وی افزود: همه ساله در فصل تابستان، وزن گیری لاشهها به سبب تنش گرمایی با مشکلاتی روبرو میشود که در نهایت کاهش عرضه زمینه را برای نوسانات قیمت در بازار فراهم میکند.
حجت ادامه داد: در هفته گذشته معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اتخاذ سیاست افزایش سن گلههای مادر و ازدیاد تولید جوجه در نظر دارد تا میزان عرضه را بهبود بخشد که این امر در جلوگیری از تنش قیمت تاثیر بسزایی دارد.
بیشتر بخوانید: کاهش وزن لاشه و ازدیاد تقاضا ۲ عامل اصلی گرانی قیمت مرغ/قیمت هر کیلو مرغ گرم ۱۴ هزار تومان است
به گفته وی، با ازدیاد تقاضا و کشش بازار برای خرید مرغ در فصل تابستان و تاخیر در وزن گیری لاشه ممکن است قیمت مرغ با بازه تغییرات ۵ درصدی در بازار روبرو شود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از تاخیر در اعلام نرخ مصوب مرغ گفت: اگرچه تشکلها از ستاد تنظیم بازار تقاضا کردند که نرخ مصوب هر کیلو مرغ گرم را ۱۴ تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کند، اما هنوز ستاد تنظیم بازار نرخ مصوب را اعلام نکرده که این امر تولیدکنندگان را دچار سردرگمی کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه نهادههای دامی وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به آنکه، پشتیبانی امور دام به صورت مرتب نهاده در بازار تزریق میکند، از این رو کمبودی در توزیع نهاده با نرخ مصوب وجود ندارد.
وی ادامه داد: در چند روز گذشته یکی از بزرگترین واردکنندگان نهادههای دامی، توزیع نهاده را به سبب عدم دریافت ارز متوقف کرده است که به همین دلیل پشتیبانی امور دام، مرتب توزیع نهاده را اعلام میکند و تا حدی نهاده از انبارهای استانی جابه جا شده است.
به گفته حجت، با توجه به توقف توزیع نهاده از سوی بزرگترین واردکننده به نظر میرسد که اعمال نظارت بیشتر بر بارهای خریداری شده از بنادر میتواند از تنش قیمت جلوگیری کند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان درباره تاثیر توقف توزیع بر قیمت نهاده در بازار آزاد تصریح کرد: با وجود توقف توزیع نهاده دامی از سوی بزرگترین واردکننده، نوسان غیر منطقی بر بازار ایجاد نشده است؛ به طوری که هم اکنون هر کیلوگرم ذرت با نرخ یک هزار و ۵۰۰ تا یک هزار و ۶۰۰ و کنجاله سویا ۳ هزار تومان در بازار آزاد عرضه میشود که با نرخ مصوب خود ۱۰ درصد فاصله دارد.
انتهای پیام/