سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پنتاگون: ترکیه را رسماً از برنامه اف-۳۵ خارج می‌کنیم

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد در واکنش به خرید سامانه اس-۴۰۰ روسیه از سوی ترکیه، آنکارا را به صورت رسمی از برنامه اف-۳۵ خارج می‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز گذشته اعلام کرد عصر امروز، «اِلن لرد» معاون امور خرید و نگهداری وزارت دفاع و «دیوید تراکتنبرگ» دستیار معاون وزارت دفاع آمریکا گزارشی درباره اقدام ترکیه در پذیرش سامانه اس-۴۰۰ روسیه و معنای آن برای برنامه اف-۳۵ ارائه کردند.

معاون امور خرید و نگهداری وزارت دفاع آمریکا گفت: جمعه گذشته آمریکا متوجه شد ترکیه سامانه دفاع موشکی روسی اس-۴۰۰ را تحویل گرفت. من امروز اینجا هستم تا سه مسئله را روشن کنم:

۱- آمریکا اعتماد کامل به برنامه اف-۳۵ و زنجیره تامین دارد.
۲- آمریکا و دیگر شرکای اف-۳۵ در این تصمیم برای تعلیق ترکیه از این برنامه متحد هستند و روند اخراج رسمی ترکیه از این برنامه را شروع می‌کنند.
۳- همانطور که رئیس‌جمهور ترامپ این در بیانیه امروز خود گفت، آمریکا همچنان به شراکت راهبردی با ترکیه ارج می‌نهد.

در ادامه این گزارش آمده است: وزارت دفاع و فراتر از آن دولت آمریکا تلاش کرده است گزینه جایگزینی را ترسیم کند که ترکیه را قادر سازد سامانه دفاع هوایی با استاندارد ائتلاف ناتو بدست آورد و به ترکیه اجازه داده است در شراکت اف-۳۵ باقی بماند. آمریکا به صورت فعالانه با ترکیه درباره فروش سامانه دفاع هوایی پاتریوت همکاری داشته است تا نیاز‌های مشروع دفاع هوایی ترکیه را برآورده سازد. از اوایل ۲۰۱۷، وقتی که ترکیه به صورت علنی از تمایل خود برای سامانه S۴۰۰ روسیه حرف می‌زد، همه سطوح دولت آمریکا همواره این را گفتند که اف-۳۵ و اس-۴۰۰ نمی‌تواند در کنار یکدیگر باشد.

اولین محموله از سامانه‌های پدافند موشکی اس-۴۰۰ جمعه گذشته وارد ترکیه شد. بر اساس بیانیه وزارت دفاع ترکیه، اولین محموله سامانه اس-۴۰۰ روس در پایگاه هوایی «مرتد» (با نام پیشین آکینجی) در نزدیکی آنکارا مستقر شده است.

اخیرا روابط آنکارا-واشنگتن در پی خرید سامانه‌های دفاع موشکی روسیه از سوی ترکیه دچار تنش شده است. آمریکا به شدت با این موضوع مخالف است، اما ترکیه این مخالفت‌ها را دخالت در امور خود می‌داند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.