به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بی آبی و روی آوردن خانوادههای روستایی به استفاده از آب هوتکها و رودخانهها داستان غم انگیزی است که گویا در سیستان و بلوچستان پایانی ندارد.
روستای کشاری از توابع شهرستان سرباز سیستان و بلوچستان یکی از روستاهای بی آبی است که به دلیل غیر فعال بودن تصفیه خانه با منبع آبرسانی میشود و مردم برای مصارف خانگی خود از آب رودخانه پایین دست سد پیشین استفاده میکنند.
حوا رئیسی، یکی از ساکنین روستای مولاآباد کشاری است که دومین قربانی اخیر بی آبی در کشاری است طبق عادت هر روزه به همراه خانواده خود برای برداشت آب به روخانه پایین دست پیشین که محل زیستگاه تمساحهای پوزه کوتاه (گاندو) هم بوده میرود، طعمه آن میشود و دست راست خود را از دست میدهد.
روایت این حادثه را از زبان نصیر بلوچ زاده معلم این دانش آموز و رئیس شورای کشاری سرباز میشنویم: پریروز بعد از ظهر حوا به همراه خانواده خود به نزدیکی رودخانه رفته بود که تمساح به او حمله میکند و این کودک را به زیر آب میکشاند.
بلوچ زاده میگوید: این دختر بچه با کمک مردم و خانواده اش از چنگال این تمساح نجات پیدا کرد و به بیمارستان امام علی (ع) چابهار منتقل شد، اما متاسفانه با وجود تلاشهای فراوان دست راست او از بازو قطع شده است.
معلم حوا میگوید: خانواده حوا تمکن مالی ندارند و پدرش برای گذران زندگی کارگری میکند، سالهاست که کشاری درگیر بی آبی است و به دلیل تصفیه خانه غیرفعال روستا، آبرسانی به صورت سیار انجام میشود و گاه و بی گاه آب روستا قطع میشود. او میگوید: از آنجاکه این آب پاسخگوی مصارف مردم روستا نیست مردم برای تامین آب مصرفی خود به رودخانههای پایین دست سد پیشین میروند و از خطرهای این چنینی هم در امان نیستند.
نصیر میگوید: کشاری هیچ پارک و هیچ مکان تفریحی ندارد، در این گرمایی که سنگ را آب میکند. تنها تفریح کودکان روستا بازی در کنار آب است، آبی که محل زیست گاندوهاست و هر لحظه ممکن است یکی از این کودکان را طعمه خود کند.بلوچ زاده میگوید: هیچ حفاظتی برای گاندوها وجود ندارد و محیط بانی هم نیست که از وقوع چنین اتفاقاتی جلوگیری کند.
او میگوید: دو سال پیش هم شاهد قربانی شدن یک کودک توسط گاندوها شدیم و قرار شد رسیدگی شود، اما متاسفانه اتفاقی نیفتاد و شاهد تکرار این حادثه و قطع شدن دست یک دختر بچه شدیم.
نصیر بلوچزاده در پایان میگوید: ما در فصل تخم گذاری گاندوها هستیم و امنیت جانی نداریم، حدود ۲۰ راس از گوسفندهای روستا طعمه گاندوها شدند و حالا هم یک دختر بچه قربانی شده و معلوم نیست اگر این شرایط مدیریت نشود طعمه بعدی چه کسی باشد.
مدیر کل محیط زیست در این باره میگوید: در پی مشکل قطع آب مصرفی در روستا به جهت برداشتن آب نزدیک برکه شده که برکه مورد اشاره محل زیست گاندو یا همان تمساح پوزه کوتاه ایرانی است و در این زمینه تابلوهای هشدار دهنده اداره حفاظت محیط زیست در منطقه نصب شده و پیش از این تلاش شده تا اطلاعرسانی لازم نیز به مردم منطقه انجام شود.
وحید پورمردان میگوید: با توجه به اینکه این فصل زمان تخمگذاری گاندو محسوب میشود، این گونه جانوری در این دوره زمانی جهت دفاع از نوزادان در شرف تولد حالت تهاجمی دارد و از قلمرو خود که در آن تخمگذاری انجام شده دفاع میکند و نزدیک شدن به محل زیست این تمساح در این دوره زمانی مخاطرات جدی به همراه دارد.
منبع:ایلنا
انتهای پیام/
مگه زمان ۱۰۰ سال پیشه که امکانات نیست.
نبودن آب؟؟؟؟
واقعا تاسف آوره.
خدا بداد مردم برسه
مسئولین محترم،لطفا رسیدگی کنید.
به خانواده این بدبختا هم کمک کنید.
استاندار اونجا چه می کنه؟
یعنی یه لوله کشی نمی تونید انجام بدهید؟
مسئولین که اسم خودتونو گذاشتید مسئول بیایید جواب دست قطع شده ی این بچه رو بدید
همه ما باید در این شرایط بحران آب ، به وظیفه خودمون در راستای مصرف صحیح آب عمل کنیم. مسئولینی که در این شرایط در انجام وظایف خودشون کوتاهی میکنند و یا کسانیکه در این شرایط بصورت غیر مجاز از منابع آب استفاده میکنند ( بخصوص چاههای آب غیرمجاز ) و یا مصرف بی رویه دارند در بروز این حوادث نقش داشته و باید در روز معاد پاسخگو باشند.
خطاب به رئیس دولت
اگر دوسال باقی مانده فقط وفقط کمر همت ببندی وبرای بلوچستان کاری انجام دهی ،حتما عاقبت به خیر می شوی .
با تشکر
ما اگه تو حیاط مارمولک باشه نمیزاریم بچه بره چه برسه به تمساح!!!!!
چون هیچ کسی به فکرشون نیست
خیلی متاسسفم
عزیزم خدا به خودت و خانواده عزیزت صبر بده
امیدوارم خدا از من و امثاله من بهت بیشتر شادی بده تا هیچ وقت این دردو به یاد نیاری
واقعا دلم شکست
کاش خدا قلبه منو جایه دسته اون بچه گرفته بود