تاب نیاورده و در ۲۵ دسامبر ۱۹۷۸ از کشور فرار کرد. آیت‌الله خمینی (ره) که از سال ۱۹۶۳ در کشور‌های ترکیه، عراق و فرانسه در تبعید به‌سر می‌برد، اول فوریه ۱۹۷۹ به ایران بازگشت. در تهران میلیون‌ها تن از وی استقبال کردند. در ۱۱ فوریه رژیم شاه کاملا سرنگون شد و انقلابیون پیروز شدند. در آن روز‌ها آیت‌الله خامنه‌ای به عضویت شورای عالی انقلاب اسلامی منصوب شد. وی بعد‌ها به ترتیب معاون وزیر دفاع و سپس نماینده مردم تهران در مجلس شد. در سال ۱۹۸۰ به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد. در ۲۷ ژوئن ۱۹۸۱ حین سخنرانی در مسجد ابوذر با انفجار ضبط صوت مقابلش مجروح شد. وی از این حمله نجات یافت، اما عصب دست راستش فلج شد.

اما این قبیل حملات تاثیری در عزم و اراده وی نداشت. در آن دوران شخصیت‌های مهمی جان خود را از دست دادند و یا زخمی شدند. (هاشمی رفسنجانی از روسای پیشین جمهور که در سال ۲۰۱۷ وفات یافت نیز از ناحیه شکم مجروح شد). یکی از این حملات نیز علیه اولین نخست وزیر انقلابی و رئیس جمهور وقت محمدعلی رجائی و برخی از مقامات بلندپایه وقت و به روش سیا و با بمب صورت گرفت. در این سوءقصد که در ۳۰ اوت ۱۹۸۱ صورت گرفت، رئیس جمهور رجائی و ۸۱ تن از مقامات بلندپایه دولت و برخی نمایندگان مجلس شهید شدند. محمدعلی رجایی با زندگی ساده و بی آلایش خود شناخته شده و مورد علاقه مردم بود.

رهبر سال‌های دشوار

بعد از شهادت محمدعلی رجائی، آیت‌الله خامنه‌ای با انتخابات برگزار شده رئیس جمهور شد. وی در سال ۱۹۸۵ برای دومین بار به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد. آن روزها، دوران جنگ با رژیم عراق بود. آیت‌الله خامنه‌ای و همراهانش با مبارزه‌ای شدید، از کشورشان در مقابل عراقی که از سوی آمریکا و اروپا حمایت می‌شد، دفاع کرده و گام به گام دشمن اشغالگر را از خاک خود راندند. جنگ در سال ۱۹۸۸ خاتمه یافت.

امام خمینی (ره) رهبر ایران در سن ۸۷ سالگی و در ۳ ژوئن ۱۹۸۹ وفات یافت. آیت‌الله خامنه‌ای در ۴ ژوئن ۱۹۸۹ از سوی مجلس خبرگان که مسئولیت انتخاب رهبر و نظارت بر اعمال وی را برعهده دارد، به عنوان رهبر جدید (و در واقع رئیس دولت) در راس دولت قرار گرفت و از آن روز تاکنون این وظیفه خطیر را برعهده دارد. آیت‌الله خامنه‌ای که در ۴۰ سالگی این مسئولیت را پذیرفت، اینک ۴۰ سال است که با رهبری قاطع خود این وظیفه را دنبال می‌کند.

آیت‌الله خامنه‌ای پدر ۶ فرزند بوده و تاکنون ۱۸ کتاب را تالیف و ۴ اثر را ترجمه کرده است. وی همچنین دیوان شعری به زبان ترکی دارد که هنوز منتشر نشده است. کتاب "واقعیت ایران" که در برگیرنده زندگی و سخنرانی‌های مهم وی است، در سال ۲۰۱۸ توسط «اسماعیل بندی‌داریان» نویسنده و روزنامه‌نگار ترجمه و از سوی انتشاراتی "کایناک" منتشر شد. این اثر به لحاظ شناخت انقلاب ایران و شخص آیت‌الله خامنه‌ای حائز اهمیت است.

ایستادگی در مقابل امپریالیسم

آیت‌الله سید علی خامنه‌ای به عنوان یکی از رهبران بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با زندگی ساده و فردی که به اصول استقلال ناشی از روحیه انقلابی‌اش پایبند است، شناخته شده و در این زمینه فردی نمونه است. آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان فردی ضد امپریالیسم، مدت ۴۰ سال است که کلیه فشار‌ها و توطئه‌ها و نقشه‌های شوم امپریالیسم آمریکا علیه ایران را خنثی کرده است. وی در این زمینه بسیار با تجربه است. به همین دلیل وی به رهبران بی‌تجربه به آن‌ها هشدار می‌دهد: "تفاهم با آمریکا خیانت به وطن است. " وی تقریبا در همه سخنرانی‌هایش با اشاره به بازی‌های امپریالیسم آمریکا، بر اجرای "اقتصاد مقاومتی" با هدف روی پا ماندن ایران تاکید می‌ورزد. آیت‌الله خامنه‌ای که در عین حال وزنه‌ای معنوی است، با موضع‌گیری‌های خود در لحظات حساس کشور را به آرامش می‌رساند. وی توانست تظاهرات خیابانی بعد از انتخابات ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ را تنها با یک جمله به پایان برساند.

انقلاب ما را احیا کرد

در این جا به نمونه‌ای از دیدگاه‌های آیت‌الله خامنه‌ای در موضوعات مختلف اشاره می‌کنیم:

"حرکت‌های بزرگ باید مورد قبول مردم واقع شود، اگر حرکتی می‌خواهد در بین مردم پایگاهی بیابد، اگر می‌خواهد از سوی افراد سرشناس مردم و بزرگان آن‌ها مورد قبول واقع شود، باید بتواند حرفی تازه بزند."

"عدالتی که اسلام بر آن تاکید می‌کند، "تقسیم متعادل" است، یعنی این اختلاف‌های طبقاتی نباید باشد، در توزیع درآمد‌ها بین اقشار مختلف مردم تا این حد اختلاف هرگز نباید باشد."

"جامعه‌ی ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، متوجه شد که یک هویت، یک شخصیت دارد، یعنی هویت و شخصیت خود را کسب کرد. انقلاب ما را احیا کرد، به ما شخصیت داد."

"بزرگترین موفقیت حرکت اسلامی در ایران، تلنگر زدن به ما ایرانی‌ها و بیدار کردن ما از خواب غفلت بود؛ رهایی ما از بی‌تفاوتی، بی‌علاقگی و ندانم‌کاری نسبت به آینده‌مان بود."

"تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ملت ایران هرگز این فرصت را نیافت که به عنوان یک ملت، یک مردم، آینده خود را به دست خود بسازد. انقلاب به ما جرأت و جسارت و نیروی حرکت و علمی‌شدن را داد."

"کسانی که در گذشته این کشور را اداره می‌کردند و خانواده‌هایشان بزرگترین شرکای باند‌های مواد مخدر در کشور بودند. اولین کسانی که هروئین را وارد این کشور کرده و توزیع کردند، آن‌ها بودند. آن‌ها فساد، بی‌اخلاقی، مواد مخدر و فقر و بدبختی را به دست خود گسترش می‌دادند."

"امروز برخی با بزرگنمایی بسیار دم از دموکراسی می‌زنند. دموکراسی چیزی نیست که در تاریخ ایران سابقه‌ای داشته باشد. اصولا دموکراسی در ایران هرگز نبوده است. دموکراسی در ایران با جمهوری اسلامی شکل گرفت و شروع به زندگی کرد. البته امکان توسعه دموکراسی و بهبود ماهیت آن وجود دارد."

علوم را باید خودمان تولید کنیم

"علم و اندیشه را باید خودمان رأسا تولید کنیم. در دوران شاه دیکتاتوری، زورگویی، فشار، وابستگی، فساد، نارسایی و بی‌کفایتی حاکم بود؛ خبری از خلاقیت، پیشرفت و مولد بودن نبود. انقلاب در مقابل تمامی این وضعیت‌ها ایستاد، علیه همه‌ی این عوامل قیام کرد. "

"بنده که در حال حاضر با شما صحبت می‌کنم، به اندازه سر سوزنی احساس کبر نمی‌کنم. سایر مسئولین کشور نیز چنین هستند. "

"بر اساس قانون اساسی کشورمان مقام رهبری مسئولیتی در قبال اقدامات دولت و قوه مجریه ندارد و تنها مورد استثنا در این زمینه، نیرو‌های مسلح هستند. رهبری مسئول انقلاب و جهت‌گیری نظام و حفظ خط مشی آن است. "

"نسخه صحیح در مقابل تجاوزگری آمریکا، در داخل پایه‌های نظام را مستحکم می‌کند. حقیقتا نظامی که متکی به مردم بوده و از سوی مردم حمایت می‌شود، در درون مستحکم خواهد بود."

"عدالت طلبی هرگز کهنه نمی‌شود؛ آزادی خواهی و استقلال‌طلبی هرگز کهنه نمی‌شود."

"تسلیم ناپذیری ایران در مقابل قدرت‌های امپریالیست جهان را خود امپریالیست‌ها رأسا بر زبان می‌آورند. نگاه کنید، همین آمریکا را... امروز برخلاف سایر کشور‌ها تنها جرم جمهوری اسلامی ایران این است که در مقابل قدرت‌های امپریالیست سر خم نمی‌کند و تسلیم آن‌ها نمی‌شود."

"موقعیت انقلاب اسلامی دفاعی نیست، تهاجمی است؛ یعنی تهاجمی در مقابل نظام سلطه و امپریالیست‌ها. اگر در موقعیت دفاعی قرار گرفته بودیم، تاکنون کارمان را ساخته بودند."

"آن‌ها می‌دانند که علم باعث قدرت و اقتدار می‌شود. به خصوص غربی‌ها زیر سایه علم قدرت یافتند. این امر، واقعیتی تاریخی است. البته نباید فراموش کنیم که علم بین شرق و غرب همواره دست به دست شده است. "

مبارزه دائمی با آمریکا

"تا زمانی که آمریکا باشد، در مقابل آن خواهیم بود و دشمنی با آمریکا هم خواهد بود. مبارزه دائمی با آمریکا، بخشی از اعتقادات ماست. مبارزه با استکبار (دیکتاتوری) در ژن این انقلاب جای دارد. "

"غربی‌ها به غیر از استثمار کشور‌هایی نظیر ما هدف دیگری ندارند. هرگز فریب تئوری‌های ساخته و پرداخته غرب را نخورید و در مقابل آن‌ها هوشیار باشد. دشمن امپریالیست سعی می‌کند خود را دوست نشان داده و شعائر ملت‌ها را تغییر دهد. یکی از راهکار‌های مهم به زنجیر کشیدن ملت‌ها هم، تئوری سرهم کردن است. "

"برخی می‌گویند نباید فرصت‌ها را از دست داد. از این عده باید پرسید: آیا شما به عقب نشینی و تسلیم شدن در برابر دشمنی که قصد دارد بر شما مسلط شود "فرصت" می‌گویید؟ تسلیم شدن در برابر آمریکا به منزله حاکم ساختن دشمن بر روی سرنوشت ملت است. "

"ترسیدن و عقب نشینی در مقابل امپریالیسم، بزرگترین بلایی است که بر سر ملت‌های شرقی آمده است. برای ملت ایران هر روز، روز مبارزه با استکبار و امپریالیسم است. شعار "مرگ بر آمریکا" باید همانند یک پرچم و یک مشعل حفظ شود. این امر باعث می‌شود تا ملت و کشور راه خود را گم نکند. عصیان علیه آمریکا و فریاد زدن بر سر این کشور عمل خشونت آمیز محسوب نمی‌شود. همه تلاش آمریکا برای این است که بار دیگر وارد ایران شده و اهداف امپریالیستی خود را دنبال کند. "

"برخی قلم‌های خود فروخته، نوکر‌های بی جیره و مواجب امپریالیسم در کشور می‌گویند در مقابل استکبار و امپریالیسم تسلیم شوید، بروید و درگاه آن‌ها را ببوسید. برخی غافلین فریب خورده فکر می‌کنند برقراری رابطه با آمریکا می‌تواند مشکلات مملکت را حل کند."

منبع: فارس

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.