رابرت اشلی که در جمع خبرنگاران در کلورادو صحبت میکرد، تصریح کرد: «توقیف نفتکش انگلیسی از سوی نیروهای ایرانی، اقدامی بود که پس از توقیف نفتکش ایرانی (محموله نفتی ایران) در منطقه جبلالطارق قابلپیشبینی بود».
این مقام آمریکایی همچنین افزود: دو طرف (ایران و انگلیس) در حال حاضر در شرایطی به سر می برند که به دنبال اقدامات تقابلی هستند، گرچه هیچ کدام از آنها به دنبال افزایش تنشها و درگیری نیست، اما دو کشور در پی قدرتنمایی هستند».
مقامات دولت جبل الطارق پنجشنبه دو هفته پیش در بیانیهای با اعلام توقیف یک نفت کش مدعی شدند که بر اساس شواهد، نفت کش گرِیس-١ حامل نفت ایران برای تحویل به یک پالایشگاه در سوریه بوده است. پلیس جبلالطارق همچنین اعلام کرد ناخدا، افسر ارشد و دو نفر از خدمه نفتکش را برای بازجویی بازداشت کرده است، اما پس از چند ساعت از آزادی آنها بدون اتهام و با قید وثیقه خبر داد.
جوزف بورل، وزیر خارجه اسپانیا نیز اعلام کرد نیروی دریایی انگلیس به درخواست آمریکا نفت کش حامل محموله نفتی ایران را در منطقه جبلالطارق توقیف کرده است. این نفتکش هنوز آزاد نشده است.
روز گذشته [جمعه] سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یک نفت کش انگلیسی را به دلیل تخلف از قوانین بین المللی متوقف کرد. نفت کش «استنا ایمپرو» ویژه حمل نفت و فرآوردههای پتروشیمی است. طول این نفت کش عظیمالجثه ۱۸۳ متر و پهنای آن ۳۲ متر بوده و با سرعت ۱۲/۷ گره دریایی (معادل ۲۳/۵ کیلومتر بر ساعت) قادر به حرکت است.
بر اساس گزارش رسانههای غربی، این نفت کش با ۲۳ خدمه از بندر فجیره امارات متحده عربی به مقصد بندر الجبیل در عربستان سعودی در حرکت بود که توسط نیروی دریایی سپاه توقیف شد.
انتهای پیام/