همچنین ۷۰ درصد بیماریهای نوظهور که به انسان منتقل پیدا میکند در زمره بیماریهای انتقالی از حیوان به انسان قرار میگیرد.
رئیس اداره بیماریهای انتقالی از حیوان به انسان وزارت بهداشت با بیان اینکه همه بیماریهای زئونوز را در ایران نداریم، بیان کرد: شایعترین بیماریهای انتقالی از حیوان به انسان در ایران سالک یا بیماری ویشمانیوز و جلدی بوده که از طریق گزش پشه خاکی به انسان منتقل میشود.
امیری افزود: سالک دو نوع مختلف دارد که در سالک نوع روستایی موشهای صحرایی عامل میزبان بیماری هستند و پشه در حال خون خواری انگل را به بدن منتقل میکند و میتواند موجب بروز بیماری شود.
وی تب مالت را از دیگر بیماریهای شایع زئونوز در ایران معرفی کرد و گفت: تب مالت به دلیل مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه و از طریق تماس ترشحات آلوده دام با بدن دامداران یا پاشیدن آنها به مخاد چشمی منتقل میشود.
امیری اظهار کرد: یکی از تهدیدها در این حوزه حیوان گزیدگی است و در سال ۹۷، ۲۰۷ هزار مورد حیوان گزیدگی در کشور داشتیم، البته منظور از گزشها تنها گزشها یا گاز گرفتگیهای شدید نیست بلکه هر نوع خراش یا تماسی که در تعریف گزش قرار بگیرد در این بخش مورد شمارش قرار میدهیم، اما خوشبختانه با وجود این آمار بالای گزش توانستهایم از بروز بیماریهای زئونوز پیشگیری کنیم و آمار ابتلا به هاری در کشور در سال گذشته تنها ۶ مورد بوده است.
رئیس اداره بیماریهای انتقالی از حیوان به انسان وزارت بهداشت به بیماریهای کشنده زئونوز اشاره کرد و گفت: هاری یکی از بیماریهای کشنده انتقالی از حیوان به انسان محسوب میشود چرا که این بیماری پس از ابتلای فرد صد در صد کشنده است.
انتهای پیام/