سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحکیم و تقویت همبستگی ملی نیازمند کار فرهنگی فراگیر

مدیرکل اموربانوان استانداری لرستان گفت: تحکیم و تقویت همبستگی ملی نیازمند کار فرهنگی فراگیر است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، ناهید پرویزپور مدیرکل اموربانوان استانداری لرستان با بیان اینکه برگزاری جشنواره اقوام ایران زمین می‌تواند عینیتی از ضرب المثل "مشت نمونه خروار " و جلوه‌ای از وحدت ملی و همبستگی اقوام ایرانی باشد، اظهارداشت: باید به خوبی از این اجتماع و جشنواره در تحکیم و تقویت این همبستگی استفاده کرد و نمونه‌های عینی تعامل اقوام را در طول تاریخ مخصوصا بعد از انقلاب در حوادثی مانند دفاع مقدس، حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله و دفاع از ارزش‌های اسلامی و ملی به نمایش گذاشت.

پرویزپور اضافه کرد: در این جشنواره وحدت و همبستگی ملی، تنوع فرهنگی اقوام، مهربانی و انسان دوستی اقوام ایرانی، ظلم ستیزی و استکبار ستیزی اقوام ایرانی، هوشیاری و دشمن شناسی ایرانیان، اصالت، نجابت و ریشه دار بودن اقوام ایرانی و مقاومت و صبر و پایداری آنها همه مسائل مهمی هستند که می‌توان به آنها پرداخت.

مدیرکل اموربانوان استانداری لرستان در پاسخ به این سوال که مهمترین آسیبی که اقوام را تهدید می‌کند چیست، آن را هضم شدن در مدرنیته مخصوصا اگر آن مدرنیسم پیوندی با سنت‌ها و آداب و رسوم و گذشته فرهنگی ما که واقعا مایه افتخار هستند نداشته باشد دانست و افزود: مهمترین راهکار هم روشنگری و بیان نقاط قوت، ضعف، حسن و قبح تغییرات فرهنگی و عدم استقبال از تغییرات ناهمخوان و غیرمفید است، نمونه های مختلفی را می‌توان در سبک زندگی در پوشش، در خوراک، در هنر، درمعماری دید و مثال زد.

وی اضافه کرد: دستگاه‌های فرهنگی باید دلسوزانه در این موضوع و موضوعات مشابه هم‌اندیشی داشته و با هماهنگی، بهترین راهبردها را اعمال کنند؛ در این زمینه پرداختن به ارزش‌های فرهنگی اقوام، تقویت حس همبستگی، دشمن مشترک و سرنوشت مشترک، آرزوها و آمال مشترک مهم هستند.

پرویزپور بیان کرد: سمن‌ها هم بخشی از ظرفیت‌ها هستند که می‌توانند به شیوه‌های مختلف در این زمینه موثر واقع شوند، به نظر می‌رسد تحکیم و تقویت همبستگی ملی نیازمند کار فرهنگی فراگیر و ملی است. صیانت از ادبیات در تعامل اقوام نکته مهمی است که نخبگان می‌توانند بدان بپردازند.

این مسئول با تاکید براینکه اقوام ایران زمین در وحدت و حفظ ارزش‌های اقوام ایرانی دارای نقش مستقیم و موثر هستند، خاطرنشان کرد: چنانچه هرکدام در زمینه حفظ ارزش‌های قوم مربوطه کوشا باشند و خوب میراث‌داری کنند نتیجه آن حفظ کلیت ارزش‌های اقوام ایرانی می‌شود، دقیقا به‌مثابه گل‌های یک قالی با رنگ‌ها و نقش‌های متنوع.

مدیرکل اموربانوان استانداری لرستان یادآور شد: طبیعی است که حفظ فرهنگ مقدم بر ترویج آن است، لذا اهتمام در حفظ و صیانت از فرهنگ اقوام یک اولویت است، اما در مرحله بعد باید برای گسترش و ترویج جهات و جنبه‌های مختلف آن در قالب‌های مناسب و متنوع با سبک‌ها و روش‌های روزآمد برنامه‌ريزي کرد.

گفتنی است اولین جشنواره دانشجویی فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین، اواخر آبان‌ماه امسال به همت مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی جهاد دانشگاهی لرستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/م

تحکیم و تقویت همبستگی ملی نیازمند کار فرهنگی فراگیر است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.