وی ادامه داد:ما به طور دقیق نمی توانیم متوجه میزان کسب درآمد ماینرها شویم ولی با سنجش مصرف برق و پردازش دستگاه ها با درصدی خطا می توان میزان درآمد را تخمین زد.
دهقان با بیان اینکه موضوع رمزارزها در کمیسیون اقتصادی دولت بررسی شده گفت: این موضوع محاسن و معایبی دارد که پولشویی و مصرف بالای انرژی از معایب آن محسوب می شود و یکی از محاسن آن برای ما ارزآوری در زمان تحریم است. باید معایب و محاسن آن را با هم دید و با مدیریت معایب از مزایای آن به نفع کشور استفاده کرد.
در ادامه انارکی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این خصوص گفت: استدلال اصلی موافقان استفاده از بیت کوین، ایجاد ظرفیت برای ورود ارز در دوران تحریم است. امیدواریم به زودی مصوبه دولت در خصوص رمزارزها تکمیل و ارائه شود تا فضا برای فعالیت قانونی در این حوزه فراهم شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر گمرک فرآیند واردات این دستگاه ها را آغاز کرده و فعالان این حوزه با ثبت سفارش و انجام مراحل قانونی می توانند دستگاه ها را وارد کنند.
بیشتر بخوانید: سازوکار استخراج رمز ارزها نهایی میشود / ممنوعیت استفاده از رمزارزها در برخی از کشورها
زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صمت در ارتباط تلفنی با برنامه تصریح کرد: نگاه وزارت صمت به این موضوع مثبت است زیرا نباید اجازه داد فعالیت رمزارزها زیرزمینی شود و باید تولید ارز دیجیتال با شناخت خطرات و مزایای آن چارچوب بندی شود.
وی ادامه داد: قرار است با هماهنگی وزارت ارتباطات در یک بازه زمانی بر اساس میزان مصرف انرژی و یا قدرت پردازش سطح استانداردی برای فعالان این حوزه مشخص شود.
در ادامه رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور در این خصوص گفت: بیشتر جذابیت بیت کوین در ایران به واسطه انرژی ارزان است.برای تولید هر بیت کوین تقریبا ۷۲ هزار کیلو وات برق مصرف میشود و تعرفه برق نباید در این بخش معمولی باشد. پس از تصویب نهایی تولید ارز دیجیتال در دولت نرخ برق مصرفی این حوزه با تعرفه صادراتی محاسبه می شود.
وی با اشاره به فشار بیش از حد به شبکه برق در پیک مصرف گفت: یکی از پیشنهادات وزارت نیرو اینست که فعالان حوزه رمزارزها در زمان اوج مصرف مانند دیگر مشترکین محدودیت مصرف داشته باشند.
انتهای پیام/