پایگاههای اجتماعی عربستان، شاهد واکنشهای گستردهای به تصمیم افزایش بهای بنزین بودند. به ویژه که عربستان بزرگترین تولید کننده نفت به شمار میرود. کاربران شبکههای اجتماعی نیز افزایش بهای کالاها و خدمات را که مشکلات معیشتی بیشتری برای شهروندان داشته را به باد انتقاد و تمسخر گرفتند.
شایان ذکر است سیاستهای ریاضت اقتصادی محمد بن سلمان، ولی عهد سعودی که معمولا شامل طبقات فقیر و متوسط میشود، در اوج اسراف و تلف کردن منابع عربستان با ارقام نجومی است.
زیرا دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در درآمدهای نفتی شریک خاندان ال سعود است، آمار نیز بیانگر این است که میزان شیردهی آل سعود به ترامپ به یک تریلیون دلار یعنی هزار میلیارد دلار تا پایان اولین دوره ریاست جمهوری وی میرسد که این مبلغ زیاد برای اشتغال زایی در آمریکا هزینه میشود که شاید فرصت دیگری به ترامپ برای انتخاب مجدد وی برای ریاست جمهوری بدهد که البته بن سلمان نیز متمایل بدان است تا به برکت ترامپ بر صندلی قدرت عربستان تکیه بزند.
در همین راستا اخبار واصله نیز از هزینه کردن میلیاردها دلار توسط بن سلمان در حمله به یمن و ماجراجوئیهای وی در سودان، لیبی، عراق، سوریه و دیگر کشورهای عربی اسلامی بدون حساب یا هرگونه نظارتی فقط برای اشباع گرایشات سلطه جویانه وی میشود بدون اینکه نتایج این سیاستهای موروثی را بر آینده عربستان در کوتاه مدت یا بلند مدت در نظر داشته باشد.
نتایج پژوهشهای مراکز تحقیقات جهانی درباره وضعیت اقتصادی عربستان نیز بیانگر، ارقام و آمار ترسناکی از شمار بیکاران و وجود مناطق گسترده محرومی در حاشیه شهرهای عربستان بدون سادهترین امکانات زندگی است که این خود هشداری برای انفجار بمبی ساعتی نه در دنیای خیالی بلکه در واقعیت و در قلب شهرهای سعودی است.
منبع:العالم
انتهای پیام/