سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیداری انسانی / پیشرفت به سبک اسلامی

زمزمه های فطری که انسان ها را در مقابل ظلم و استثمار و بی عدالتی حاکمان که مانع از پیشرفت جامع و کامل مردم شده اند، به خروش آورده است. در اروپا و امریکا به شکل بیداری انسانی، در خاورمیانه به شکل بیداری اسلامی، در ایران عزیز خودمان به شکل انقلاب اسلامی.

به گزارش وب گردی باشگاه خبرنگاران، محمد نصرتی نویسنده وبلاگ جدی گفتم، چرا می خندی در آخرین مطلب خود نوشت:

شاید امروز حرف مردم در گوشه و کنار دنیا این جملات باشد:

* ما به دنبال پیشرفت هستیم؛

* پیشرفتی متناسب با فرهنگ و باورها و آرمان هایمان.

* پیشرفتی متناسب با ویژگی های خاص کشورمان.

* پیشرفتی به همت مردم خودمان.

* پیشرفتی همه جانبه در همه ی زمینه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، بهداشت، آموزش و…

* “پیشرفتی پایدار” که در آن پیشرفت آیندگان و نسل های بعدی نیز مدنظر قرار گرفته شده است خصوصا در استفاده متعادل از منابع طبیعی.

* پیشرفتی که در آن به زندگی و رشد و پیشرفت سایرکشورهای جهان احترام گذاشته شود.

* پیشرفتی که در آن مفاهیم انسانی عدالت و انسان دوستی و خیرخواهی و … لحاظ شده باشد.

رسیدن به این سطح از پیشرفت آرزوی همه ملت هاست. آرزویی که به تازگی در ذهن انسان ها شکل گرفته است. تا سال های پیشین هیچگاه در ذهن عموم یک ملت، مفهوم پیشرفت تا بدین حد جامع و کامل نبوده است.

بسیاری تنها به پیشرفت ملت خود می اندیشند. بسیاری تنها به پیشرفت نسل حاضر. بسیاری تنها به پیشرفت اقتصادی و بسیاری حاضرند برای رسیدن به رفاه مادی از همه آرمان های خود بگذرند.

اما همه می دانیم که این تعریف جامع از پیشرفت به شکل کامل تر و جامع تر در اسلام وجود داشته است. در اسلام مفهوم پیشرفت با مفهوم تعالی در آمیخته و تعالی یعنی رسیدن به انسان کامل و نهایتا رسیدن به قرب الی الله.

انسان کامل که یک ملت و اجتماع انسانی کامل و یک شکل حکومتی کامل را می سازد، تمام این شاخصه های پیشرفت را که نام بردیم طی خواهد کرد. در اسلام معنای پیشرفت بسیار فراتر از کسب منافع زودگذر مادی است و پیشرفت همه جانبه انسان در همه ابعاد ظرفیتی با توجه به نسل های آینده و جوامع دیگر و با نگاه متعادلانه در استفاده از طبیعت مدنظر است.

مفهوم پیشرفت در اسلام بسیار کامل تر از مفهوم توسعه در لیبرال سرمایه داری و سوسیالیسم است. در اسلام، ما زمانی پیشرفت خواهیم کرد علاوه بر تعالی همه جانبه مردم کشور خودمان، به تعالی مردم سایر کشورها نیز بیاندیشیم. کشور پیشرفته مسلمان، کشوری است که همسایگان او نیز با اتکاء به ظرفیت های آن کشور می توانند تعالی داشته باشند. نه اینکه کشور دیگری را غارت و استثمار کنیم تا ملت ما رشد پیدا کنند.

این مفاهیم که امروز، ذهن مردم جوامع مختلف را به خود مشغول کرده است، زمزمه هایی است که از فطرت پاک انسان ها نشأت و با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی هر ملت شکل و قالبی به خود گرفته است.

زمزمه های فطری که انسان ها را در مقابل ظلم و استثمار و بی عدالتی حاکمان که مانع از پیشرفت جامع و کامل مردم شده اند، به خروش آورده است. در اروپا و امریکا به شکل بیداری انسانی، در خاورمیانه به شکل بیداری اسلامی، در ایران عزیز خودمان به شکل انقلاب اسلامی.

هر چقدر ملتی به چشمه ی زلال اسلام ناب بیشتر متصل باشد، شکل بیداری فطری او عمیق تر، جامع تر و خروشش علیه ظلم شجاعانه تر خواهد بود.

ملت ایران ۳۰ سال پیش این خروش را آغاز کردند و همچنان پیشتاز است. مردم مسلمان و انقلابی ایران گونه ای از بصیرت را به نمایش گذاشته اند که تمام جبهه استکبار از خاموش کردن آن ناتوان مانده است و این بصیرت را بزرگترین تهدید علیه چپاولگری های خود می داند.

مردم امریکای لاتین نیز این بیداری فطری و خروش علیه ظلم و طلب پیشرفت همه جانبه را از سال های پیش شروع کرده و همچنان با قوت ادامه می دهند.

مردم جهان عرب نیز هر چند مسلمان اند و به چشمه ی زلال اسلام متصل هستند ولی به گونه‌ای تحیرآمیز، این بیداری و خروش را با تأخیر آغاز کرده اند. ولی بالاخره شروع کردند و موج بیداری اسلامی به راه انداخته اند.

مردم اروپا و امریکا با توجه به دوری از چشمه زلال اسلام ناب و غرق بودن در رفاه مادی، این روزها بالاخره توانستند صدای فطرت خود را بشنوند و با وجود زندگی در توسعه یافته ترین کشورهای دنیا، گونه ای دیگر از پیشرفت را خواهان شوند که در آن برابری و عدالت و توجه به سایر کشورهای جهان نیز مد نظر باشد. آنها با شعار ۹۹ درصد نشان دادند که “فطرت های بیدار شده شان” این نوع پیشرفت غیرعادلانه موجود را نمی تواند بپذیرد.

موجی بیداری راه افتاده در جهان، فطرت های خفته بشریت را بیدار کرده است و این فطرت ها آماده پذیرش حق هستند. من و شمایی که به منبع غنی اسلام شیعی ولایی وصل هستیم، وظیفه داریم هم مفاهیم تعالی و پیشرفت را برای خودمان بازیابی کنیم و هم این مفاهیم را به گوش همه مردم تشنه حقیقت برسانیم.

مفاهیمی که امروز انسان ها بعد از هزاران سال توانسته اند به آن برسند، اسلام ۱۴۰۰ سال پیش به شکلی کامل تر بیان داشته است و فقط کافیست امثال من و توی مسلمان کمی شناخت خود را نسبت به دینمان عمیق ترکنیم تا متوجه شویم که قدر چه گوهری را نمی‌دانیم.

باور کنید تجربه ولایت مداری، تجربه عشق به امام حسین(ع)، تجربه عشق به حضرت زهرا(س)، تجربه های بزرگی است بخش اعظم جهان از آن محروم هستند.این ملت های بیدار شده تشنه شناخت این انسان های کامل و معصوم هستند. تشنه ی درک حقایق موجود در دین اسلام هستند.

ای کاش ظرفیت رسانه ای ما به جای اینکه این همه ظرف بازی های سیاسی شود، کمی صرف نشر معارف ناب اسلام و شیعه برای جهانیان می شد. امروز اگر ما غافلیم و به زبان های مختلف دنیا معارف اسلام شیعی خود را نشر نمی دهیم، دشمنان ما ده ها و صدها کانال به زبان فارسی راه انداخته اند تا عمق این معارف را در دل ما سست کنند.

برای من واقعا جای تعجب است که چرا حتی یک سایت حرفه ای و جامع و چندزبانه با موضوع بیداری اسلامی یا بیداری انسانی وجود ندارد.

به امید روزی که خودمان قدر خودمان را بدانیم./س
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.