سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیستان و بلوچستان نیازمند تأسیس ایستگاه هواشناسی جاده ای است

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: با وجود تعدد پدیده های مخرب هواشناسی در استان و بحرانی شدن شرایط جوی چند محور مواصلاتی استان، استان فاقد ایستگاه هواشناسی جاده ای است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  محسن حیدری مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان  در دیدار با عطاء اله اکبری مدیرکل جدید راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: اقلیم خشک و شکننده استان و تغییر اقلیم سبب شده تا در طول سال پدیده های مخرب جوی زیادی در استان روی دهد که به صورت مستقیم در زندگی مردم و فعالیت های مختلف اقتصادی و اجتماعی تأثیرگذار است.

وی افزود: این شرایط اقلیمی ضمن تأثیر در فعالیت های عمومی جامعه، تأثیر قابل توجهی در اجرای پروژه های عمرانی نیز داشته است. علاوه بر این ترابری و حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی را نیز تحت شعاع قرار داده و هزینه های اقتصادی این بخش ها را برای شرکت های خدماتی افزایش داده است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با تأکید بر اینکه این شرایط ایجاب می کند که برای افزایش خدمات هواشناسی از تکنولوژی جدید در بخش حمل و نقل استفاده شود، گفت: فرودگاه بین المللی زاهدان با وجود نیاز مبرم به استفاده از سامانه RVR هواشناسی، از این تجهیز مهم بی بهره است.

حیدری اضافه کرد: سامانه کمک دیدبانی RVR ضمن افزایش ضریب تأمین امنیت پرواز، از ابطال بخش قابل توجهی از پروازها در زمان وقوع پدیده های مخرب جوی جلوگیری می کند. این سامانه نوعی پدافند غیر عامل در شرایط اضطراری است که از ضروریات فرودگاه بین المللی زاهدان است.

وی با بیان اینکه تجهیزات هواشناسی جاده ای بخش دیگری از نیازهای هواشناسی استان است، ادامه داد: با وجود توفان های گردوخاک متعددی که در طول سال در محورهای مواصلاتی مهم استان نظیر«زاهدان-زابل»، «زاهدان-بم»، ایرانشهر-بم»، «چابهار-کنارک» و «زابل-نهبندان» روی می دهد، هیچ ایستگاه جاده ای در این محورها وجود ندارد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: پیگیری های زیادی برای خریداری و تأسیس ایستگاه هواشناسی جاده ای از سوی اداره کل هواشناسی استان صورت گرفته که تا کنون موفقیت آمیز نبوده است.

حیدری اضافه کرد: امیدواریم با پیگری شورای هماهنگی ادارات و سازمانهای زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی در استان بخشی از نارسایی های این بخش جبران شود. برای این منظور نیاز به تأسیس حداقل شش ایستگاه خودکار جاده ای در محورهای مواصلاتی استان است.

عطاء اله اکبری مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با بیان اینکه امروز زندگی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی بدون هواشناسی بی معناست، گفت: هواشناسی از علومی است که بشر خواسته یا ناخواسته مجبور به استفاده از آن است.

وی با اشاره به روند تغییر اقلیم بر روی کرده زمین، افزود: اقلیم کره بخش های مختلف کره زمین در حال تغییر است، این تغییر در سیستان و بلوچستان نیز روی داده که باید ما هم متناسب با این تغییر، رفتارهایی که قرن ها پیش در بین آدم ها شکل گرفته را تغییر دهیم.

مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان ادامه داد: این تغییر رفتار باید شامل رفتارهای اقتصادی، خدماتی و فرهنگی و اجتماعی بشود. برای نمونه کشت محصولات کشاورزی، شهرسازی، احداث سازه ها و ... باید با پیوست ها و توجیهات اقلیمی انجام شود.

انتهای پیام/ع

تأسیس ایستگاه هواشناسی جاده ای در سیستان وبلوچستان 

برچسب ها: هواشناسی ، حمل ونقل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.