سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

۳۳ بیمار مبتلا به "مالاریا" در سیستان و بلوچستان شناسایی شد

طباطبایی گفت: از ابتدای سال تاکنون ۳۳ فرد مبتلا به بیماری مالاریا در شهر‌های زیرپوشش در سطح استان شناسایی شده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۳۳ فرد مبتلا به بیماری مالاریا در شهر‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سطح استان سیستان و بلوچستان شناسایی شده‌اند که همه این موارد وارده از کشور‌های پاکستان و افغانستان بوده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زاهدان افزود: تقریباً ۵۰ درصد بیماران مبتلا به ماریا در این استان را اتباع پاکستانی و افغانستانی که وارد کشور می‌شوند تشکیل می‌دهند و ۵۰ درصد دیگر نیز ایرانیانی هستند که در بحث قاچاق سوخت در مرز‌ها فعالیت می‌کنند.

وی گفت: از ابتدای سال تاکنون ۴۰۰۰ هزار مورد نمونه‌برداری از افراد مشکوک به مالاریا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شده که در نهایت این نمونه‌برداری‌ها منجر به شناسایی ۳۳ بیمار شد. از مجموع افرادی که مبتلا به بیماری مالاریا بودند ۶ نفر در بیمارستان بستری شده و مابقی به دلیل تشخیص به موقع بیماری آن‌ها به صورت سرپایی کشف و کنترل شده است.

طباطبایی ادامه داد: در حال حاضر بیماریابی مالاریا با رصد افراد غیرایرانی و شناسایی بیماران مبتلا در کوتاهترین زمان ممکن حتی در دورترین نقاط سیستان و بلوچستان با گرفتن لام خون محیطی و بهره‌گیری از کیت تشخیص در تمامی مراکز درمانی، بهداشتی و خانه‌های بهداشت انجام می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زاهدان گفت: با توجه به تغییرات جوی و بارندگی‌های اخیری که در سیستان و بلوچستان اتفاق افتاد و سبب شد شرایط برای رشد لاروی و احتمال وفور پشه "آنوفل" مهیا شود؛ عملیات سم‌پاشی، لاروکشی و مه‌پاشی کانون‌های پرخطر مالاریا در استان بعد از عید قربان آغاز خواهد شد.

وی افزود: با توجه به پیشرفت‌هایی که در زمینه مبارزه با این بیماری کسب کرده‌ایم، در حال حاضر اکثر موارد ابتلا به این بیماری را افرادی که از کشور پاکستان و افغانستان و بدون بررسی‌های بهداشت وارد کشور می‌شوند تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به هدف بزرگ و ارزشمند حذف مالاریا تا سال ۲۰۲۰ میلادی متعهد شده، تصریح کرد: در گذشته نه چندان دور مالاریا علت اصلی مرگ و میر در کشور بود که خوشبختانه با اقداماتی که صورت گرفته از سال ۹۲ تاکنون هیچ مورد مرگ و میری به دلیل ابتلا به مالاریا در استان نداشته‌ایم.

انتهای پیام/ع

۵۰ درصد بیماران مبتلا به ماریا از اتباع پاکستانی و افغانستانی  وارد کشور می‌شوند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.