دهقانینیا اعلام کرد: در حال حاضر هیچ گوشیای بدون پرداخت حقوق ورودی فعال نمیشود و این موضوع موجب عایدی ۲۴۰۰ هزار میلیارد تومانی شده است.
به تازگی وزیر ارتباطات موضوع راهکار جدید قاچاقچیان برای دور زدن این طرح را مطرح کرد. محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح سامانه طرح نوآفرین ۹۸ گفت: "قاچاقچیان برای دور زدن طرح رجیستری سراغ کاروانهای کربلا میروند و با اجاره پاسپورت زائران، گوشیها را رجیستر میکنند." این اولین بار نیست که قاچاقچیان از ضعف مجرای قانونی این طرح استفاده می کنند.
حمیدرضا دهقانینیا مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سخنگوی طرح رجیستری در گفتوگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه انجام این کار توسط قاچاقچیان اظهار داشت: استفاده از اطلاعات مسافران برای دور زدن رجیستری زمانی مشکلآفرین است که مسافر خارجی بدون اینکه خودش اطلاع داشته باشد، از طریقی که میتواند از طرف آژانس مسافرتی یا جای دیگری باشد اطلاعاتش با هزینهای که قاچاقچی پرداخت میکند در اختیار او قرار میگیرد و این اقدام انجام میشود.
سخنگوی طرح رجیستری اعلام کرد: این جمله که گفته میشود پاسپورت مسافر اجاره داده میشود غلط است چراکه در این مورد اصلاً بحث اجاره پاسپورت مطرح نیست و این اطلاعات حقیقی فرد است که براساس اسناد شخصی او که به آژانسها ارائه شده است مورد توجه قاچاقچیان قرار میگیرد.
دهقانینیا درباره راهکار پیشگیرانه برای جلوگیری از اینکه مسافران به این نحو در دام قاچافچیان گرفتار شوند گفت: برای مقابله با این مشکل و بستن این راه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدام کرده و از مردم خواسته است تا با مراجعه به سایتهای اپراتورها بررسی کنند که چند سیمکارت به نام آنان ثبت شده است چراکه اگر قرار است در فرآیند رجیستری فعالیتی صورت گیرد شخص تنها با سیمکارت خود مجاز به این کار است یعنی اگر هم اطلاعات مسافر از روی پاسپورتش فروخته شود، اما سیمکارت مسافر به نام خود او است.
وی با بیان این موضوع تاکید کرد: به هیچ وجه درست نیست که تعبیر شود این فعالیت کاملاً ناخودآگاه صورت میگیرد چراکه اگر قرار است از این طریق فعالیتی انجام شود باید سیمکارت مسافر سوخته شود.
سخنگوی طرح رجیستری از مردم و مسافران خواست نسبت به اتفاقاتی که برای سیمکارتشان میافتد هوشیار باشند نه به خاطر رجیستری بلکه به هر دلیلی چراکه اگر کسی بخواهد کاری انجام دهد در نهایت پیامکی برای فرد ارسال خواهد شد.
دهقانینیا افزود: در مجموع این امکان وجود ندارد که چنین اتفاقی به سرعت بیفتد که البته غیرممکن هم نیست و پیش خواهد آمد، اما فرآیند طوری طراحی شده است که صاحب اطلاعات قطعاً متوجه خواهد شد، اما مستلزم دقت و حساسیت از طرف افراد است.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا برخی اصرار دارند اتصال دو سامانه گمرک و ناجا مجدداً از بین رود، گفت: این موضوع مربوط به ۴۵ روز قبل است و در حال حاضر منتفی شده است و دوستانی که پیگیر این ماجرا بودند قانع شدند؛ آنها در حال حاضر پیگیر امر نیستند و در حال حاضر این مشکل حل شده است.
سخنگوی طرح رجیستری درباره آمار ارائه شده درباره علت میزان کاهش واردات تلفن همراه در ماههای اخیر توضیح داد: آماری که ارائه شده است مربوط به مجموع واردات مسافری و از طریق مبادی رسمی است و به معنای وجود قاچاق نیست.
دهقانینیا در ادامه افزود: در حال حاضر هیچ گوشی تلفن همراهی بدون پرداخت حقوق ورودی فعال نمیشود و عایدی که به دست آمده است ۲۴۰ میلیون دلار معادل ۲۴۰۰ میلیارد تومان است؛ پس تنها با شاخصی به نام عایدی میتوان متوجه شد که طرح رجیستری موفق بوده است.
وی در پایان اعلام کرد: در حال حاضر گرچه از تمام ابعاد طرح راضی نیستیم، اما دستگاهی وجود ندارد که با ما همکاری نکند. ما مشکلی نداریم، ولی یکی از پیشنهادها در این حوزه این است که سیاستگذاریهای اقتصادی را با توجه به اجرای طرح رجیستری در برخی موارد باید تغییر داد. در حال حاضر با توجه به وضع موجود میتوانیم به سمت تولید داخلی برویم. مورد بعدی این است که باید در حوزه ارزشگذاری و حقوق ورودی و..... میتوانیم تصمیمات جدیدتری بگیریم. این تصمیم جدید هم باید با حضور اعضا کمیسیون تشکیل شود و پیشنهادات ارائه شود؛ در حال حاضر بستر مناسب است چراکه جنس قاچاق نمیتواند وجود داشته باشد.
انتهای پیام/
با افزایش قیمت گوشی گوشی ۱۵۰۰ فروخته میشه ۲۶۰۰ a10
۲۴۰۰فروخته میشه ۳۴۰۰ a30
۲۱۰۰ فروخته میشه ۳۰۰۰ a20
۳۲۰۰ فروخته میشه ۴۴۰۰ a50
این خودش موفقیت هست دیگه
با مصرف روزانه پانزده هزار گوشی روزانه
میشه ۱۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ سود برای وارد کننده
از جیب من و تو میگیرن