وی همچنین بابیان اینکه رعایت کرامت و حفظ حقوق شهروندی بیماران در هنگام دریافت خدمات درمانی یک ضرورت است، افزود: تمامی افراد جامعه متعهد به حفظ و احترام کرامت انسانها هستند این امر در شرایط بیماری اهمیت ویژه تری پیدا میکند، لذا بر این مبنا ارائه خدمات سلامت باید عادلانه و مبتنی بر احترام به حقوق و رعایت کرامت انسانی بیماران انجام گیرد.
دادستان کرمانشاه دریافت مطلوب خدمات سلامت را حق بیماران دانست و تصریح کرد: ارائه خدمات سلامت باید شایسته شان و منزلت انسان و با احترام به ارزشها، اعتقادات فرهنگی و مذهبی، بر پایهی صداقت، انصاف، ادب و همراه با مهربانی، فارغ از هرگونه تبعیض از جمله قومی، فرهنگی، مذهبی، نوع بیماری و جنسیتی، مطابق با دانش روز، به همراه تامین کلیه امکانات رفاهی پایه و ضروری و به دور از تحمیل درد و رنج و محدودیتهای غیرضروری باشد.
وی تاکید کرد: همچنین در ارائه این خدمات توجه ویژهای به حقوق گروههای آسیبپذیر جامعه از جمله کودکان، زنان باردار، سالمندان، بیماران روانی، زندانیان، معلولان ذهنی و جسمی و افراد بدون سرپرست شود و در سریعترین زمان ممکن و با احترام به وقت بیمار همراه باشد.
صادقی با بیان اینکه خدمات مراقبتهای ضروری و فوری (اورژانس)، بدون توجه به تأمین هزینهی آن صورت گیرد، اعلام کرد: در این حوزه در صورتی که ارائه خدمات مناسب به بیماران ممکن نباشد، لازم است پس از ارائهی خدمات ضروری و توضیحات لازم، زمینه انتقال بیمار به واحد مجهز فراهم گردد و اطلاعات باید به نحو مطلوب و به میزان کافی در اختیار بیمار قرار گیرد.
وی تصریح کرد: ارائه خدمات سلامت باید مبتنی بر احترام به حریم خصوصی بیمار (حق خلوت) و رعایت اصل رازداری باشد و دسترسی به نظام کارآمد رسیدگی به شکایات حق بیمار است.
دادستان کرمانشاه همچنین خواستار ارتقا شاخصهای سلامت با اولویت قرار دادن مناطق محروم و روستاها در تخصیص و توزیع منابع و توجه ویژه به گروههای آسیب پذیر جامعه مانند کودکان، مادران و سالمندان شد.
وی در ادامه به پذیرش بیماران ترافیکی در مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: در پذیرش بی قید و شرط بیماران ناشی حوادث ترافیکی با توجه به قانون بیمه اجباری شخص ثالث و اکتفا به گزارش مرجع انتظامی و کروکی پلیس راهور تسهیل انجام گیرد.
صادقی همچنین بر لزوم ایجاد ساز و کاری متمرکز جهت نوبت دهی غیر حضوری تاکید کرد و افزود: بسیاری از مشکلات ترافیکی، رفت و آمدهای غیر ضروری از شهرستانها و حتی استانهای مجاور ناشی از نبود سیستم کارآمد جهت نوبت دهی در مراکز درمانی است. درحالی که بسیاری از بیماران به دلیل عوارض بیماری معمولا دچار دردهای جسمی هستند با اینحال مجبورند به خاطر نوبت دهی حضوری در مطبها و بیمارستانها ساعت منتظر بمانند.
وی تصریح کرد: ️متناسب سازی ساختمان مطبها با شرایط جسمانی بیماران از دیگر مواردی است که در حوزه سلامت استان باید مورد توجه جدی قرارگیرد.
دادستان کرمانشاه افزود: در برخی موارد مراکز درمانی و مطبها به جای آنکه متناسب با حوزهی فعالیتشان و نیز محلی برای آرامش و درمان درد بیمارن باشد، با ساختاری نامناسب و عدم رعایت الزامات محیطی برای بیماران مشکل ساز میشوند. برای مثال مطب برخی از متخصصین و پزشکان ارتوپد و قلب به جای آنکه در طبقهی همکف باشد تا با شرایط جسمانی بیماران برای مراجعه به پزشک همخوانی داشته باشد متاسفانه در طبقات بالا و بعضاً حتی در ساختمانهای فاقد آسانسور قرار گرفته اند.
وی یادآور شد: تجویز و تاکید بر تهیه برخی از داروها از مراکز و داروخانههای خاص و نیز ارائه خدمات درمانی غیر ضروری به بیماران باعث تحمیل هزینههای بی مورد بر بیماران میشود.
انتهای پیام/ز