سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان خبر داد؛

تعطیلی ۶ پاسگاه محیط بانی در استان سمنان به دلیل کمبود محیط بان

امیر عبدوس گفت: بیست و سه پاسگاه محیط بانی در مناطق حفاظت شده سطح استان وجود داردکه به دلیل کمبود محیط بان، ۶ پاسگاه غیر فعال می‌باشند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، امیر عبدوس مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان ضمن بیان اینکه ۵ منطقه حفاظت شده در این استان داریم، گفت: وسعت مجموع مناطق حفاظت شده در استان سمنان ۲ میلیون و ۱۳۵ هزار هکتار می‌باشد.

وی افزود: مناطق حفاظت شده استان سمنان در منطقه توران شهرستان شاهرود با وسعت یک میلیون و ۴۶۰ هزار هکتار که خود شامل سه منطقه می‌شود پناهگاه حیات وحش خوش ییلاق شهرستان شاهرود با وسعت ۱۵۰ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده پرور شهرستان مهدیشهر با وسعت ۶۴ هزار هکتار، پارک ملی کویر شهرستان گرمسار با وسعت ۴۵۰ هزار هکتار و منطقه حفاظت شده جنگل ابر شهرستان شاهرود با وسعت ۱۱ هزار هکتار برشمرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان با بیان اینکه ۲۳ پاسگاه محیط بانی در مناطق حفاظت شده سطح استان وجود دارد، تصریح کرد: به دلیل کمبود محیط بان، ۶ پاسگاه غیر فعال می‌باشند.

عبدوس محیط بانان استان سمنان را ۱۱۰ نفر عنوان کرد و ابراز داشت: استان سمنان شدیدا با کمبود نیروی محیط بانی مواجه است و با یک سوم پرسنل اجرایی مورد نیاز، مناطقمان را حفاظت می‌کنیم.

وی در خصوص جذب محیط بان جدید در استان سمنان، اظهار کرد: مجوز‌های استخدامی که به سازمان محیط زیست داده می‌شود به صورت مرحله‌ای است که امسال در کل کشور مجوز استخدام ۲۰۰ محیط بان داده شد و از این میان سهمیه استان سمنان ۱۴ محیط بان هستند که آزمون آن نیز برگزار شده و در مراحل گزینش می‌باشند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان همچنین به گونه‌های جانوری استان سمنان اشاره کرد و گفت: ۳۹۳ گونه جانوری در استان وجود دارند که ۶۵ گونه پستاندار، ۲۵۴ گونه پرنده، ۴ گونه دوزیست و ۷۰ گونه خزنده می‌باشند.

عبدوس بیان کرد: از میان گونه‌های جانوری استان سمنان دو گونه یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی از گروه پستانداران در خطر انقراض قرار دارند که برای حفاظت از این دو گونه اقداماتی انجام شده است.

وی با بیان اینکه برای حفاظت از گونه یوزپلنگ آسیایی از سال‌ها پیش اقدامات مختلفی برای حفظ زیستگاه‌ها و گونه‌ها انجام شده، اضافه کرد: عمده‌ترین تلفات یوزپلنگ را جاده عباس آباد به میاندشت داشتیم که برای کاهش تلفات در طول این مسیر ۴ کیلومتر فنس کشی کردیم و تابلو‌های هشدار دهنده نصب شد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان ادامه داد: طرح کاهش سرعت در محور عباس آباد به میاندشت نیز در کمیسیون ایمنی راه‌ها مطرح شد که هنوز نتیجه گیری قطعی حاصل نشده است.

عبدوس با بیان اینکه پیش از این ۷ قلاده یوزپلنگ از سال‌های ۸۹ تا ۹۷ در محدود جاده عباس آباد به میاندشت بر اثر تصادف با خودرو‌های عبوری تلف شدند، افزود: بعد از این نصب تابلو‌های هشدار دهنده و در سال ۹۸ هیچ تصادفی از این بابت نداشتیم، ولی نمی‌توان تضمین کرد که چنین اتفاقی نیفتد.

وی خاطر نشان کرد: در جهت حفاظت از زیستگاه‌های یوزپلنگ و گورخر ایرانی، حدود ۱۲۰ هزار هکتار از امور عرفی دامداران در مراتع پارک ملی توران را با اعتبارات سازمان حفاظت محیط زیست خریداری و از دام پاکسازی کردیم که بر همین اساس در بهار امسال و برای اولین بار اجازه ورود هیچ دامی را در منطقه قشلاقی پارک ملی توران ندادیم.

انتهای پیام/ م

برای اولین سال ممنوعیت ورود دام  در منطقه قشلاقی پارک ملی توران

برچسب ها: محیط زیست ، حیاط وحش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.