سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تتوی آرایشی بانوان چه حکمی دارد؟

برای تاتو (خالکوبی) کردن از سوزن‌های مخصوص استفاده می‌شود و این کار غیر از درد فراوان، خونریزی زیادی هم به همراه دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، "تتو" کردن امروزه یکی از انواع آرایشی رایج در بین زنان محسوب می‌شود. قرار گرفتن مواد رنگی با منشاء خارجی در زیر پوست باعث تغییرات رنگی می‌شود که این حرکات را خالکوبی یا تاتو می‌گویند. برای تاتو (خالکوبی) کردن از سوزن‌های مخصوص استفاده می‌شود و این کار غیر از درد فراوان، خونریزی زیادی هم به همراه دارد. پس از تاتو کردن نیز رعایت نکردن بهداشت فردی، می‌تواند شخص را در معرض ابتلا به آلودگی‌های خونی و اختلالات پوستی قرار دهد.


بیشتربخوانید: هدیه‌ ارباب رجوع به کارمندان ادارات چه حکمی دارد؟


تتو انواعی دارد که شامل تتوی ابرو و چشم است. تاتوی ابرو نیز کاربردی درمانی برای افرادی که به دلایل مختلف ابروی خویش را از دست داده‌اند یا دچار نقص مادرزادی هستند، محسوب می‌شود و از بارزترین نمونه‌های آن می‌توان به بیمارانی اشاره کرد که بر اثر "شیمی درمانی" ابروی خود را از دست داده‌اند. تاتوی چشم نیز برای رفع نقص‌هایی، چون افتادگی چشم، افتادگی پلک، آسیب و جراحت و ... به کار می‌رود. بر این اساس گاهی این عمل می‌تواند مزیت‌هایی داشته باشد که آن هم به ندرت حاصل می‌شود. این کار از جهت اخلاقی اگر برای تبرج و زینت به کار رود به طور قطع نشان از ضعف نفس دارد. اما از جهت فقهی رهبر معظم انقلاب طی استفئاتی فرمودند: «مانع ندارد، و اگر در نظر عرف زینت محسوب مى‌شود باید از نامحرم بپوشانند».

آیت‌الله مکارم شیرازی در پاسخ به این سؤال که: «برخى از بانوان نسبت به ابرو یا دور لب، عملیّات تاتو انجام مى‌دهند، پر رنگ کردن دور ابرو و لب با خال کوبى که طبعاً زینت تلقّى مى شود و گاه پوشاندن آن نیز مقدور نیست»، می‌نویسد: «این کار در صورتى که آرایش تند محسوب نشود و منشأ فسادى نگردد جایز است؛ ودر هر حال براى وضو و غسل اشکالى ندارد، زیرا چیزى نیست که روى پوست را بپوشاند؛ و اگر روی پوست باشد، باید در صورت امکان به هنگام غسل و وضو برطرف شود».

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

حکم شرعی تتوی آرایشی بانوان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
امین
۲۱:۱۹ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
سلام. باتشکر از مطلب مفیدتون
چون به حکم فقهی پرداختید ممنون میشیم که حکم را کامل بفرمایید.
غالبا آرایشگرها بعد از انجام تتو به مُراجع خود توصیه میکنند که تا دو الی سه روز آب به محل تتو نخورد. در بسیاری از این موارد آب برای محل تتو ضرر ندارد و این توصیه بخاطر رنگ تتو است، بنابراین چون آب برای بدن ضرر ندارد خانم باید وضو و غسل خود را بطور معمولی (نه جبیره) انجام دهد.
البته خانم ها توجه داشته باشند که اگر واقعا آب برای بدن ضرر داشته باشد، عملیات تتو را در ایام عادت ماهانه خویش انجام دهند که مجبور به وضو و غسل جبیره نشوند.
دلیل این توصیه اینست: اگر انسان عمدا کاری کند که مجبور به وضو و غسل جبیره شود معصیت و گناه کرده است.
بنابراین راه حل رهایی از گناه، اینست که در ایامی که مکلف به نماز نیست تتو را انجام دهد‌.