سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بوریس جانسون؛ از تولد در آمریکا تا نخست‌وزیری انگلیس

«آلکساندر بوریس دو ففل جانسون» امروز با کسب ۹۲ هزار رای به عنوان رئیس جدید حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیر جدید انگلیس انتخاب شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، بوریس جانسون با نام کامل "آلکساندر بوریس دو فِفِل جانسون"، ۵۵ ساله، که امروز به عنوان رهبر حزب حاکم محافظه‌کار و نخست‌وزیر جدید انگلیس انتخاب شد، از چهره‌های جنجالی فضای سیاسی این کشور به شمار می‌رود.

وی از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ به عنوان شهردار لندن فعالیت می‌کرد و از ۲۰۱۵ تاکنون نمایندگی مجلس عوام انگلیس را از حوزه انتخابیه آکسبریج و رویسلیپ جنوبی به عهده دارد. جانسون از زمانی که به عنوان شهردار کلانشهر لندن مشغول به فعالیت بود، همواره به خاطر ژولیدگی و رنگ خاص موهایش مورد توجه رسانه‌ها قرار داشته است.

بوریس جانسون در سال ۱۹۶۴ از پدر و مادری انگلیسی در شهر نیویورک آمریکا به دنیا آمد و به همین خاطر به طور همزمان از تابعیت آمریکایی و انگلیسی برخوردار است. پدرش «استنلی جانسون» نام داشت و نام پدربزرگش در ابتدا "عثمان کمال" بود که بعداً نام خود را به جانی تغییر داد. او در شهر بندری بورن موث انگلیس از مادری نیم انگلیسی و نیم سوئیسی متولد شده بود.

پدر "عثمان کمال" (پدر پدربزرگ بوریس جانسون)، علی کمال، آخرین وزیر کشور امپراتوری عثمانی بود که دستور بازداشت مصطفی کمال آتاترک (پدر ترکیه مدرن) را صادر کرد. علی کمال پس از مدتی اعدام شد و مادر عثمان (پدربزرگ بوریس جانسون) نیز مدتی پس از تولد او درگذشت و عثمان به نزد مادربزرگ انگلیسی خود نقل مکان کرد و در آن جا نام خود را به ویلفرد «جانی» جانسون تغییر داد.

محققان سوئیسی در سال ۲۰۱۸ (اینجا) جسد مومیایی یک زن ظاهراً ثروتمند را در شهر بازل این کشور شناسایی کردند که گفته می‌شد از اجداد بوریس جانسون بوده است. وی ساعاتی پس از انتشار این خبر در رسانه‌ها،  در حساب توئیتر خود نوشت از شنیدن خبر پیدا شدن جسد مومیایی جد مادری‌اش خیلی هیجان‌زده شده و احساس غرور می‌کند!

جانسون فعالیت خود را ابتدا به عنوان خبرنگار روزنامه تایمز آغاز کرد اما پس از جعل یک نقل قول از پدربزرگ ترک‌تبارش (عثمان کمال) از این روزنامه اخراج شد. او سپس در سال ۲۰۰۸ به عنوان شهردار لندن انتخاب شد و تا سال ۲۰۱۶ که به کمپ حامیان همه‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برکسیت) پیوست در این سمت باقی ماند.

پس از رأی مثبت انگلیسی‌ها به برکسیت، «ترزا مِی» نخست‌وزیر وقت انگلیس او را به عنوان وزیر امور خارجه خود انتخاب کرد اما در پی تشدید اختلاف آنها بر سر نحوه خروج از اتحادیه اروپا، در سال ۲۰۱۸ از سمت خود استعفا داد و پس از آن، نظر حامیان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را به خود جلب کرد تا با حمایت آنها به کرسی نخست‌وزیری دست یابد.

جانسون در زمان تصدی وزارت امور خارجه انگلیس گاف‌های زیادی داشت اما جدی‌ترین آنها اظهارات او درباره نازنین زاغری بود که در سال ۲۰۱۶ به جرم جاسوسی در ایران بازداشت شد. در حالی که زاغری مدعی بود تنها برای دیدن خانواده‌اش به ایران سفر کرده است، جانسون در اظهاراتی جنجالی در مجلس عوام انگلیس فاش کرد که او پیش از دستگیر شدن در ایران، مشغول آموزش روزنامه‌نگاری بوده است.

نکته جالب توجه در مورد او اینکه در تاریخ حضور وی در عرصه سیاست، کمتر عکسی را می‌توان پیدا کرد که او را با موهای مرتب نشان دهد. به گفته دوستانش، او هرگز از شانه برای مرتب کردن موهایش استفاده نمی‌کند.

جانسون در ایام نوجوانی با دریافت بورسیه، وارد کالجِ Eton شد که یکی از گران‌قیمت‌ترین دبیرستان‌های شبانه‌روزی پسرانه انگلیس برای سنین ۱۳ تا ۱۸ سال است. این کالج که درسال ۱۴۴۰ به دست هنری ششم در ۳۰ کیلومتری لندن در شهر ایتون در نزدیکی ویندسور تأسیس شد، یکی از نه مدرسه خصوصی انگلیس است.

دانش آموزان این دبیرستان به صورت شبانه‌روزی در این مدرسه زندگی می‌کنند و کالج ایتون دارای فهرست بلندی از افراد مشهور از میان دانش آموختگان این مدرسه است. شماری از نخست‌وزیران پیشین انگلیس همچون "آنتونی ایدن" و "مک میلان"، تعدادی از دانشمندان، نویسندگان، شعرا، ماموران اطلاعاتی و امنیتی، افسران ارشد نظامی، دو نفر از شاهان کشور نپال، "کارل مارکس" و تعدادی از اعضای ارشد حزب محافظه‌کار همچون "دیوید کامرون" (نخست وزیر اسبق) و "روری استیوارت" (وزیر)، از فارغ التحصیلان این کالج هستند. شماری از انگلیسی‌ها به این دبیرستان لقب "بزرگ‌ترین تربیت‌کننده سخنوران انگلستان" و "مشهورترین دبیرستان جهان" را داده‌اند.

جانسون تحصیل در این کالج را در پاییز ۱۹۷۷ آغاز کرد و تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه آکسفورد در زمینه مطالعه متون کلاسیک پی گرفت. او بخشی از نسل دانشجویان لیسانس دانشگاه آکسفورد است که بر سیاست و رسانه‌های قرن بیست و یکم انگلیس مسلط شدند. اعضای ارشد کنونی حزب محافظه‌کار انگلیس همچون "ویلیام هیگ"، "مایکل گوو"، "جرمی هانت"، و "نیک بولز" از جمله این افرادند که در دولت‌های حزب محافظه‌کار، عضو بودند و وزارتخانه‌های مهم از قبیل وزارت خارجه را در دست داشتند.

"جانسون" پس از "دیوید کامرون" و "ترزا می" سومین نخست‌وزیری است که باید با بزرگترین چالش نیم قرن اخیر انگلیس که همه ارکان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این کشور را متاثر کرده یعنی برکسیت دست و پنجه نرم کند. هواداری سرسختانه او از برکسیت و به طور همزمان، قدرتمند شدن جبهه مخالفان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، مطمئنا کارش را در اداره امور این کشور دشوارتر خواهد کرد.

انتهای پیام/

زندگینامه بوریس جانسون نخست‌وزیر جدید انگلیس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۹:۴۷ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
بوریس جانسون(سفیانی)