خبرگزاری اسپانیایی «ای اف ای» در این خصوص نوشت دانکن در یک مصاحبه خبری مشترک با «خوزه ولنسیا» وزیر امور خارجه اکوادودر گفت توافق بر سر استرداد آسانژ در اوایل ماه جاری مطرح شد و لندن نگران سلامت اوست. پیش از این در ماه آوریل، دانکن گفته بود انگلیس آسانژ را به آمریکا در صورتی که احتمال اعدام او در آنجا وجود داشته باشد تحویل نخواهد داد.
در انگلیس تصمیمگیری درباره استرداد به عهده شخص وزیر امور خارجه است که بر اساس قانون اروپا و انگلیس باید این تصمیم را اتخاذ کند. طبق قانون انگلیس استرداد در صورتی که شخص با مجازات اعدام روبرو شود ممنوع است.
آسانژ با ۱۷ اتهام در زمینه دریافت و انتشار اطلاعات محرمانه و طبقهبندی شده دولت آمریکا روبروست که گفته میشود «درز این اطلاعات ممکن بود به امنیت ملی آمریکا آسیب برساند». اگر اتهامات او در این زمینه تایید شود ممکن است با ۱۷۵ سال حبس روبرو شود. این در حالی است که او بارها این اتهامات را رد کرده است.
آسانژ در سال ۲۰۰۶ سایت ویکی لیکس را تاسیس کرد. در سال ۲۰۱۰ با انتشار تصاویر و ویدئوهای کشتار غیرنظامیان از سوی ارتش آمریکا در عراق و افغانستان مورد توجه رسانههای بینالمللی قرار گرفت. اندکی بعد دولت آمریکا علیه سایت ویکیلیکس تحقیقات جنایی را آغاز کرد و از متحدان خود خواست به این تحقیقات کمک کنند.
پس از مدتی، دولت سوئد، آسانژ را به «تجاوز جنسی» به یک زن متهم و علیه او حکم بازداشت در سرتاسر جهان صادر کرد. آسانژ با رد این اتهام و بیان اینکه ادعای سوئد انگیزههای سیاسی دارد و هدف از آن خاموش کردن ویکی لیکس است، در سال ۲۰۱۲ به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شد تا به سوئد تحویل داده نشود. مهمترین نگرانی آسانژ این بود که سوئد احتمالا وی را به آمریکا تحویل میدهد.
پس از گذشت ۷ سال پناهندگی در سفارت اکوادور سرانجام در آوریل سال جاری میلادی بنیانگذار ویکیلیکس در لندن بازداشت شد. دستگیری آسانژ پس از آن روی داد که لنین مورنو، رئیس جمهور اکوادور اعلام کرد پناهندگی او را لغو کرده است.
انتهای پیام/