بنابر این مطلب، نشست بروکسل فقط توصیف مکرری درباره خطرناک بودن اوضاع در منطقه پس از تحولات اخیر بود و بار دیگر بر لزوم حفظ توافقنامه هستهای و پایبندی همه طرفها به آن تأکید کرد. فدریکا موگرینی، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری خود در پایان نشست بروکسل، لحن آرام خود را حفظ کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: اروپاییها دیدگاه مشترکی در برابر تحولات اخیر ندارند. فرانسویهایی که برای ایفای نقش میانجی تلاش میکنند، هر دو طرف بحران را مسئول میدانند، اما موضع انگلیس تا حد زیادی مطابق موضع آمریکاست.
نکته جدید در سخنان موگرینی، اعلام آغاز سازوکار اینستکس و اعلام آمادگی ۱۰ کشور برای پیوستن به این سازوکار بود، اما صادرات نفت ایران در شرایط فعلی، بخشی از این سازوکار نخواهد بود. اروپاییها در نشست بروکسل چیز جدیدی ارائه نکردند و دعوتها خطاب به همه طرفها درباره لزوم حفظ توافقنامه هسته ای، بیانگر میزان ناتوانی اروپاییها در برابر اصرار آمریکا بر اعمال تحریمهاست.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه برای بررسی راهکارهای «نجات برجام» و برخی موضوعات دیگر در بروکسل، پایتخت بلژیک گردهم آمدند.
فدریکا موگرینی در گفتوگوی خبری پس از این نشست طولانی در پاسخ به پرسشی درباره سازوکار برجامی موسوم به «مکانیسم ماشه» یا برگشت تحریمهای سازمان ملل علیه ایران گفت: «کشورهای اروپایی فعلا تصمیمی برای فعالکردن این مکانیسم ندارند، زیرا این اقدام هنگام عدم پایبندی کامل اجرا میشود. بر اساس اطلاعات موجود هیچ کدام از طرفهای برجام عدم پایبندی (کاهش تعهدات برجامی ایران) را فعلا عدم پایبندی اساسی تفسیر نمیکنند».
انتهای پیام/
کاشکی هیچوقت برجامی شکل نمی گرفت.