سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تروریست‌های داعشی‌ که پس از مرگ هم جان مردم را می‌گیرند!

شاید عجیب باشد اما تروریست های داعشی که روزگاری در موصل بودند پس از مرگ هم شاید منجر به مرگ مردم شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حیدر العبادی، نخست وزیر سابق عراق در ژوئیه ۲۰۱۷ پیروزی نهایی بر داعش در استان نینوا و مرکز آن شهر موصل را اعلام کرد.

در حالی که طرف‌های ذی‌ربط اعلام کرده بودند، بیرون کشیدن اجساد کاملاً کاهش یافته است، همزمان با سالروز آزادی موصل، فعالان چهار جسد را از زیر آوار‌های منازل ویران شده در این شهر قدیمی تاریخی بیرون کشیدند و این بدین معنی است که طبق گفته اثیل النجیفی، استاندار سابق نینوا جسد‌های دیگری در سرداب‌ها و تونل‌های موصل همچنان وجود دارند.

النجیفی که یکی از رهبران ائتلاف سنی "القرار" است در اظهاراتی به ارم نیوز می‌گوید: قصور دولت در عدم خارج کردن اجساد از شهر قدیمی موصل کاملاً واضح است، دولت برنامه‌ای برای خارج کردن اجساد این شهر، بازسازی یا دست کم فراهم کردن فضای مناسب برای ساکنان جهت حفظ خانه‌ها و بازسازی آن‌ها ندارد.

وی ادعا کرد:  سرداب‌هایی وجود دارند که شهروندان در آن‌ها ساکن بودند و در جنگ این سرداب‌ها بر سر آن‌ها ویران شدند و هنوز کاملاً اجساد آن‌ها خارج نشده است و همچنان بوی تعفن این اجساد در فضای موصل پراکنده است که خطرات و امراضی مرگبار را به دنبال دارد. طبق گفته شهردار موصل، تاکنون ۱۵ هزار جسد تنها از زیر آوار‌های موصل خارج شده است که ۲۷۰۰ جسد متعلق به غیرنظامیان و مابقی از آن نیرو‌های مسلح داعش و خانواده‌های آن‌ها است که در این منطقه پناه گرفته بودند.

عراقی‌ها می‌گویند موصل در زمان مبارزه با داعش، شاهد دشواری‌های زیادی بود تا جایی که آمار سازمان ملل نشان می‌دهد ۱۲ هزار واحد مسکونی ویران شده و ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد دیگر در منطقه قدیمی موصل خسارت دیدند.

به گفته سازمان‌های حقوق بشری، همچنان اکثر ساکنان این مناطق تمایلی برای بازگشت به منازلشان ندارند، زیرا این مناطق کمترین ملزومات زندگی را ندارد و حدود ۳۰۰ هزار تن از ساکنان موصل به خاطر نداشتن منازل خود آواره هستند.

بخش شرقی موصل شاهد فعالیت اقتصادی چشمگیر و اقدامات عمرانی و تجاری گسترده‌ای است، زیرا اکثر ویرانی‌ها در کرانه غربی این شهر رخ داده است و زیرساخت‌ها و ساختمان‌های آن‌ها بیش از صد سال قدمت دارند.

موصل به حدود ۶۰ تا ۸۰ میلیارد دلار برای بازسازی نیاز دارد. این در حالی است که فرماندار موصل می‌گوید: بودجه‌های که برای این شهر اختصاص یافته با میزان ویرانی آن‌ها تناسب ندارد. پنج پل استراتژیک، بخش بهداشت و زیرساخت‌ها همچنان ویران مانده‌اند. وی در نشست خبری گفت: از سفر‌های بین‌المللی به موصل استقبال کردیم و دیدگاه مشترکی مبنی بر ویرانه بودن موصل داشتیم، اما کمک‌هایی در این خصوص نشد و ما فقط وعده و وعید شنیدیم. از کنفرانس کویت برای بازسازی عراق تنها وعده‌های آن به ما رسیده است.

دیپلمات‌های عراق به ناتوانی در رایزنی با کشور‌هایی متهم هستند که تسهیلاتی را در قالب کنفرانس بین‌المللی کویت در سال ۲۰۱۸ به عراق ارائه کردند. در این کنفرانس عراق ۳۰ میلیارد دلار به دست آورد، اما از آن استفاده‌ای نکرده است.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

برچسب ها: خواندنی ها ، داعش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۱۹ ۲۳ تير ۱۳۹۸
اي داد بيداد