سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ائمه جمعه مراکز استان چند سال دارند؟

در دو سال گذشته به منظور جوانگرایی و نخبه‌گرایی، جابه‌جایی‌های بسیاری در میان ائمه جمعه سراسر کشور رخ داده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تریبون نمازجمعه جایگاه ویژه‌ای به لحاظ سیاسی-اجتماعی در کشور دارد. در دو سال گذشته به منظور جوانگرایی و نخبه‌گرایی، جابه‌جایی‌های بسیاری در میان ائمه جمعه سراسر کشور رخ داده است. در آخرین مورد آیت‌الله غلامعلی نعیم‌آبادی دامغانی، نماینده، ولی فقیه در استان هرمزگان پس از ۲۹‌سال امامت جمعه بندرعباس از این سمت کنار رفت، تا اسم او نیز در لیست امامان جمعه مستعفی قرار گیرد. او حتی در نامه استعفای خود خواستار استعفای ائمه جماعات مسن دیگر نقاط کشور هم شد، تا بلکه تریبون نمازجمعه به دست جوان‌تر‌ها بیفتد.

امام‌جمعه بندرعباس در آخرین خطبه نماز جمعه خود درباره استعفای خود می‌گوید: «امروز، آخرین خطبه‌ام به‌عنوان امام‌جمعه در استان است و هیچ دلیل خاصی بر نبودنم در این سنگر نیست جز تصمیم رهبری معظم انقلاب. نمایندگان، ولی فقیه در استان‌ها تغییر می‌کنند و نظر رهبری بر جوان‌تربودن نمایندگان‌شان در استان‌هاست.»

البته پیش از این استعفا نیز استعفای ائمه جمعه برای جوان‌ترشدن این تریبون انجام شده بود. طی دو سال اخیر چندین بار خبر استعفای امامان جمعه رسانه‌ای شده است. بهمن ماه ۹۷ بود که آیت‌الله محمود موسوی جزایری امام‌جمعه خوزستان، نامه استعفایش را امضا و به علت کهولت سن و بیماری از این سمت کناره‌گیری کرد. چند روز بعد از استعفای امام‌جمعه خوزستان، امام‌جمعه زاهدان هم علت استعفایش را تفکر زیبای مقام معظم رهبری مبنی بر جوان‌گرایی عنوان کرد و از این سمت کنار نشست.

مرداد ۹۶ نیز سیدیحیی جعفری امام‌جمعه کرمان و علی رضایی امام‌جمعه بیرجند به فاصله چند روز استعفا دادند. البته پیش از آن هم خرداد سال ۹۶، آیت‌الله‌مجتهد شبستری نماینده سابق، ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام‌جمعه تبریز، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و از اعضای ارشد جامعه روحانیت مبارز به دلیل بیماری، جای خود را به «حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم» داد.

در این میان خبرسازترین استعفا مربوط به استعفای آیت‌الله جنتی از نمازجمعه تهران بود که بعد از ۲۵‌سال روز‌های آخر سال ۹۶ نامه استعفایش را تقدیم رهبری کرد و با این سمت خداحافظی کرد. البته تغییرات در نمازجمعه را تنها نباید در جوان‌ترشدن ائمه‌جمعه خلاصه کرد، در نتیجه این جوان‌ترشدن، بسیاری از موضوعات مطرح‌شده در نماز جمعه نیز نسبت به گذشته به‌روزتر شد. برداشتن نرده‌های نمازجمعه، حمایت از فعالیت اجتماعی زنان، محیط زیست، معیشت اقتصادی مردم و ورزش در یک سال اخیر موضوعاتی هستند که با استقبال کاربران فضای مجازی روبه‌رو شده‌اند. در ادامه به معرفی ائمه جمعه در مراکز استان‌ها پرداخته است.

سید محمدعلی آل‌هاشم آذربایجان شرقی ۵۷

سید مهدی قریشی
آذربایجان غربی ۵۵

حسن عاملی
اردبیل ۵۷

یوسف طباطبایی‌نژاد
اصفهان ۷۴

اله‌نور کریمی‌تبار
ایلام ۵۵

محمدمهدی حسینی‌همدانی
البرز ۵۶

غلام‌علی صفایی بوشهری
بوشهر ۵۹

محمدحسن ابوترابی‌فرد
تهران ۶۵

کاظم صدیقی
تهران ۶۷

محمدجوادحاج علی‌اکبری
تهران ۵۴

سید احمد خاتمی
تهران ۵۹

علیرضا عبادی
خراسان‌جنوبی ۷۹

ابوالقاسم یعقوبی
خراسان شمالی ۵۷

علی خاتمی
زنجان ۶۵

محمد شاهچراغی
سمنان ۸۴

لطف‌الله دژکام
فارس ۵۶

عبدالکریم عابدینی
قزوین ۶۲

محمد سعیدی
قم ۶۷

حسن علیدادی سلیمانی
کرمان ۶۰

مصطفی علما
کرمانشاه ۷۶

کاظم نورمفیدی
گلستان ۷۸

رسول فلاحتی
گیلان ۵۵

احمد میرعماد
لرستان ۵۷

نورالله طبرسی
مازندران ۷۸

قربانعلی دری‌نجف‌آبادی
مرکزی ۷۳

محمدرضا ناصری
یزد ۷۴

محمد عبادی‌زاده
هرمزگان ۵۴

مصطفی محامی
سیستان‌وبلوچستان ۵۴

سیدعبدالنبی موسوی‌فرد
خوزستان ۶۲

عبدالرحمن خدایی
کردستان ۷۷

علی‌اصغر حسینی
کهگیلویه‌وبویراحمد ۶۷

محمدعلی نکونام
چهارمحال‌وبختیاری ۶۳

سید احمد علم‌الهدی
خراسان رضوی ۷۴

مسن‌ترین امامان‌جمعه در مراکز استان‌ها

محمد امامی کاشانی
تهران ۸۸
محمد امامی‌کاشانی سال ۱۳۱۰ در خانواده‌ای در کاشان به دنیا آمد.

محمدعلی موحدی‌کرمانی
تهران ۸۸
محمدعلی موحدی‌کرمانی، از موسسان و چهره‌های برجسته جامعه روحانیت مبارز تهران سال ۱۳۱۰ در خانواده‌ای روحانی در کرمان به دنیا آمد.

جوان‌ترین امام‌جمعه در مرکز استان‌ها

حبیب‌الله شعبانی‌موثقی
همدان ۴۲

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ طی حکمی حجت‌الاسلام حبیب‌الله شعبانی موثقی را به‌عنوان نماینده، ولی فقیه و امام‌جمعه شهر همدان منصوب کردند.

اولین نماز جمعه در تاریخ اسلام
بنا بر برخی روایات، نخستین نمازجمعه تاریخ اسلام توسط پیامبراکرم (ص) پس از هجرت ایشان از مکه اقامه شد. ١٦ ربیع‌الاول بنا بر برخی روایات، نخستین نمازجمعه تاریخ اسلام توسط پیامبراکرم (ص) پس از هجرت ایشان از مکه اقامه شد. حضرت محمد (ص) هنگام ظهر جمعه وقتی که به نزدیکی مدینه رسید، در محل قبیله‏ بنی‏‌سالم بن عوف که قُبا نام داشت، خطبه خواند و نمازجمعه را برپا کرد. بعد‌ها در محل برپایی اولین نمازجمعه‏ پیامبر، مسجدی ساخته شد که هم‌اکنون نیز موجود است.

اولین نمازجمعه پس از انقلاب
اولین نمازجمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ٥ مرداد سال١٣٥٨ برگزار شد. روزجمعه ٥ مرداد سال ١٣٥٨ برابر با سوم ماه مبارک رمضان سال ١٣٩٩ قمری، اولین نمازجمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توسط مرحوم آیت‌الله سیدمحمود طالقانی در دانشگاه تهران برگزار شد.

 

منبع: شهروند

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.