سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در مصرف این خوراکی‌ها دست به عصا باشید +دشمنان کبد

برخی خوراکی‌ها و عادات غلط رفتاری بر سلامت کبد تأثیرگذارند و باعث نابودی این اندام حیاتی می‌شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کبد یکی از اعضای حساس بدن محسوب می‌شود که حفاظت از آن اهمیت بسزایی پیدا می‌کند چراکه این اندام نقش حیاتی برای سلامت دارد؛ برخی از خوراکی‌ها و عادات بر عملکرد طبیعی این عضو تأثیر منفی دارند که به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

شکر

مصرف بی رویه شکر نه تنها برای دندان‌ها بلکه برای کبد هم مضر است؛ کبد فقط یک نوع شکر به نام فروکتوز را به عنوان قند می‌شناسد که آن را به شکل چربی هم ذخیره می‌کند مصرف شکر زیاد عامل تولید چربی اضافه در بدن و بیماری‌های کبدی است.

برخی مطالعات نشان می‌دهند شکر به اندازه الکل می‌تواند در سلامت کبد تأثیر منفی داشته باشد و این موضوع حتی در افراد بدون اضافه وزن هم دیده می‌شود.

مکمل‌های گیاهی

برخی افراد از مکمل‌های گیاهی برای حفظ سلامت خود استفاده می‌کنند و بر این باورند که این مکمل‌ها مشکلی برای بدن نخواهد داشت در حالیکه برخی از مکمل‌ها با وجود آن که روی برچسب آن‌ نشانه‌ای از سالم بودن است، اما در اصل می‌تواند آسیب‌زا باشد.

مطالعات نشان می‌دهند که برخی از این مکمل‌های گیاهی می‌توانند بر عملکرد کبد تأثیرگذار باشد همانطور که گیاه کوآ کوآ که برای کاهش علائم یائسگی استفاده می‌شود، چنین عوارضی دارد.

برخی کشور‌ها استفاده از چنین مکمل‌های گیاهی را محدود کرده‌اند به طوری کلی برای مصرف دارو‌های گیاهی باید با پزشک مربوطه مشورت کرد.

اضافه وزن

چربی اضافی بدن بر سلول‌های کبدی تأثیرگذار است و بیماری‌هایی را به دنبال دارد در نتیجه باعث تورم کبدی می‌شود.

رژیم غذایی مناسب و ورزش می‌تواند بر سلامت کبد تأثیر مثبت داشته باشد و از ابتلا به سیروز کبدی جلوگیری کنند.

مصرف بی رویه ویتامین A

بدن به طور طبیعی به ویتامین A نیاز دارد که باید از طریق میوه‌ها و سبزیجات به ویژه سبزی‌های حاوی رنگدانه‌های قرمز، نارنجی و زرد تأمین شود، اما برخی افراد برای رفع نیاز این ویتامین از مکمل‌های دارویی استفاده می‌کنند که بر سلامت کبد تأثیرگذار است.

نوشیدنی‌های بدون الکل

مطالعات نشان می‌دهند افرادی که از نوشیدنی‌های بدون الکل، اما گازدار و انرژی‌زا استفاده می‌کنند در معرض ابتلا به بیماری‌های کبدی قرار دارند البته این مطالعات نوشیدنی‌ها را عامل اصلی بیماری نمی‌داند، اما می‌تواند بر بروز بیماری تأثیرگذار باشد.

استامینوفن

افراد ممکن است در طول روز با مشکلاتی همچون سردرد، گلودرد یا سرماخوردگی مواجه باشند که برای تسکین این مشکلات نیازمند یک مسکن هستند اغلب از استامینوفن برای التیام استفاده می‌شود.

مصرف زیاد استامینوفن موجب آسیب کبد می‌شود بنابراین برای مصرف این قرص نباید بدون محدودیت اقدام کرد.

چربی‌های ترانس

چربی‌های ترانس چربی‌هایی هستند که در غذا‌های آماده به وفور یافت می‌شوند رژیم غذایی حاوی این نوع چربی موجب اضافه وزن و نابودی کبد می‌شود بنابراین باید در مصرف این خوراکی‌ها دقت لازم را داشت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.