سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان در گفت‌وگو با دادستان کل کشور بررسی کرد؛

علت پیگیری نشدن حقوق عامه از سوی وکلا چیست؟

حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری درباره علت پیگیری نشدن حقوق عامه از سوی وکلا توضیحاتی داد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ضرورت مسئله احیای حقوق عامه گفت: احیای حقوق عامه از مسائل مهم کشور است که مدنظر رئیس قوه قضائیه نیز بوده است.

او با بیان اینکه وکلا همان‌گونه که در مسائل حقوقی و در رابطه با پیگیری پرونده‌های قضایی می‌توانند مؤثر باشند، افزود: وکلا در احقاق و احیای حقوق عامه و صیانت از آن نیز می‌توانند اثرگذار باشند.

دادستان کل کشور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه دلیل پیگیری نشدن حقوق عامه از سوی وکلا چیست؟ گفت: قطعاً وکلا در احیا و صیانت از حقوق عامه مؤثر هستند و باید آنان برای احیای این حق به دستگاه قضا کمک کنند، اما اینکه وکلا چرا به دنبال پیگیری احیای حقوق عامه نیستند را باید از خودشان پرسید.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری ضمن تأکید بر نقش وکلا در پیگیری پرونده‌های قضایی مربوط به حقوق عامه متذکر شد: پرونده‌های مربوط به اراضی ملی و منابع طبیعی از جمله پرونده‌های مربوط به حقوق عامه هستند. حال وقتی فردی که حقوق عامه را زیر پا گذاشته و به منابع ملی تجاوز کرده است، برای احقاق حقوق عامه باید وکلا به دستگاه قضایی کمک کنند.

گفتنی است که کارشناسان این حوزه معتقدند که علت اصلی عدم پیگیری احیای حقوق عامه توسط وکلا، کمبود وکیل در کشور است.  در این باره حسن راستی کارشناس ارشد حقوق گفت: عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار خدمات حقوقی و کمبود وکیل در کشور منجر به ایجاد یک بازار انحصاری در این حوزه شده است، به طوری که در بازار انحصاری تنها پرونده‌هایی که برای وکلا سودمند هستند، مدنظر آنان قرار می‌گیرند و توسط وکلا رسیدگی می‌شوند؛ لذا پرونده‌های اساسی مانند مسائل محیط زیستی و آسیب‌های اجتماعی که بسیار در احیای حقوق عامه اثرگذار هستند، مورد بی‌توجهی وکلا قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۴۴ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
منظورتان همان عدم اجرای عدالت است؟
ناشناس
۱۱:۳۰ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
وکلا م ظلوم واقع شدن
ناشناس
۱۱:۳۰ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
این کار وظیفه دادستانهای محترم هستش نه وکلا و دادستان چون مدعی العموم هست باید وارد شود نه وکیل که با این اشباع و آزمونهای بی مورد و پذیرش وکیل بدون حساب و کتاب اکثر وکلا حتی تو درآمد خودشون هم موندن
حسینی
۰۵:۰۴ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
وقتی در این کشور هر صنفی همچون وکالت در انحصار گروهی بنام کانون وکلا ویا سردفتران بدون هیچگونه زمینه کار شناسی گزینش انجام میشه توقع یهتری از وشضعیت وکالت نمیتوان داشت.
ناشناس
۰۲:۳۳ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
ایاقانون به وکیل اجازه می‌دهد درخصوص اراضی موات ازمتصرف شکایت کند‌خیر می‌گوید شما اصیل نیستید وازاصیل وکالت ندارید
ناشناس
۰۲:۱۰ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
بايد همه جوانان حقوقداني که ميتوانند باعث پويايي نظام قضايي شوند وارد عرصه شوند و انحصار وکالت شکسته شود!!!
ناشناس
۰۱:۳۳ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
درود بر ریسی