سهراب کلوندی با بیان اینکه علاوه بر ارتفاع، هر چه درجه حرارت هوا بالا میرود باید از وزن هواپیما کاسته شود، عنوان کرد: به تازگی در همدان شاهد افزایش ۲-۳ درجهای دمای هوا و رسیدن آن به ۳۷ درجه سانتیگراد بودیم که در تاریخ همدان بی سابقه بوده بنابراین مجبور به پیاده کردن ۶ نفر از مسافران پرواز همدان- مشهد با پرواز شرکت هواپیمایی قشم ایر و تخلیه ۲ تن بار مسافران شدیم.
وی با بیان اینکه دو ماه پیش نیز دمای هوای همدان ۳۶ درجهای شد و مجبور به پیاده کردن ۲۰ مسافر شدیم، در پاسخ به اینکه آیا نمیتوان براساس پیش بینی هواشناسی بلیطها را فروخت تا حذف مسافران از پرواز صورت نگیرد؟ اظهار کرد: براساس پیش بینی هواشناسی نمیتوانیم بلیط فروشی محدود داشته باشیم هر چند ما یک هفته قبل از پرواز بلیطها را میفروشیم و به ناچار از قانون حذف مسافر استفاده میکنیم.
کلوندی عنوان کرد: طبق قانون در صورت افزایش درجه حرارت فرودگاه میتواند ۲۰ نفر از مسافران هواپیما را از انتهای لیست حذف کند، اما ما به جای اینکار بارها را تخلیه و تنها ۶ نفر از مسافران را پیاده و با ماشین راهی تهران کردیم تا از آنجا عازم مشهد شوند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در حال حاضر پرواز همدان- تهران به علت عدم استقبال لغو شده، اما با پیگیریهای استاندار قرار است بعد از ایام حج، پروازهای عتبات برقرار شود، اعلام کرد: از سوم تا نهم مرداد عملیات رفت حجاج از فرودگاه همدان انجام میگیرد.
مدیرکل فرودگاه همدان ادامه داد: ۴ هزار و ۷۶۹ نفر از زائران استان همدان و کردستان در قالب ۳۸ کاروان و ۳۸ پرواز رفت و برگشت از فرودگاه همدان به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.
وی در پایان با بیان اینکه پروازهای حج هیچ هزینهای به همدان تحمیل نمیکند، اظهار کرد: تمام هزینههای بلیط رفت و برگشت زوار بر عهده شرکت هواپیمایی بوده و هیچ هزینهای به همدان تحمیل نمیشود.
محققان طی انجام یک پژوهش جدید دریافتند که علت اینکه هواپیماها در هوای گرم و مرطوب قادر به پرواز نیستند، رطوبت یا گرمای زیاد هوا نیست بلکه چگالی هوا است به طوریکه هرچه هوا گرمتر باشد، تراکم آن کمتر شده و همین امر کار را برای پرواز هواپیماها به ویژه جتهای کوچک سخت میکند به همین علت بسیاری از هواپیماها زمین گیر شده و به پرواز در نمیآیند.
هواپیماها برای به پرواز در آمدن و ماندن در آسمان نیاز به یک پیشرانش داشته و هوایی که در زیر بالهای هواپیما به حرکت در میآید، همین نقش را ایفا میکند. علت پرواز هواپیماها و ماندن آنها در هوا، حرکت هوا در زیر بالهای آنها است بنابراین وقتی هوا گرم میشود، انبساط یافته و مولکولهای کمتری در زیر بال هواپیما وجود خواهد داشت.
وقتی که این نیرو یا پیشرانش کم باشد، نیاز به موارد دیگری مانند طی کردن مسافت زیاد بر روی باند فرودگاه به هنگام پرواز، مسافت زیاد برای فرود و سرعت بالا برای فرود نیز افزایش یافته و روی هم رفته کار را برای پرواز هواپیما سخت میکند همچنین درجه حرارت بالا به این معناست که هواپیما باید در ارتفاع کمتری پرواز کند.
برای جبران این مشکلات هواپیما به نیروی پیشبرنده بیشتر و بالهای بزرگتری نیاز خواهد داشت و احتمالا گیر کردن جتهای کوچک که قدرت پیشرانش کمتری دارند، در گرما و حرارت بیشتر خواهد شد.
در فرودگاه بینالمللی دبی و دیگر فرودگاههای این منطقه که به آب و هوای گرم عادت دارند، بسیاری از پروازها (اما نه همه) برای غلبه بر مشکل گرما در شب و صبح زود انجام میشود. آنها همچنین برای پروازهای طولانی مدت خود به استفاده از هواپیماهای بزرگتر که که در گرمای زیاد دارای محدودیت نیستند تمایل دارند.
شرکتهای هواپیمایی برای غلبه بر مشکل گرما میتوانند با فروش بلیط کمتر و خالی ماندن صندلیهای هواپیما و کمتر شدن بار مسافران به سبکتر شدن وزن آن کمک کنند. این یک تاکتیک است که شرکتهای هواپیمایی آمریکایی در فینیکس از آن استفاده میکنند. آنها همچنین میتوانند مخزن سوخت خود را به طور کامل پر نکنند و سپس در جایی خنکتر شروع به سوختگیری مجدد کنند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ز