حسینی افزود: در کشور آثار فاخری وجود دارد که نتیجه اقدامات مهندسان آن دوره است و امکان ندارد کسی برای اولین بار وارد مسجد شیخ لطف الله بشود از زیبایی آن حیرت نکند.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی تصریح کرد:، اما آیا امروزه ساختمانهایی که در آن ساکن هستیم همان ویژگیهای دوران تاریخی ایران را دارد و آیا کارفرمایان و کسانی که ساختمان میسازند اطمینان دارند که ساختمان آنها مقاوم است.
حسینی با اشاره به اینکه مهمترین عنصر ساختمانهای قدیمی آرامش است گفت: حفظ آرامش و محرمیت در تمامی ساختمانهای قدیمی موج میزد، اما ما به ناچار به سراغ آپارتمان نشینی رفتیم و آپارتمانهایی که اکنون در کشور وجود دارد کپی برداری از کشورهای خارجی است.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه هیچ کدام از ساختمانهای موجود در کشور با فرهنگ و الگوی ایرانی مطابقت ندارد گفت: کدام فرد حاضر است چشم نامحرم به چشم فرد دیگری در ملک خود بیافتد.
حسینی اظهار کرد: غفلت ما در حوزه ساختمان به گونهای است که نتوانستهایم استاندارد تعریف کنیم و ما ساختمان استانداردی که باید آرامش آسایش در کنار ایمنی را به صاحبش اعطا کند نداریم.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی تصریح کرد: باید دقت کنیم که استاندارد سازی را در ساختمانهایمان تعریف کنیم و واحدهای مسکونی که ما هم اکنون در آن ساکن هستیم انتخاب ما نیست و ما چارهای نداریم که در آنها ساکن شویم.
وی با بیان اینکه نظام ملی ساخت و سازهای ساختمانهای غیر دولتی باید تایید شود گفت: این نظامها دارای ۴ رکن است که رکن اول آن مالک و سرمایه گذار رکن دوم سازنده رکن سوم کنترل کننده و بازرس و رکن چهارم نگهدارنده ساختمان است.
حسینی گفت: سازنده مسئولیت تام برای ساخت واحد مسکونی دارد و به ازای هر موضوع ناظر و مجری نباید انتخاب کنیم بلکه خود سازنده مسئولیت واحد مسکونی را بر عهده دارد.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه در حوزه نگهداری ساختمان در برخی کشورها برای تعمیر و نگهداری از سال اول بودجه کنار میگذارند گفت: متاسفانه هم اکنون عمر ساختمانها در ایران به ۲۳ سال کاهش یافته و در طول این مدت ۳ تا ۴ بار برای نگهداری ساختمانها هزینه میکنند، اما در کشورهای خارجی عمر ساختمانها بیش از ۱۰۰ سال است و ۳ تا ۴ نسل در آنجا زندگی میکنند بدون آنکه تعمیر یا نگهداری برای واحد مسکونی انجام دهند.
وی افزود: تعمیر و نگهداری باید در نظام ملی ساختمانها توجه شود و برخی از مهندسان به صورت تخصصی در این حوزه وارد حوزه ساخت و ساز شوند.
حسینی به حادثه ساختمان پلاسکو هم اشاره کرد و گفت: اگر درآن دوره ۲۰۰ میلیون برای سیستم اطفای حریق هزینه شده بود چنین حادثهای رخ نمیداد و هم اکنون ما نمیدانیم چه تعداد واحد مسکونی مانند پلاسکو در کشور وجود دارد.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی تاکید کرد: لازمه تغییرات آن است که یک شورای مرکزی خوب و منسجم داشته باشیم تا بتوانند این ایدهها را دنبال کند.
بیشتر بخوانید: مکان یابی و تعیین تکلیف ۱۴۵ هزار واحد مسکونی در طرح اقدام ملی
وی افزود: مهمترین سیاست وزارت راه و شهرسازی در یک سال گذشته ایجاد آرامش و حاکم شدن فضای منطقی در تعاملات بوده است. آنچه که امروز کشور به آن احتیاج دارد رونق تولید است و برای تولید مسکن کمترین میزان سرمایه گذاری را داریم، زیرا به ازای هر ۳۵ میلیون تومان ۱ شغل در حوزه ساخت و ساز ایجاد میشود، اما در حوزه پتروشیمی به ازای هر ۳۰۰ میلیون تومان ۱ شغل ایجاد میشود.
حسینی به فضای انتخابات نظام مهندسی هم اشاره کرد و گفت: باید از جناحهای سیاسی در این انتخابات دست برداریم، زیرا باعث افول کارها و پایین آمدن رضایت افراد میشود.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه در این انتخابات ما تنها به ۶۴ نفر احتیاج داریم گفت: باید در انتخابات به ۴ موضوع دقت کرد که ۱- پاک دستی ۲- تخصص ۳- ژرف اندیشی ۴- نگاه ملی است.
انتهای پیام/