به گفته دانشمندان وجود رادیکالهای آزاد احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. علاوه بر آن تحقیقات نشان داده رادیکالهای آزاد با خطر بالای ابتلا فرد به بیماریهای قلبی و دیابتی نیز مرتبط هستند. البته آنتی آکسیدانها در طیف مختلفی از غذاها از جمله میوه و سبزیجات وجود دارند.
به هرحال کارشناسان مواد غذایی معتقدند با توجه به تحقیق مذکور، شهروندان کشورهای غربی در دهههای آینده حشرات را به رژیم غذای خود اضافه میکنند. دانشمندان پس از آسیاب کردن حشرات متوجه شدند غلظت آنتی اکسیدن در برخی از آنها چند برابر آب پرتقال یا روغن زیتون است.
پژوهش آنان نشان داد عصاره قابل حل در آب از کرم ابریشم و جیرجیرک دارای بیشترین مقدار ظرفیت آنتی اکسیدانی بودند. به طور دقیق عصاره قابل حل در آب این حشرات ظرفیت آنتی اکسیدانی ۵ برابر آب پرتقال داشت.
در این میان ملخ، مورچه سیاه و شپشک آرد نیز حاوی بیشترین میزان پلی فنولها بودند. وجود پلی فنول نیز یکی دیگر از روشهای بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانی است.
عصاره محلول در چربی از کرم ابریشم، زنجره و کرم پروانه آفریقایی نیز ظرفیت آنتی اکسیدانی دو برابر روغن زیتون داشتند.
منبع: مهر
انتهای پیام/