این تجمع یک روز پیش از تظاهرات اعتراضی علیه دولت که قرار است فردا برگزار شود روی میدهد. حاضران در این تجمع شعار «امن نگهداشتن هنگکنگ» را سر میدادند.
هنگ کنگ از اواسط خرداد به دلیل مطرح شدن قانون بحث برانگیز استرداد مجرمان به چین دچار تظاهرات و هرج و مرج شده است. این قانون اکنون در حالت تعلیق است. بر اساس قانون استرداد، هنگ کنگ باید مجرمان را برای محاکمه به چین تحویل دهد. معترضان بر این باورند که این مسئله حاکمیت قانونی هنگ کنگ را تضعیف میکند. آنها خواستار لغو این قانون و برکناری رئیس اجرایی این منطقه هستند.
هنگ کنگ در سال ۱۹۹۷ از استعمار انگلیس خارج شد و به جمهوری خلق چین پیوست. این منطقه هماکنون تحت فرمول «یک کشور، دو نظام» اداره میشود که به موجب آن از استقلال نسبی برخوردار است، اما جزئی از خاک کشور چین محسوب میشود.
برخی حضور عامل خارجی در دامنزدن به اعتراضهای هنگکنگ را مطرح میکنند و آن را از این نظر معتبر میدانند که با وجود اقدام دولت در تعلیق کامل لایحه جنجالی، اعتراضها همچنان ادامه دارد و حتی روزبهروز بر شدت خشونت معترضان افزوده میشود. از سوی دیگر دولت چین نیز از همان آغاز تظاهرات هنگکنگیها نسبت به دخالت کشورهای خارجی و در صدر آنها دولت آمریکا، هشدار داده است.
انتهای پیام/