به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، ایرج حریرچی صبح امروز در مراسم تکریم و معارفه روسای سابق و جدید دانشگاه علوم پزشکی گیلان در رشت اظهار داشت: امیدوارم این تغییر در ریاست دانشگاه به نفع مردم گیلان باشد و موجب بهبود وضعیت بهداشتی استان شود.
معاون کل وزارت بهداشت هدف این وزارتخانه را رسیدن به پوشش همگانی سلامت دانست و گفت: همه مردم بایستی تمام خدمات پنجگانه سلامت شامل ارتقا و آموزش به مردم، پیشگیری، درمان و توانبخشی افراد و طب تسکینی را بدون تبعیض مالی و جنسیتی و قومی را دریافت کنند.
وی با اشاره به ۴ هدف برای تحقق پوشش همگانی سلامت ادامه داد: افزایش سلامت و امید به زندگی سالم مردم، کاهش مرگ و میر زودرس، محافظت مالی از مردم، افزایش رضایت مردم و افزایش کارآیی در حوزه سلامت از جمله اهداف است.
حریرچی با بیان اینکه در سالهای گذشته پیشرفت داشتیم، اما بههیچ وجه کافی نیست افزود: ما نگران سلامت مردم گیلان هستیم، زیرا طبق آمار کشوری که ۸۲ درصد از علت مرگ و میرها مربوط به بیماریهای غیرواگیر بوده که این آمار در استان گیلان نسبت به کل کشور بالاتر است.
معاون کل وزارت بهداشت میزان مصرف نمک در کشور را ۳ برابر میزان متوسط جهانی دانست و بیان کرد: استان گیلان رتبه ۶ در مصرف بالای نمک در کشور را دارد همچنین در رابطه با کم تحرکی نیز جزء استانهای نخست کشور است.
وی گیلان رتبه ۷ در بالابودن فشار خون در کشور دارد تاکید کرد: در زمینه قند خون نیز آمار این استان بسیار بالا است و شاخص توده بدنی و چاقی در گیلان حدود ۲۵ درصد یعنی از هر ۴ گیلانی یک نفر چاق است.
حریرچی یکی از موضوعات مهم را تغییر سبک زندگی افراد عنوان کرد و ابراز داشت: پوشش همگانی سلامت باید باعث شود که افراد در روستاها و شهرستانهای گیلان همانند افراد ساکن در مرکز استان خدمات بهداشتی و درمانی دریافت کنند.
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به کمبود پرستار و تخت در گیلان تصریح کرد: به ازای هر هزار نفر ۱۲۹ نفر در مراکز دولتی گیلان بستری میشوند و این بدان معنا است که بسیاری از افراد برای درمان به تهران مراجعه میکنند و این وضعیت خجالتآور است.
وی با تاکید بر اینکه مردم بدون هیچ مشکلی باید خدمات سلامت را دریافت کنند بیان کرد: رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نماینده وزیر بهداشت در استان است و بایستی با کمک همه مسئولان به وضعیت بهداشت و درمان مردم گیلان رسیدگی کند.
حریرچی با اشاره به تحریمها و شرایط بد اقتصادی کشور افزود: مردم به دلیل مشکلات اقتصادی، در حوزه بهداشت و درمان با مشکلات فراوانی روبهرو هستند و در سالهایی که تورم بالا و رشد اقتصادی منفی است مردم مجبور میشوند حقوق خود را به بخش خوراک و مسکن معطوف کنند.
وی نقش مسئولان در شرایط سخت را حمایت بیشتر از مردم دانست و خاطرنشان کرد: مهمترین نکته در رابطه با بسته طرح تحول که در بیمارستانهای دولتی اجرا میشود این است که مردم از جیب خود برای تهیه تجهیزات درمانی اقدام نکنند.
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه ۸۰ درصد مردم ایران استطاعت مراجعه به بخش خصوصی را حتی با تعرفه قانونی ندارند اظهار داشت: ۱۶ درصد با بیمه تکمیلی و تنها ۲ الی ۳ درصد جمعیت کشور توان مراجعه به مراکز درمانی خصوصی را دارند.
وی تصریح کرد: هزار و ۷۵ تخت در مراکز درمانی خصوصی گیلان وجود دارد که این آمار در استانهای فارس، اصفهان و خراسان بسیار کمتر است همچنین میزان اشغال تخت در مراکز خصوصی گیلان نیز ۵۶ درصد است که به معنای عدم استطاعت مالی مردم برای مراجعه به بخش خصوصی است.
حریرچی با بیان اینکه استان گیلان از نظر رضایت مردم در حوزه بهداشت جزء بدترین استانهای کشور است تاکید کرد: فلسفه وجودی بیمارستان خدمت به مردم است و در این رابطه ارائه خدمت بیشتر به فقرا و بخش آسیبپذیر جامعه در اولویت قرار دارد.
انتهای پیام/س