زنگنه کارشناس حقوق بین الملل ، در گفت گو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، اظهار کرد: با وجود اینکه این اقدام آمریکا خارج از عرف و مقررات و قوانین بین المللی است٬ اما متاسفانه در برخی ایالات این کشور در صورت شکایت به برخی دادگاه ها٬ آنها جهت رسیدگی به دعوی حقوقی برای خود صلاحیت رسیدگی قائل شده و حکم صادرمی کند. اما این نوع شکایت و حکم صدور حکم در باره آن بیشتر ناظر به وجود مبلغی از دارایی های ایران در بانک های اروپایی است .
وی افزود: در رابطه با موردی که دادگاه آمریکایی ایران را مجبور به پرداخت غرامت به خانواده تفنگداران آمریکایی کرده است هم باید بگویم٬ قطعا واشنگتن متوجه شده است که تهران رقمی نزدیک به ۱.۶۸ میلیارد دلار در بانک های اروپا دارد و در صدد بلوکه کردن آن بر آمده است. آنها حکم فرا مرزی صادر می کنند و می توان این اقدام آنها را خارج از عرف بین المللی دانست.
زنگنه با اشاره به شکایات گاه و بی گاه دادگاههای آمریکا از تهران و در خواست بلوکه کردن اموال کشورمان٬ خاطرنشان کرد:هر بار که دادگاههای آمریکا علیه ایران حکمی صادر میکنند٬ باید ما هم فورا اقدام کرده و در جهت مردود اعلام کردن آن گام برداریم زیرا چنین اقداماتی از پایه و اساس قانونی برخوردار نیستند و اغلب خبرهایی که براساس آن تشکیل جلسه می دهند جعلی بوده و ساخته و پرداخته خودشان است؛ همچنین برخی مواقع مراکز و موسساتی که عمدتا صهیونیستی هستند این نوع شکایات راتنظیم می کنند و لازم است ایران در قبال این پرونده سازی ها در دادگاههای آمریکا اقدام جدی انجام داده و از حقوق مردم و دولت ایران حفاظت کند.
این کارشناس حقوق بین الملل اضافه کرد: پایه شکایات آمریکایی ها علیه ایران بر باد بنا شده است و ایران هم با استناد به اینکه این نوع شکایات تهدیدی علیه ایرانیان تلقی می شود باید به دنبال مطالبه خسارت باشند و باید سراغ اقدامات پیشگیرانه برای پرونده سازی ها علیه تهران در داخل آمریکا باشیم.
زنگنه در پاسخ به اینکه تهران چطور می تواند علیه پرونده سازی های آمریکا علیه کشومان اقدامات پیشگیرانه انجام دهد؟ گفت : رصد این نوع تحرکات در سطح مراکز مختلف دادگستری آمریکا و و لزوم موضع گیری رسمی و حقوقی در صورت مطرح شدن بحث مصادره دارایی های ایران به بهانه های واهی از اقدامات موثر در این خصوص است .
وی ادامه داد : بعید می دانم حکم دادگاه آمریکا برای مصادره اموال ایران قابلیت اجرایی شدن داشته باشد. در نهایت باید دید که آیا تهران با کشورهای اروپایی نوعی همکاری قضایی دارد یا خیر و اینکه این همکاری شامل تعدی و تجاوز به حقوق سایر کشورها هم می شود یا خیر. در هر صورت این بحث شامل جنبه های فنی بسیاری است و در صورت اجرایی شدن این طرح که به تصویب مجلس آمریکا رسیده است، روابط ایران و آمریکا قطعا تیره تر از قبل خواهد بود.
انتهای پیام/