سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار درخصوص تب کریمه کنگو

مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: با توجه به شروع فصل گرما، شهروندان خطر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگیرند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، جواد نگارستانی مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: آلودگی به ویروس تب خونریزی کریمه کنگو در دام‌ها فاقد علائم بالینی مشهود و تنها با ایجاد واکنش تب همراه می‌باشد.

وی افزود: اگرچه اکثر گونه‌های پرندگان در برابر عفونت مقاومند، ولی پرندگان به عنوان ناقل مکانیکی با انتقال کنه‌های آلوده می‌توانند ایفای نقش نمایند و با جابجایی کنه‌های آلوده در انتشار ویروس با اهمیت باشند.

نگارستانی بیان کرد: این ویروس از طریق له کردن کنه‌های آلوده، گزش توسط کنه‌های آلوده و تماس با خون و بافت دام‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود، همچنین این ویروس از انسان‌های بیمار به طور مستقیم از طریق تماس و یا تماس با خون و بافت‌های آلوده به انسان‌های دیگر منتقل می‌شود.

وی در خصوص اپیدمیولوژی بیماری گفت: اپیدمیولوژی بیماری در انسان پیرو الگویی است که تا حد زیادی تحت تاثیر فعالیت‌هایی قرار می‌گیرد که موجب تماس نزدیک انسان‌ها با دام‌ها شامل زنده و حتی با خطرات بیشتری با دام‌های تازه تلف شده و یا کشتار شده می‌گردد به طور مثال در کشتارگاه‌ها و دباغی‌ها که کنه‌ها از پوست جدا می‌شوند، ممکن است دوباره به انسان‌ها متصل شده و انتقال بالقوه عفونت بسیار سریعتر از شرایط عادی انتقال صورت می‌گیرد لذا این افراد همچنین دامپزشکان، قصابان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری می‌باشند.

وی در مورد بقای ویروس در فرآورده‌های دامی گفت: پوست دام‌ها پس از کشتار ممکن است دارای کنه‌های آلوده باشد و ممکن است این کنه‌ها مجددا به انسان بچسبد و بیماری را انتقال دهد علاوه بر اینکه کنه‌های آلوده موجود در پشم نیز منشا خطر برای انسان‌های در ارتباط با این فراورده می‌باشد که باید مدنظر قرار گیرد.

نگارستانی بیان کرد: گستره حضور ویروس عامل بیماری به انتشار جغرافیایی گونه‌های مختلف کنه‌های سخت و خصوصا جنس هیالوما به عنوان ناقل و مخزن اصلی ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بستگی دارد، اما در مجموع مهد و زیستگاه اصلی کنه‌ها مراتع هستند لذا انواع دام ضمن تماس با یکدیگر با این بندپا نیز در تماس بوده و انتقال ویروس در چرخه «کنه- مهره داران-کنه» به سهولت در مراتع انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح سم پاشی جایگاه دام و دام در استان آغاز شده است، اعلام کرد: با اجرای برنامه هدفمند و موثر مبارزه با انگل‌های خارجی و بیماری‌های منتقله توسط بندپایان، خصوصا چهارده روز قبل از کشتار دام‌ها و با لحاظ کردن زمان پرهیز از مصرف سموم میتوان جمعیت کنه‌ها را کاهش داد و با این بیماری مبارزه نمود.

مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان افزود: بدلیل اهمیت بیماری در انسان و از آنجا که این بیماری در دام‌ها نشانه درمانگاهی مشهود ندارد، اداره کل دامپزشکی استان کرمان اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است.

وی گفت: ارتقا همکاری بین بخشی، آموزش عمومی، اختصاصی و اطلاع رسانی به مردم بخصوص اقشار در معرض خطر، مطالعه و مراقبت بیماری، مبارزه با انگل‌های خارجی، ضوابط قرنطینه‌ای و ساماندهی تردد دام (قبل از حمل، در ایستگاه‌های بازرسی و پس از ورود دام زنده در مقصد)، ساماندهی کشتار دام نظارت بهداشتی بر استحصال، حمل و عرضه گوشت و آلایش دامی (مجهز کردن کلیه کشتارگاه‌های استان به پیش سردکن و نگه داشتن لاشه به مدت ۲۴ ساعت در آن و ...)، بهسازی دامداری‌های سنتی و اماکن دامی و بیماری یابی سریع مبتلایان انسانی از جمله این اقدامات می‌باشد.

نگارستانی تصریح کرد: از آن جا که گوشت‌های دارای مهر و لیبل دامپزشکی از سیستم پیش سردکن عبور نموده اند لذا سلامت آن‌ها ۱۰۰ درصد از نظر این بیماری مورد تایید می‌باشد لذا شهروندان، ضمن اینکه فراورده‌های دامی مورد نیاز خود را فقط از مراکز مورد تایید دامپزشکی خریداری می‌کنند، از کشتار غیرمجاز دام نیز جدا خودداری نمایند تا با خیال راحت به مصرف گوشت بپردازند.

انتهای پیام/ح

هشدار درباره تب کریمه کنگو

برچسب ها: کنگو ، دامپزشکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.