سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیر تا پیاز عروسی‌های لاکچری آن هم از نوع «چشم‌درآر»/ ضمن یادآوری چک‌های پاس‌نشده فردای مراسم؛ پیوندتان مبارک!

ظاهرا رسوم‌ اشتباه و پرهزینه در ازدواج دست از سر جوانان دم بخت برنمی‌دارد بنابراین مروری بر اصلی‌ترین آن‌ها خواهیم داشت.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در روز‌هایی که هزینه‌های برگزاری یک مراسم معمولی ازدواج، هوش از سر جوان‌ها می‌پراند، بعضی‌ها هستند در روزی که نه فامیل‌شان دعوت شده و نه آشنا‌های دیگرشان در مراسم حضور دارند، به همراه همسرشان، عروس و داماد می‌شوند تا بدون استرس مراسم عروسی و خستگی‌های ناشی از آن، چندتا عکس و فیلم بگیرند و روز عروسی‌شان پخش کنند؛ بنابراین باید آرایشگاه بروند، لباس عروس بخرند، خودرو عروس را گل بزنند و.... این مراسم می‌شود فرمالیته و انگار این دختر و پسر، دو بار مراسم عروسی‌شان را برگزار می‌کنند! این مورد را بگذارید در کنار تعداد سکه‌های مهریه که باید بر اساس سال میلادی تولد دختر باشد و توجه ویژه به ست‌های رنگی وسایل عروس که همه‌شان جزو رسم‌های خانوادگی دو طرف محسوب می‌شود!

این رسم و رسوم‌ها که معلوم نیست از کی و چطور وارد سنت‌های ما شدند، گاهی چنان دست و پاگیر می‌شوند که با هیچ دودوتایی نمی‌توان به نتیجه چهار رسید و مراسم عروسی را برگزار کرد. گاهی خود عروس و داماد راضی به یک مراسم ساده و خودمانی می‌شوند، ولی خانواده‌ها اغلب با این جمله که «جواب مردم رو چی بدیم؟» رضایت به جشنی مختصر و ساده و جهیزیه بدون تشریفاتی مانند تزیین یخچال عروس با مرغی که توی پاچه‌اش پیازچه فرخورده چپانده‌اند و سرویس بهداشتی پر شده با گلبرگ گل سرخ، نمی‌دهند.

این تشریفات و رسم و رسوم‌های دست و پاگیر نیاز به صرف هزینه زیادی دارد و در بسیاری اوقات به خاطر کمبود بودجه خانواده‌ها، عروسی تا مدت‌ها به تاخیر می‌افتد. این روز‌ها برگزاری مراسم عروسی خودش پروسه‌ای طولانی و بسیار پرهزینه شده است که مدام به شاخ و برگ‌هایش اضافه می‌شود و کم‌کم طوری شده که به اندازه ساخت یک فیلم هالیوودی کار می‌برد و نیاز به عوامل دارد! در این پرونده به سیر و تحولات عروسی‌ها از دهه ۶۰ و ۷۰ تا ۹۰ می‌پردازیم. همچنین یکسری رسم‌های اشتباه و دست وپاگیر در مراسم عروسی و تهیه جهیزیه را بررسی می‌کنیم. در پایان هم امیدواریم عروسی‌های ساده بدون تشریفات خاص و تجملات عجیب و غریب بین خانواده‌ها جا بیفتد تا جوان‌ها بتوانند در آرامش و بدون رفتن تا پیشانی زیر بار قرض، زندگی مشترک‌شان را شروع کنند.

سیر صعودی تشریفات مراسم عروسی از دهه ۶۰ تا ۹۰

زرشک‌پلو در حیاط یا سلف‌سرویس در تالار؟!

در دهه ۶۰ عروسی‌ها معمولاً در خانه‌ها برگزار می‌شد. در بیشتر خانواده‌ها یک خانم خیاط و هنرمند وجود داشت که سفره عقد و کار‌های تزییناتش به عهده او بود. فیلمبردار و عکاس خیلی جا نیفتاده بود. به همین دلیل در عکس‌های باقیمانده از عروسی‌های دهه ۶۰ حتماً دو سه نفر با چشم بسته و یک نفر که وسط عکس عروس و داماد پریده، دیده می‌شود! در دهه ۷۰ کم‌کم نام تالار‌ها به میان آمدند، اما هنوز همه‌گیر نشده بود و باز مثل روال قبل بعضی در خانه‌های ویلایی و حیاط‌دار، بساط عروسی را می‌چیدند. کم‌کم عکاسی و فیلمبرداری سر و سامان گرفت. فیگور‌ها به میدان آمدند و فیلمبردار‌ها برای گرفتن فیلم از خودرو‌ها آویزان شدند.

شام عروسی که معمولاً زرشک پلو با مرغ بود به همراه نوشابه شیشه‌ای زرد یا مشکی سوژه بسیاری از عکس‌ها شد! روند فیلمبرداری که از آسفالت کف خیابان، چراغ‌های خودروی عروس و رینگ و لاستیک شروع می‌شد و به مو‌های تافت زده داماد می‌رسید، تا دهه ۸۰ هم ادامه داشت. اواسط دهه ۸۰ پکیجی ویژه از راه رسید. دی‌جی، پیش فیلم، عکاسی با جدیدترین امکانات روز و قسمت مهم برنامه، شام که حتماً باید به صورت سلف سرویس و با انواع غذا‌ها از باقالی پلو با گوشت تا فسنجان و دسر‌های مختلف چیده می‌شد.

هر کسی که شام مفصل‌تری تدارک می‌دید، شایسته تشویق بهتری بود و نامش بیشتر در بین فامیل، بر سر زبان‌ها می‌افتاد! حالا و این روز‌ها که به اواخر دهه ۹۰ نزدیک می‌شویم، مراسم عروسی به صنعتی تبدیل شده که بسیار درآمدزاست. درآمد زا برای کسانی که از تجملاتی شدن مردم کمال استفاده را می‌برند و پردردسر برای آن‌هایی که گرفتار زلم زیمبو‌های دست و پاگیر مراسم ازدواج شده‌اند.

رسومی که انگار هر ساله در راه ازدواج برای جوانان بیشتر از گذشته دست‌و‌پاگیرتر می‌شوند

مهریه که هرچی بالاتر، بهتر!

در مراسم خواستگاری وقتی همه چیز توافق شد و عروس و داماد صحبت‌هایشان را انجام دادند و با لبخندی به پهنای صورت برگشتند، به قسمت سخت و گلوگیر ماجرا می‌رسیم. خان اول که رستم دستان هم اگر وقتی به خواستگاری تهمینه رفته بود با این اعداد و ارقام عجیب در مهریه مواجه می‌شد بی‌درنگ سوار رخش می‌شد و سر به کوی و بیابان می‌گذاشت. این مرحله از مراسم خواستگاری شبیه به معامله می‌ماند و مبالغ مدام بالا و پایین می‌شود. معمولاً مبنا، مهریه آخرین عروس از خانواده دختر خانم بوده است و هر چه مهریه‌اش باشد چندصدتا بالاتر شروع مبلغ پیشنهادی می‌شود.

گاهی به تعداد ارقام سال تولد میلادی دختر خانم سکه پیشنهاد می‌کنند و بعضی که با انصاف‌تر هستند به سال شمسی بسنده می‌کنند. اگر به توافق برسند، در آخر با جمله معروف «مهریه رو کی داده؟ کی گرفته؟» قضیه تمام می‌شود. البته همه مهمانان می‌دانند که خیلی‌ها مهریه را گرفته‌اند و بسیاری مجبور شدند یا مهریه بدهند یا بروند پشت میله‌های زندان! مهریه بالا ضامن خوشبختی هیچ زوجی نیست. اصلاً تا به‌حال دیده‌اید از زوج جوانی بپرسند رمز خوشبختی شما چیست و آن‌ها بگویند مهریه بالا!

جهیزیه هم باید چشم درآر باشد!

یکی از رسومی که از گذشته‌های دور تا به امروز در امر ازدواج پابرجا مانده، جهیزیه است. در اصل رسم جهیزیه برای کمک به داماد در تهیه لوازم اولیه زندگی به وجود آمد. البته در گذر زمان معنی لوازم اولیه دست‌خوش تغییرات بسیاری شد، تا به این عصر و دوره رسید و معنا و مفهومش «هر چی تو بازار دیدی جارو کن بخر» شد. متأسفانه بعضی از خانواده‌ها فقط به خرید جهیزیه و مجهز کردن خانه عروس بسنده نمی‌کنند و تا یک نمایشگاه مفصل از جهیزیه برگزار نکنند و به تمام فامیل یخچال فریزر پر شده از غذا‌های تزیین شده، کابینت‌های پر از سرویس‌های رنگ و وارنگ ظروف، مبلمان و میزناهارخوری همراه با ست چیده شده ظروف مهمان وشمعدان‌های نقره با شمع‌های روشن و در انتها سرویس بهداشتی که داخل آفتابه‌اش یک دسته گل رز گذاشته‌اند نشان ندهند، رضایت نمی‌دهند. بگذریم که قیمت دسته گل رز از قیمت آفتابه گران‌تر در آمده و طراح فقط بابت دیزاین یخچال دوبرابر قیمت مواد داخلش را گرفته است.

مسکن، خودرو، شغل و ... مناسب!

یکی از مشکلات در امر ازدواج ایده‌آل‌گرایی ا‌ست یعنی همه چیز باید سرجای خودش باشد. خانه مناسب، شغل با حقوق و مزایای کافی و خودروی شخصی. حالا شما حساب کنید یک جوان بیست و چند ساله که تازه از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده است، اگر پدر سرمایه‌داری نداشته باشد که به مناسبت فارغ‌التحصیلی پسر دردانه‌اش سوئیچ یک شاسی بلند را کف دستش بگذارد و از فردا هم ببردش وردست خودش توی کارخانه یا فلان اداره، چگونه باید به خانه و خودرو و شغل مناسب برسد؟ این جوان بیچاره در خوشبینانه‌ترین حالت ۱۰، ۱۲ سال طول می‌کشد تا بتواند همه این‌ها را تهیه کند.

تازه اگر مسکن و خودرو همین قیمت بمانند و اوج نگیرند. جوان بیچاره بعد از چندین سال گشتن به‌دنبال شغل مناسب و سرآخر پیدا کردن یک شغل کاملاً بی‌ربط با مدرک تحصیلی‌اش برای اجاره خانه‌ای کوچک شروع به پس‌انداز کردن پول‌هایش می‌کند. هر سال که با نخوردن و نپوشیدن و به زحمت موفق می‌شود پولی پس‌انداز کند و دنبال اجاره یک خانه نقلی برود، از متراژ خانه کم و بر مقدار پول رهن و اجاره افزوده می‌شود. تازه بعد از این‌که با کلی زحمت موفق می‌شود یک آپارتمان خیلی کوچک اجاره کند و با خوشحالی گل و شیرینی به دست به خواستگاری دختر مورد علاقه‌اش برود، نوبت به خودرو می‌رسد. دیگر پولی برایش نمانده که بخواهد حتی یک پراید مدل ۷۹ تمام رنگ بخرد. پس مجبور می‌شود برود باز پس‌انداز کند تا بتواند خودرو را هم جور کند و بعد بیاید. چند سال دیگر طول می‌کشد؟ کسی چه می‌داند.

داستان پر و پیچ و خم مراسم عروسی!

رسیدیم به مهم‌ترین و البته پرهزینه‌ترین و دست و پاگیرترین قسمت ازدواج یعنی برگزاری مراسم عروسی.  

تالار: برای گام اول باید تالار انتخاب شود. تالار‌ها با انواع خدمات مثل کفترهوا کردن، نورپردازی و منو‌های مختلف در انتظار گل عروس و شاه یا ماه داماد‌های عزیز هستند. پذیرایی، منوی شام با انواع دسر، سالاد، چند نوع خورش و پلو‌های متنوع منتظرند تا شما سرِ کیسه را شل کنید.

لباس عروس: لباس عروس اهمیت بسیار‌ی دارد. بعضی‌ها می‌خواهند در شب عروسی خاص‌ترین عروس دنیا باشند و لباسی بپوشند که تا حالا هیچ‌کس نپوشیده است. پس اگر به اجاره لباس رضایت بدهند حتماً باید اولین کسی باشند که بعد از دوخت، لباس عروس را برتن می‌کنند. حالا این‌که اصلاً چند نفر این تفاوت را متوجه می‌شوند خیلی مهم نیست.

آرایشگاه: زیاد وارد جزئیات آرایشگاه‌ها و شیوه و متد‌های مختلف گریم عروس با حرفه‌ای‌ترین گریمور‌های کشور، بلکه هم جهان، نمی‌شویم فقط صرف هزینه بسیار برای این قسمت را هم به لیست اضافه کنید.

خودرو عروس: این هم یکی از عجیب‌ترین و پرهزینه‌ترین قسمت‌های مراسم است. خودرو عروس باید حسابی توی چشم باشد و فقط با گلکاری زیبا میسر نمی‌شود بلکه خود خودرو هم مهم است. پس با مبلغی بالا یکی ازخودرو‌های لوکس را اجاره می‌کنند. البته این روز‌ها کالسکه، خودرو‌های آنتیک قدیمی و حتی شنیده‌ایم بالن هم به جای خودرو عروس استفاده می‌شود. معلوم نیست شاید چندوقت دیگر عروس و داماد با اسب وارد تالار شدند، یا به خاطر خاص بودن با تانک یا نفربر آمدند!

دی‌جی، عکاس و فیلمبردار: دی‌جی‌ها روز به روز مفصل‌تر و پرسروصداتر وارد میدان یعنی همان سالن عروسی می‌شوند. خواننده شروع می‌کند به خواندن یک چیز‌هایی که بین صدای بلند موسیقی پخش شده از باند‌هایی که انگار از دستت عصبانی هستند و با تمام قدرت توی گوشت فریاد می‌زنند، گم می‌شود. دی‌جی‌ها به تمام موسیقی‌های زنده دنیا هم تسلط دارند یا خودشان فکر می‌کنند که مسلط هستند و در ازای گرفتن مبالغ نسبتاً زیاد، از عربی تا ترکی از شمالی تا جنوبی را برایتان می‌نوازند و می‌خوانند. صنعت عکاسی و فیلمبرداری هم وارد مراحل بسیار مدرن و پیشرفته‌ای شده است. فکر کنید در حال برداشتن یک شیرینی زبان هستید، همزمان با بردن شیرینی به دهان، بادی به پس سرتان می‌خورد و یک‌هو شئ پرنده‌ای از بالای سرتان با سرعت عبور می‌کند. نگران نباشید «کواد کوپتر است» برای فیلمبرداری هوایی زمینی و هر طرفی که نمی‌شود عادی فیلمبرداری کرد وارد شده است.

دوسه تا سرفه کنید خوب می‌شوید. یک لیوان آب هم رویش بخورید تا شیرینی برود پایین!

آتلیه: در اصل کاربرد آتلیه بیشتر برای گرفتن عکس‌های خاطره‌انگیز با فیگور‌های از پیش تعیین شده است، ولی با گذشت زمان آتلیه‌ها کار‌های متنوع دیگری از جمله تهیه پیش‌فیلم با کارگردان و نویسنده و عوامل کامل، کلیپ اسپرت که در دشت و دمن از عروس و داماد تهیه می‌شود و به تازگی هم اجرای «فرمالیته» را برعهده گرفته‌اند، اما این فرمالیه، دقیقا چیست؟

مراسمی که به تازگی به تجملات ازدواج اضافه شده است

۳۰۰ میلیون برای فرمالیته!

این یکی جدیدترین، عجیب‌ترین و با عرض پوزش بی‌خودترین رسم عروسی است. فرمالیته به مراسمی می‌گویند که قبل از روز عروسی برگزار می‌شود. عروس و داماد تمام و کمال به شکل روز عروسی درمی‌آیند و عکس و فیلم می‌گیرند. برای چه؟ برای این‌که در روز عروسی ممکن است به دلیل شلوغی و استرس مراسم، عکس‌شان خوب از آب درنیاید. حالا حساب کنید که هزینه لباس، آرایشگاه و دسته گل عروس بشود ضربدر دو! ما که ندیدیم، ولی می‌گویند مزون‌های لباس عروس قسمتی مخصوص برای لباس فرمالیته دارند. در تماس خبرنگار ما با یکی از استودیو‌های برگزار کننده چنین مراسمی، رقم باورنکردنی ۳۰۰ میلیون تومان را به عنوان قیمت پایه مطرح کردند که مربوط به گرفتن عکس و فیلم در ایران است و طبیعتا قیمت آن برای خارج از کشور، چندین برابر خواهد شد.

پویش «عروسی ساده» راه بیندازیم؟

در آخر هم بعد از تمام این ریخت و پاش‌هایی که انواع‌شان را در این مطلب خواندید و به احتمال زیاد همه‌شان را تجربه کرده‌اید و فقط برای یک شب انجام می‌شود، عروس و داماد می‌روند سرخانه و زندگی خودشان و از فردا باید پی پاس کردن چک‌هایی بدوند که برای خاطره‌انگیزترین شب زندگی‌شان هزینه کردند! البته هزینه میوه، شیرینی، خنچه عقد و طراحی آن، کیک عروسی و ... را هم به موارد بالا اضافه کنید که ظاهرا جزو پیش نیاز‌های هر مراسم عروسی هستند.

حالا حساب کنید یک جوان با حقوق معمولی چطور باید از پس این هزینه‌ها بربیاید؟ واقعاً اگر کمی از پکیج‌های ویژه عروسی کم و آن را ساده برگزار کنیم، چه اتفاقی می‌افتد؟ برای یک بار هم که شده چشم وهم‌چشمی را کنار بگذاریم و به خوشبختی فرزندان‌مان فکر کنیم، به آرامشی که با نرفتن زیر بار قرض در زندگی خواهند داشت.

رسم و رسوم‌های دست و پاگیر عروسی آن‌قدر زیاد شده‌اند که خلاص شدن از دست‌شان همت دسته‌جمعی می‌خواهد. همتی که از خانواده‌ها شروع شود و به عنوان فرهنگ جا بیفتد. فرهنگی به نام عروسی ساده کاش شروع کننده این کار باشیم. کاش میان این‌همه پویش، پویشی را ه بیفتد به نام «عروسی ساده» و آن‌قدر زیاد شود که تمام این تشریفات دست و پاگیر، روزبه روز کمرنگ و کمرنگ‌تر شوند و عروس و داماد‌هایی که به دلیل نداشتن هزینه عروسی سال‌ها دور از هم بودند با یک مراسم ساده و خودمانی بروند سرخانه و زندگی‌شان.

منبع:خراسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۱۷ ۳۰ تير ۱۳۹۸
اینارو کسایی که پول بادآورده دارن انجام میدن وگرنه کسی دسترنجش رو همچین کاری نمیکنه
ناشناس
۱۵:۰۷ ۳۰ تير ۱۳۹۸
والله ما عروسی گرفتیم اونم به چند میلیون تازه پول هدیه ها رو هم دادیم پدر شوهر عزیز که برامون جشن گرفت .الحمدالله بعد از چند سال هم خونه ی خوب داریم هم ماشین و خدا رو شکر همه چی عالیه .کمی قناعت داشته باشیم به همه چی می رسیم
ناشناس
۱۴:۵۳ ۳۰ تير ۱۳۹۸
من که 28 سال کارکردم ودرآستانه ی بازنشستگی هستم خانه ندارم ویک پراید مدل پایین دارم اینها پول های میلیاردی عروسی را از کجا می آورند اگرکسی کار پردرآمدی سراغ دارد لطفا معرفی کند تا بعد از بازنشستگی به سراغ آن بروم
حق
۱۴:۴۶ ۳۰ تير ۱۳۹۸
حرام اندر حرام،و شيطان آفرين گويان به تشويق مشغول است.خداوند در قرآن مي فرمايد:ريخت و پاش كنندگان،برادران شياطين هستند.
بیگی
۱۴:۴۴ ۳۰ تير ۱۳۹۸
جوانهای فهیم و معمولی هیچوقت طرف اینطو عروسیها نمی رن . اینهایی که اینطوری هستن بدون زحمت مال جمع کردن و خرج کردنش براشون مثل آب خوردنه
ناشناس
۱۴:۳۷ ۳۰ تير ۱۳۹۸
آدم خوبه آدم باشه
ناشناس
۱۴:۳۰ ۳۰ تير ۱۳۹۸
عروسی بگیرن اما نه اینجوری.آدم فکرمیکنه کسی این وسط منطق نداره
ناشناس
۱۳:۳۵ ۳۰ تير ۱۳۹۸
به نظر من این همه خرج عروسی کردن به جز بدبختی بعد عروسی چیز دیگه ای به همراه نداره. این جور مراسمات فقط مخصوص یه عده خاص اونم که خیلی ثروتمندن نه مردم عادی. مردم باید خودشون عقلشون به کار اندازن که پسراشون زیر این مراسمات پرخرج نیندازن. یه ذره تفکر وتعقل قبل از انجام هرکاری بدنیس. البته دخترخانما هم باید میزان توقعاتشون بیارن پایین چشم و هم چشم درکار نباشه. وگرنه موهاشون مث دندوناشون سفید میشه تو مجردی
ناشناس
۱۳:۲۱ ۳۰ تير ۱۳۹۸
من و همسرم هر دو دانشجوی دکتری بودیم که عقد کردیم برای خرید عقد یه حلقه و یه چادر سفید خریدم مراسم عروسی هم با یک نوع غذا برگزار شد و اقوام درجه یک دعوت شدن ماشین عروس هم خودمون تزیین کردیم همه چی ساده و خوب بود خداروشکر به خاطر همه چی
ناشناس
۱۳:۱۹ ۳۰ تير ۱۳۹۸
برادر خانم من هف هش سال پیش که دلار 1000 تومن بود از استرالیا اومد عروسی گرف که به پول اون موقع 60 میلیون خرجش شد جالبیش اینه که بعد از شیش ماه خانمش زیادی غربی و عیاش شد و کارشون به طلاق کشید
ناشناس
۱۲:۴۸ ۳۰ تير ۱۳۹۸
از نظر مهریه که دادگاه طرفدار اقایونه و هرموقع ک دلشون بخاد طلاق میدن و مهریه هم نمیدن تا جایی ک خانم مجبور میشه توافقی طلاق بگیره
ناشناس
۱۲:۳۶ ۳۰ تير ۱۳۹۸
تو هر زمونه ای یه عده قلیلی نسبت به عرف،هزینه های سرسام آور میکنن
ناشناس
۱۲:۳۳ ۳۰ تير ۱۳۹۸
همه مسئولین نسبت به گران شدن اجناس و مایحتاج زندگی و عدم توانایی جوانان در ازدواج باید در دوجهان پاسخگو باشند. با این روال فساد گسترش خواهد یافت. متأسفانه شاهد کاهش چشمگیر و واضح آمار ازدواج در یک سال گذشته هستیم که این امر غیر طبیعی است.
ناشناس
۱۲:۲۹ ۳۰ تير ۱۳۹۸
بابا اینا فقط مراسم عروسی آقازاده هاست
مردم از کجا بیارن
عباسی
۱۲:۰۷ ۳۰ تير ۱۳۹۸
سلام.هوشبختی روباید جای دیگر جست.سال87مهریه خانومم روپدرزنم 114سکه تعیین کرد .هنوز میخواست14تاباشه اقوامشون قبول نکردن.پدرزنم میگفت سیره پیامبر ساده گرفتنه.به واسطه دل پاکش خداجورکردماه عسل رفتیم مکه.نیت خیر کنید.خدا باهامونه
مهدی
۱۱:۳۲ ۳۰ تير ۱۳۹۸
هرکی نون عقل خودشو میخوده
اگه دارن بگیرن
ندارن نگیرن
تازه تهشم طلاقه
آدم عاقل که میخواد زندگی کنه اصلا از این کارا نمیکنه
ناشناس
۱۱:۲۸ ۳۰ تير ۱۳۹۸
" پویش " "عروسی ساده"



موافقم موافقم موافقم موافقم موافقم


یکبار بیاید کاری اساسی روفرهنگ سازی کنیم


"در شبکه های مجازی"
ناشناس
۲۳:۳۸ ۳۰ تير ۱۳۹۸
,من هم موافقم
ناشناس
۱۱:۰۴ ۳۰ تير ۱۳۹۸
خدا به داد جواناي امروزي برسه ...
ناشناس
۱۰:۳۹ ۳۰ تير ۱۳۹۸
این تشریفاتی که نوشتین واسه پولدارهاست وگرنه یه آدم معمولی نه این چیزها رو دیده نه دلش بخواد
ناشناس
۱۰:۲۲ ۳۰ تير ۱۳۹۸
احسنت درسته
علیرضا
۱۰:۲۰ ۳۰ تير ۱۳۹۸
بهتون پیشنهاد میکنم بیاید از روستا زن بگیرید دیگه از این هزینه های سنگین و مهریه های اونجوری خبری نیست...درضمن زن کاری و زرنگ هم نصیبتون میشه
..
ناشناس
۱۶:۱۳ ۳۰ تير ۱۳۹۸
این طور هم نیست شیر بها سه تا چهار تا وسایل سنگین جهاز
سه دنگ خونه یا باغ پشت قبا له عروس برعهده داماد
ناشناس
۱۰:۰۰ ۳۰ تير ۱۳۹۸
این قرتی بازیها ازآقازاده ها ودزدان وآنهایی که پول هنگفت ومفت دارند انجام می گیره؟؟!! ولا جوانان ما کار وپول ندارند که ازدواج کنند؟؟!""""
ناشناس
۰۹:۵۱ ۳۰ تير ۱۳۹۸
کارای ادم بی فرهنگ وعقده ایه
ناشناس
۰۹:۴۷ ۳۰ تير ۱۳۹۸
دختران ایران تا چن سال دیگر همه میترشن..با این گرونی ها کسی ازدواج نمیکنه که
ناشناس
۱۹:۰۷ ۳۰ تير ۱۳۹۸
پسرها بيشتر ميترشن كسي زنشون نشه دخترها حداقل ميتونن خودشون جمع و جور كنن ولي مردهارو يكي بايد جمع وجور كنه
مجید
۰۹:۱۰ ۳۰ تير ۱۳۹۸
باسلام. خدابه داد جوانها برسه. وای از دست این خانواده های چشم وهم چشم باز که واقعا پسر ودختر جوان را ازبین میبرند.من سال 84 عروسی کردم کل خرج عروسی وخرید وغیره شد 2000000 دوملیون تومان. .التماس دعا
فردین
۰۸:۵۵ ۳۰ تير ۱۳۹۸
اینطوری باشه دختران عزیز به فکر مجردی باشین که گرون میشهههههه....
برید بگردین تو فامیل خودتون جوانهایی که در آمد 1500 کرایه خونه و همه چیز بگووو
ناشناس
۰۸:۴۳ ۳۰ تير ۱۳۹۸
عجب..........................
ناشناس
۰۸:۴۳ ۳۰ تير ۱۳۹۸
سلام. والا این مراسمهای مسخره تو تهران رواج داره .در شهرستان همچین چیزهایی نیست. اگر هم هست والا ما ندیدیم.. سه سال ازدواج کردم. خداروشکر هیچ تشریفاتی نداشت. قرضی نداشتیم. عروسی ساده معمولی با کل هزینه ها از لباس عروس و سرویس طلا و تالار و شام هو شیرینی و عکاس همه رو هم شد هفت میلیون که اونم تو تالار پول جمع شد عوضش در اومد. هرچند بنده راضی به گرفتن تالار نبودم من ماه عسل سه روزه ساده خواسته بودم ولی همسرم قبول نکرد . خداروشکر خیلی هم معمولی بود و همه هم راضی بودن
ا
۰۸:۲۱ ۳۰ تير ۱۳۹۸
وای منم دلم میخواد عروسی خوب بگیرم ارزو دارم خب
ناشناس
۱۱:۴۷ ۳۰ تير ۱۳۹۸
ما رو هم دعوت کن
رضا
۰۸:۲۱ ۳۰ تير ۱۳۹۸
عقل که نباشه، جان در عذابه!
ناشناس
۰۷:۵۶ ۳۰ تير ۱۳۹۸
تو از اونایی که برات عروسی نگرفتن عقده کرده رو دلت
ناشناس
۱۴:۳۱ ۳۰ تير ۱۳۹۸
واقعا عقده داره.بعد بیست سال هروقت عروسی میری یادت به بیچارگی خودت بیفته