کاهش ویتامین D در برخی روشهای پاستوریزاسیون
وی ادامه داد: در فرآوری لبنیات نیز در مواردی مشکل داریم چرا که در بخشی از روشهای پاستوریزه کردن لبنیات ویتامین D از بین میرود، اما مهمترین علت کمبود کلسیم و ویتامین D در کشور پایین بودن مصرف آن است.
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گرانی را یکی از دلایل کاهش مصرف لبنیات و گوشت دانست و گفت: مردم اگر میتوانند مصرف لبنیات را بالا ببرند تا کلسیم و ویتامین D دریافتی آنها افزایش پیدا کند.
نیمی از جمعیت کشور کمبود کلسیم دارند
لاریجانی اظهار کرد: حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت کشور مطابق با استانداردهای بین المللی ویتامین D و ۵۰ تا ۶۰ درصد جمعیت کشور به میزان استاندارد بین المللی کلسیم دریافت میکنند.
وی توصیه کرد: مردم باید میزان لبنیات مصرفی خود را افزایش دهند، همچنین استفاده از مکملهای تغذیهای را یکی از راهکارهای جبران ویتامین D و کلسیم دانست.
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در سنین نوجوانی، بارداری و سالمندان توجه به مصرف ویتامین D و کلسیم بسیار حائز اهمیت است.
آمار پوکی استخوان در کشور
لاریجانی با اشاره به آمار پوکی استخوان در کشور گفت: ۳۰ درصد از افراد بالای ۶۰ سال درجاتی از پوکی استخوان (استئوپروز) دارند همچنین در دوران بارداری بسیاری از مادران باردار از کاهش تراکم استخوانی (استئوپنی) رنج میبرند.
وی یادآوری کرد: باید تلاش کنیم کودکان از دوران کودک تغذیه خوبی داشته باشند و میزان کلسیم و ویتامین D دریافتی آنها بیشتر باشد.
انتهای پیام/