وی در تشریح وضع ساخت و توسعه شبکه گاز در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در شرایط فعلی، ساخت و توسعه شبکه گاز در استان سیستان و بلوچستان در دو بخش احداث خطوط لوله گاز فشار قوی و گازرسانی به شهرها، صنایع و نیروگاههای برق در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه عملیات ساخت خط لوله ۲۶۲ کیلومتری ایرانشهر به زاهدان سال ۹۵ به پایان رسید، تصریح کرد: برای طراحی و ساخت این خط لوله بیش از ۷۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و همزمان با پایان ساخت خط لوله، توسعه شبکه گاز در شهرهای مختلف این استان پهناور آغاز شده است.
منتظرتربتی با بیان اینکه هماکنون بیش از ۲۲ هزار خانوار در قالب نصب حدود ۱۳ هزار و ۲۹۱ علمک در زاهدان از نعمت گاز طبیعی بهرهمند هستند، گفت: برای گازرسانی به این مشترکان، حدود ۴ هزار متر شبکه تغذیه و حدود ۱۲۰ هزار متر شبکه توزیع گاز شهری احداث شده است.
به گفته وی، تاکنون وسعت شبکه تغذیه و توزیع گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان به ۶۰۰ کیلومتر رسیده است و همزمان با توسعه شبکه گاز شهری، اتصال نیروگاههای برق با هدف کاهش مصرف سوخت مایع و کاهش آلایندگی نیز در برنامه شرکت ملی گاز ایران قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: در پروژههای خط انتقال گاز، حدود یکهزار نفر و در شبکه داخلی نیز ۵۰۰ نفر در قالب پیمانهای نصب علمک مشغول به کارند که ۸۰ درصد این نیروها را بومیان منطقه تشکیل میدهند.
معاون وزیر نفت درباره آخرین وضع گازرسانی به نیروگاههای استان سیستان و بلوچستان، توضیح داد: تاکنون از مجموع ۶ نیروگاه برق این استان سه نیروگاه به شبکه گاز متصل شدهاند.
تربتی با اشاره به اتصال نیروگاه ۲۲۵ مگاواتی زاهدان به شبکه گاز تاکید کرد: هشت واحد این نیروگاه به شبکه گاز متصل شده و در اوج مصرف روزانه، یک میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب گاز طبیعی در این واحدها مصرف میشود که به همین نسبت، مصرف فرآوردههای نفتی کاهش یافته است.
به گفته معاون وزیر نفت، نیروگاه بخار ایرانشهر و نیروگاه سیکل ترکیبی بمپور نیز به شبکه گاز متصل شده و در مجموع بیش از ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب گاز طبیعی در این دو نیروگاه مصرف میشود. افزون بر نیروگاهها، گازرسانی به شهرک صنعتی و سایت نمایشگاه بینالمللی زاهدان نیز آغاز شده است و در نیمه دوم امسال، عملیات اجرایی گازرسانی در چهار محور صنعتی شهر زاهدان آغاز خواهد شد.
بیشتر بخوانید: تکمیل پروژه گازی دهگلان - سقز به طول ۱۲۴ کیلومتر
تربتی در تشریح وضع گازرسانی به شهرهای استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: همزمان با توسعه شبکه گاز شهری در زاهدان، گازرسانی به هفت شهر دیگر این استان شامل زابل، بمپور و محمدان، دلگان، خاش، بزمان و چابهار نیز آغاز شده و طرح توسعه شبکه ایرانشهر نیز در دست اجراست.
وی با اشاره به گازرسانی به زابل از طریق سیانجی تصریح کرد: همزمان با ساخت و توسعه شبکه گاز شهری، ساخت خط انتقال گاز زاهدان - دو راهی زابل با پیشرفتی بالغ بر ۳۰ درصد در دست اجراست و خط لوله انتقال گاز از دوراهی تا زابل نیز مراحل عقد قرارداد را سپری میکند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از گازرسانی کامل به بمپور تا پایان تابستان خبر داد و افزود: با گازدار شدن شهر بمپور، امکان گازدار شدن ۱۴ روستای این شهر نیز فراهم میشود.
وی با اعلام اینکه خط لوله انتقال گاز خاش و میرجاوه پیمانسپاری شده و در مرحله تجهیز کارگاه و آغاز عملیات اجرایی قرار دارد، تاکید کرد: عملیات اجرایی ساخت و توسعه شبکه گاز شهر خاش و سیمان خاش نیز تا پایان مردادماه آغاز خواهد شد. پکیج طراحی گازرسانی به دلگان نیز آماده و در مرحله انجام فرآیند مناقصههاست و پیمانکار اجرایی طرح شهریورماه انتخاب خواهد شد، افزون بر این، عملیات اجرایی گازرسانی به شهر «بزمان» نیز در حال انجام است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه برای گازرسانی به ایرانشهر، ساخت و تکمیل شبکه درونشهری آغاز شده است، اعلام کرد: پیشبینی میشود تا پایان سال آینده، همه مشترکان شهر زاهدان از نعمت گاز طبیعی بهرهمند شوند و به همین نسبت، گازرسانی به سایر شهرهای در دست اجرا به پایان برسد.
انتهای پیام/
زابل دومین شهرستان بزرگ استان بعد زاهدان هست..ولی اول بفکر بلوچستان هستین..شهرهای بلوچستان با میزان جمعیت خانواری کم، ولی کار گازرسانی زودتر داره انجام میشه..از این به بعد استان سیستان و بلوچستان رو نگید محروم...محرومیت فقط شامل زابل میشه..اینقدر طوفان و بی ابی کشیدیم بازم واسه کارهای اجرایی که دست خودشماست کوتاهی میکنین..شمارو به قران قسم..گفته ها رهبر عزیزمون رو روی چشم بگذارین..بفکر زابل هم باشید