اگر داخلی سازی قطعات، طراحی و تولید بدنه خودرو با موفقیت اجرا شود و تولید روزانه خودرو در تیراژ بالا صورت گیرد، نیاز بازار خودرو برآورده خواهد شد.
به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، صنعت خودروسازی پس از نفت یک از بزرگترین صنایع ایران، محسوب می شود و پیش از انقلاب اسلامی ایران چیزی به اسم صنعت خودروسازی در کشور وجود نداشت و تمام موارد مربوط به خودرو، در مباحث مونتاژکاری و اسمبل خودرو خلاصه می شد؛ صنعتی که از ۰ تا ۱۰۰ آن به کشورهای خارجی وابسته بود.
تقریبا در اوایل دهه ۷۰ بود که صنعت خودروسازی در ایران پایه گذاری شد و تا به امروز با پیشرفتهایی که در این امر صورت گرفته، زنجیره تامین و قطعه سازی به بیش از ۱۲۰۰ واحد کوچک و بزرگ رسیده است، بطوریکه طی ۲۵ سال گذشته صنعت طراحی خودرو و قطعه نیز به خودکفایی در این امر نزدیک شده است.
از طرفی نگاه مردم سرزمینمان به خودرو، نه تنها به عنوان یک وسیله برای جابه جایی بلکه به عنوان یک وسیله تفریحی یا حتی نمایشی است که از این رو خودروسازی، به عنوان یک صنعت مهم مادر و استراتژیک باید علاوه بر موضوع داخلی سازی و خودکفایی در بحث جذابیت و طراحی نیز ورود پیدا کند.
چنانچه داخلی سازی قطعات و حتی طراحی و تولید بدنه خودرو با موفقیت کامل در کشور اجرا شود، نیازهای خودروسازان نیز توسط قطعه سازان داخلی تأمین شود و در نهایت تولید روزانه خودرو در تیراژ بالا صورت گیرد، نیازهای بازار خودرو در فرایندی عادی برآورده خواهد شد.
تحقق این امر سبب می شود تا قیمت خودرو تابع عرضه و تقاضا در بازار باشد و تولید و عرضه در فضایی اقتصادی شکل گیرد که در نتیجه آن آرامش به بازار خودرو و همچنین حوزه تولید بازخواهد گشت.
بنا بر اعلام وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، این وزارتخانه با هدف کمک به صنعت خودروسازی، قراردادی بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان را با خودروسازان در جهت «تأمین اقلام حساس که قابل تولید نبوده» امضا کرده و این قطعات در حال تحویل به خودروسازان است.
گفتنی است؛ ازجمله مهمترین این قطعات، همان ECU است که با محوریت شرکت صنایع الکترونیک ایران (صاایران) ساخته میشود.
امیر حاتمی در این خصوص با بیان اینکه کشور میتواند نیازهای خود را از طریق ظرفیتهای موجود در کشور تامین کند، گفته است: تمرکز ما برای تامین نیازمندیها باید به داخل کشور باشد و از این طریق ما میتوانیم از تحریمها که حتما این بار مدت زمان آن کوتاهتر میشود، عبور کنیم.
ورود وزارت دفاع به حوزه صنعت خودروسازی و تامین برخی قطعات مهم مورد نیاز از جمله ECU این نوید را میدهد که وزارت دفاع بتواند همانند صنایع الکترونیک خود که محصولاتش در میدان عمل، کارکرد خود را با موضوعاتی نظیر شکار پرنده پیشرفته آمریکایی ثابت کرده است، در صنعت خودرو نیز انحصار و تحریم کشورهای دیگر را بشکند و آرزوی صنعت خودرو سازی کشور را برای ساخت ECU بومی به واقعیت تبدیل کند.
رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت چندی پیش در حاشیه نمایشگاه ساخت داخل در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مشکلات اصلی ما در حوزه صنعت خودرو وابستگی شدید ارزی و واردات است که قصد داریم با راهاندازی اینگونه مراسمها از بحران وابستگی خارج شویم. البته در گذشته اقدامات خوبی برای داخلیسازی قطعات انجام شده بود،بگونه ای که در این حوزه انجمنهای مربوطه وظایف مهمی برعهده دارند.
رحمانی با اشاره به جلسه سال گذشته خود با خودروسازان گفت: در آذر سال ۹۷ به خودروسازان اخطار دادیم که به دنبال داخلیسازی قطعات مورد نیاز خود باشند که برای رسیدن به این هدف باید با شرکتهای دانشبنیان، دانشجویان و اساتید همکاری و تعامل داشته باشند و نیازهای خود را به صورت نمایشگاهی اعلام کنند که در نهایت این اتفاق برای اولین بار در نمایشگاه خودروی شهر آفتاب صورت گرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به آغاز داخلیسازی ۳۵ قطعه حساس خودرو، اظهار کرد: برنامه داخلیسازی این ۳۵ قطعه بسیار اهمیت دارد و با وجود آنکه صنعت خودرو در ماههای گذشته شرایط بدی را سپری کرده است، نگذاشتیم این صنعت نابود شود و اکنون میتوان گفت که از مرحله بحران عبور کردیم و در مرحله افزایش تیراژ تولید هستیم.
وی گفت: همزمان با این امر داخلیسازی قطعات حساس را نیز آغاز کردیم و امیدواریم با داخلیسازی که صورت میگیرد، خودروهای پرتیراژ شاهد کاهش قیمت باشند.
سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزیر صنعت در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص بومی سازی کامل صنعت خودرو، گفت: حدود ۸۵ درصد قطعات خودرو در کشور داخلی سازی شده است و براساس برنامه ریزیها صورت گرفته باید با تکمیل زنجیره تولید که در آن صنایع فولادی و الکترونیکی نیز حضور دارند در آینده نزدیک این صنعت را به طور ۱۰۰ درصدی خودکفا کنیم.
زرندی با تاکید بر لزوم هماهنگی دستگاهای مختلف، افزود: در این بحث پویش ملی برای تبدیل تحریمها به فرصت شکل گرفته و با دانش مهندسان داخلی میتوانیم این کار را جلو ببریم.
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت تصریح کرد: همکاری با شرکای خارجی در چند سال اخیر به صنعت خودرو ضربههای زیادی را وارد کرد که با خروج آنها پس از تحریمها بر مشکلات این صنعت افزوده شد.
عادل پیرمحمدی معاون تحقیقات و مهندسی شرکت خودروسازی ایران خودرو در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص طراحی و ساخت خودرو داخلی گفت: صنعت خودرو با بیش از ۳۰ صنعت در ارتباط بوده و خودکفایی در این صنعت نیازمند تکامل بخشهای مختلف صنعت است که با این اتفاق وابستگیها کاهش پیدا کرده و به طور طبیعی با ایجاد خودکفایی ۱۰۰ درصدی میشود.
پیرمحمدی ادامه داد: صنایعی مانند صنعت فولاد، مس، آلومینیوم، پتروشیمی، نفت و ... در صنعت خودروسازی کشور نقش بسیار مهمی دارند و بومی سازی در این صنایع سبب بومی سازی در صنعت خودروسازی شده که این امر وابسته به صنایع بالادستی است.
به طور مثال برای یک خودرو بومی و باکیفیت به ورق های کششی و با استحکام بالا نیاز داریم و اگر هم اکنون بخواهیم خودرویی را با استاندارد روز دنیا تولید کنیم مجبور به واردات هستیم، اما اگر صنایع فولادی و بالا دستی به بومی سازی کامل برسند به طور طبیعی دیگر نیازی به ارز بری و واردات از کشور های خارجی نیست.
معاون تحقیقات و مهندسی شرکت خودرو سازی ایران خودرو با بیان اینکه در مراحل پایانی ساخت پلت فرم داخلی هستیم، تصریح کرد: خودروسازان در مناطق مختلف دنیا از تجربیات هم استفاده می کنند و نمی توان گفت که نباید ارتباطی با خودروسازان خارجی نداشت، بلکه با استفاده از تجربیات و انتقال دانش فنی خیلی زودتر می توان به اهداف تعیین شده رسید.
کاکائی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به طراحی پلتفرم مشترک برای جذب بیشتر مشتری در بازار خودرو، گفت: خوشبختانه شرکتهای خودروسازی کشور توانایی طراحی و تولید محصولات با امکانات بهتر را دارند، اما مشکل موجود در این مسیر امکاناتی است که متاسفانه در کشور وجود ندارد.
وی ادامه داد: شرکتهای خودروسازی ما نمیتوانند نیاز مشتری را برطرف کنند،بطور مثال زمانی که تیبا به بازار آمد مردم آن را در پلتفرم پراید میدانستند و به همین دلیل این خودرو با استقبال روبرو نشد.
کاکائی اضافه کرد: امروز با وجود اینکه ۱۵ سال از تولید پراید در کشور گذشته است، موتور آن تغییر پیدا کرده اما از نظر ظاهری همان خودروی سال های گذشته محسوب می شود که مشتریان خاص خود را دارد.
این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر این که این روند نیازمند تعریف یک پلتفرم مشترک است، تصریح کرد: هر قطعه سازی که قطعهای را برای خودرویی خاص تولید میکند، میتواند این قطعه را برای خودروساز دیگر نیز تولید کند. بنابراین با افزایش تیراژ، تولید بیشتر نیز به صرفه خواهد بود، اما باید برای تحقق این شرایط همکاری مشترک میان خودروسازان شکل گیرد تا سیستمهای خودرو یکسان شود و این امر نیاز به همکاری مشترک و تعریف تیمهای طراحی مختلف است.
وی گفت: خودروسازی های کشور توان طراحی جدید و به روز خودرو را در پلتفرمهای مختلف را دارند، اما شرایط جذب مشتری را از نظر قیمتی ندارند.
کاکائی اضافه کرد: بطور مثال امروز شاهد آن هستیم که شرکت هیوندا هرساله یک خودرو با طراحی جدید و عملکرد ساختاری جهانی را به دلیل مطرح بودن در بازارهای جهانی و توان به روز رسانی خودروهای خود را داشته و به خوبی مشتریان خود را جذب می کنند و اگر خودروسازان کشور نیز بتوانند عملکردی اینگونه داشته باشند در نهایت با استقبال مشتریانشان روبرو خواهند شد.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: متاسفانه شرکتهای خودروسازی کشور در مجموعه طراحی و تامین قطعات خودرو ضعیف هستند، به طوری که کشور ما در دهه ۷۰ رشد خوبی را در صنعت قطعه سازی خودرو شاهد بود، اما متاسفانه بنا به دلایلی این زنجیره قطع شد و امروز با وجود تحریم ها دچارمشکلاتی در زمینه تامین قطعات خودرو هستیم.
وی با بیان این که برای تحقق این هدف در خودروهای جدید نیازمند تغییراتی هستیم، ادامه داد: اگر در ابتدای کار به این موضوع توجه شود و طراحی انجام شده باشد که کار به راحتی پیش میرود، اما اگر در میانه راه تصمیم به تغییر گرفته شود نیازمند صرف هزینه برای ایجاد این تغییرات هستیم که البته هزینه صرف شده در این مسیر در درازمدت به نفع خودروساز و قطعه ساز بوده و در نهایت منجر به کاهش قیمت تمام شده میشود.
کاکائی در ادامه با اشاره به ورود صنایع دفاع به حوزه خودروسازی گفت:خوشبختانه ورود صنایع دفاع در بحث خودروسازی میتواند گام مهمی از نظر فناوری و زیرساختهای دیگر را داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: امروزه در دنیا اکثر فناوریهای خودروسازی از بسترهای دفاعی نشات میگیرد و قطعا ورود صنایع دفاع میتواند سبب یک جهت گیری مثبت در خودروسازی کشور شود.
کاکائی در پایان گفت: معتقدم که ورود وزارت دفاع می تواند نقش پررنگی در داخلی سازی و تولید قطعات با کیفیت و همچنین کاهش هزینهها داشته باشد و امیدوارم دولت نیز با حمایت بیشتر در این زمینه سبب ورود تکنولوژیهای برتر به کشور شود.
گزارش از رامین بختیاری
انتهای پیام/
میشه بجای اتاق فلزی ماشین از یه اتاق حالت ژلره ای مثل توپ باشه که موقع تصادف هیچ آسیبی به ماشین و سرنشین اون وارد نشه یا این که سپر جلو عقب رو حالت ژله ای درست کنن که وقتی جایی میخوره یا به کسی میخوره چیزی نشه
با سلام
لطفاً این خودرو سازی ها را از دست یه تعداد دلال از خدا بی خبر که فقط به جیب حدودا چند صد نفر فکر می کنند و ضربه به تمام مردم ایران می زنند و گرانی در کشور ایجاد می کنند بگیرید و به افراد خدمت گذاری همچون سپاهیان باغیرت بسپارید
اگه وزارت دفاع ورود کنه ،دیگه کی این فرغون خرابه هارو بخره...اونم بااین همه آپشن(مثل قالپاق و ضبط و زه درا و ...)
حیف نیست خداوکیلی...پراید به این زیبایی ... سرپیچ لاستیکش یه طرف میره سرنشیناش یه طرف دیگه...
یاپژو که صدی ۱۵ مصرف دارن...بابا قیمت سمند با شاسی بلندای پارسال برابره...حیف نیست خدایی
1- توان تولید با تیراژ بالا مثلا 1 میلیون دستگاه در سال
2- توان تولید با قیمت پائین
3- توان و مدیریت تولید مدلهای جدید
که قطعا توان این را ندارند. ضمنا مگر 200 کشور دنیا همه خودرو سازند؟؟ بسیاری از این کشورها از نظر تکنولوژی قادر به تولید خودروهای بسیار زیبا و عالی هستند اما بدلایل اقتصادی از این کار سر باز میزنند. بنا بر این چه اصراری است که حتما ما خودرو ساز باشیم؟؟ تجربه 70 ساله نشان میدهد که 80 میلیون مردم گروگان 20 هزار نفر شاغل خودرو سازی هستند. باید سراغ تولید چیزهایی برویم که مزیت اقتصادی برایمان دارد. نه چیزی که کار ما نیست؟!!
و اینکه چرا صرفه اقتصادی نداره؟
عزیز این کار یعنی اشتغال زایی برای خانوادت یعنی ایرانی ها
بنظر من با این مسأله فاصله زیادی داریم
به امید داشتن صنعت خودرویی جهانی و آبرومند با تیراژی دهها میلیونی و گرفتن بازار نیم میلیارد نفری منطقه.
بهتر است فرهنگ دوچرخه سواری ووسایل نقلیه عمومی ایجادگردد اتومبیل های سایز متوسط وکوچک تولید شود
ولی توکل بر خدا انشاءالله که این پروژه کارگر بیوفته و خودروهای با کیفیت و با قیمت واقعی بدون دلال بازی و گران فروشی به دست مردم برسه.
اميدوارم خودروهاي با كيفيت تري توليد بشه
با شكل و ظاهري جذاب تر
و اگر اين اتفاق بيوفته يعني انقلابي در صنعت كشور اتفاق افتاده
صنعت خودرو سازي به تمام صنايع ديگر وابستس
يعني اشتغال بشتر و جامعه ايي سالم تر
صنايع دفاع عزيز
نا اميدي رو ميشه تو چهره تك تك اين مردم ديد
اگه ميخواي اين نا اميدي رو از بين ببري وارد ميدان شو
دست دلالان رو قطع كن
لطفا گزارشی تهیه شود که به دلایل شکست صنعت خودرو سازی در دهه70بپردازد وبه تهدیداتی که این صنعت در صورت خودکفایی با ان مواجه است نیز پرداخته شود
خودرو که ارزانه
بله چرا که نه. وقتی که می بینیم این بچه ها در عرصه دفاعی چه شاهکارهایی تولید می کنند ماشین که سهله بهتر از اون هم تولید می کنند.
هم کیفیت را بالا می برد وهم قیمت هارا کاهش می دهد
ساخت یک ECU اگر دانش فنی آن را از صنایع داخلی یا خارجی وارد نکنید دست کم 10 سال کار نیاز دارد.
صنایع دفاع فاقد امکانات و تجربه تولید انبوه در حد صنایع خودرویی است و 1500 میلیارد تومان هم برای این کار پول خرد هم نیست.
لطفاً