بیشتر بخوانید: اصناف،قلب تپنده نهضت فرهنگى براى حمایت از کالای ایرانی
وی تصریح کرد: ۳ میلیون واحد صنفی و ۷ هزار اتحادیه و ۴۰۰ اتاق اصناف در کشور دارای بیش از ۶ الی ۸ میلیون شغل مستقیم هستند که بیش از ۱۷ درصد تولید ناخالص ملی برعهده اصناف است.
مدرس خیابانی با تاکید بر اینکه ۸۷ درصد بخش ارزش بر افزوده خدمات بر عهده اصناف است، افزود: کنترل بازار بدون حضور اصناف غیر ممکن است.
قائم مقام وزیر صمت تصریح کرد: حفظ آرامش بازار مهمترین هدف نظارت بر بازار در شرایط فعلی است و حفظ مردم بازار در گرو آرامش بازار است.
خیابانی با بیان اینکه تولید امروز در نوک پیکان اقتصاد کشور قرار دارد، اظهار کرد: دشمنان کشور سعی در زدن اقتصاد کشور دارند و باید تلاش کنیم تا تولید ارتقا پیدا کند و همچنین تنطیم بازار متوقف نشود.
وی با بیان اینکه تولید به منظور حفظ اشتغال و توان سطح صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: امروز حفظ اشتغال مهمترین مساله در اقتصاد کشور است.
مدرس خیابانی با اشاره به اینکه امروز دشمنان واهمه دارند تا کالای داخلی تبلیغ نشود، ادامه داد: اصناف مهمترین شبکه اطلاع رسانی در کشور هستند که میتوانند کالای ایرانی را تبلیغ کنند و سعی کنند بیشتر مبادرت به فروش کالای داخلی داشته باشند.
وی با تاکید بر حمایت از تولید ملی کشور ادامه داد: تولید نباید متوقف شود و باید بیش از پیش اشتغال مولد داشته باشیم.
مدرس خیابانی افزود: شبکه عرضه و توزیع کالا میتوانند نقش موثری در تبلیغ و برند سازی کالاهای ایرانی داشته باشند و در این راستا باید تلاش کرد تا جلوی واردات کالاهای که مشابه تولید در داخل دارند گرفته شود.
وی با بیان اینکه امروز در راستای حمایت از تولید داخلی نیاز به معرفی قهرمان داریم، اظهار کرد: در شرایط جنگ اقتصادی کشور باید تولیدکنندگانی که در سختترین شرایط و با توجه به تحریم کالای ایرانی را با بهترین کیفیت و قیمت مناسب روانه بازار میکنند به عنوان قهرمانان عرصه اقتصادی معرفی شوند تا الگویی برای دیگر تولید کنندگان باشند.
قائم مقام وزیر صمت افزود: امروز شاهد افزایش هزینههای مبادلهای که بخشی از این هزینهها ناشی از افزایش قیمت نرخ ارز است و باید تلاش کنیم با اصلاح شبکه توزیع از طریق اصناف شوک قیمتی در حوزه تامین کالاهای اساسی نداشته باشیم.
مدرس خیابانی با تاکید بر اینکه در تامین کالای اساسی به اندازه نیاز جامعه صورت گرفته است، گفت: ۹۰ درصد کالاهای اساسی در کشور تهیه و توزیع میشود و بخش کمی از نیاز کالایی در داخل از طریق واردات تامین میشود.
وی تصریح کرد: در شبکه توزیع و تامین اصلاح و نوین سازی انجام گرفته است و باید این حوزه ارتقا یابد و هدف ما کاهش قیمت مصرف کننده و هزینههای مبادلهای کالا است.
مدرس خیابانی در خصوص اهمیت بحث بازرسی و نظارت افزود: اصل نظارت در کشور با حاکمیت است و نظارت باید بر مبنای روشهای نوین باشد و نظارت سنتی دیگر جواب نمیدهد و در حال حاضر مهمترین کمک در بخش بازرسی و نظارت اتاقهای اصناف هستند.
وی تاکید کرد: دولت باید ابزارهای بازرسی و نظارت و تامین بودجه بازرسی رو برای اتاقهای اصناف انجام دهد و تبصره ۷ ماده ۷۲ در راستای یک سوم سهم اصناف از محل جرایم تعزیرات به اصناف اختصاص داده شود تا اتاقهای اصناف نیز بهتر بتوانند کار بازرسی و نظارت را انجام دهند.
مدرس خیابانی افزود: سامانه اطلاع رسانی قیمت کالاها به زودی منتشر خواهد شد و در این سامانه قیمت بیش از صد کالا روزانه هم قیمت کف بازار و هم قیمت عرف توسط این سامانه به صورت آنلاین منتشر خواهد شد که این اطلا رسانی کمک بسیار موثری را در تنظیم بازار خواهد داشت.
قائم مقام وزیر صمت در پایان گفت: بحث درج قیمت در تمام دنیا به عنوان یک اصل محسوب میشود و باید تلاش کنیم ابتداییترین حقوق مصرف کننده که دانستن نرخ قیمتها است، را توسط واحدهای صنفی رعایت کنیم.
گفتنی است؛ دومین نشست هم اندیشی روسای اتاقهای اصناف مراکز استان با حضور قائم مقام وزیر صمت و رییس تعزیزات حکومتی و رئیس اتاق اصناف ایران و مدیران بازرسی و نظارت مراکز استانها برگزار شد.
انتهای پیام/