وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه ارزیابی شما نسبت به عملکرد دوره دهم مجلس چیست و اینکه شورای نگهبان در تأیید صلاحیتها ملاکش افراد حزبی خواهد بود، اظهار کرد: اظهار نظر نسبت به عملکرد مجلس دهم اکنون زود است و برای تأیید صلاحیتها اجرای قانون و شرایط به صورت کامل در قانون مشخص شده است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه صادقی نماینده تهران پیش از این اعلام کرده در مسجدی ۲۰۰ میلیون تومان پول دریافت میشده تا برخی کاندیداها تأیید صلاحیت شوند و نظر شما نسبت به این موضوع چیست، بیان کرد: بنده پاسخ این صحبت آقای صادقی را در فراکسیون دادهام و گفتم اگر مدارکی دارید به دستگاههای نظارتی ارائه کنید.
وی افزود:، اما اکنون سه سال از زمان این گفتوگو با این نماینده در فراکسیون گذشته است و وی هیچ مدارکی ارائه نکرده است، لذا میتوان گفت که صادقی اهداف دیگری دارد و ما هم شکایت کردهایم که در حال بررسی است.
کدخدایی در واکنش به برخی اظهارنظرها درباره اینکه گزارش انتخابات سال ۸۸ از سوی آرشیو شورای نگهبان حذف شده و برخی با استناد به آمارهای گزینشی علیه شورا هجمه میکنند، گفت: این ادعاهای مضحک قابل پاسخ نیست، زیرا حرفها بی اساس و پایه گفته میشود پیش از این هم روابط عمومی شورای نگهبان توضیحات کافی را ارائه کرده است.
وی در ادامه درباره انتخابات به صورت الکترونیکی هم اظهار کرد: برای انجام انتخابات به صورت الکترونیکی اقدامات خوبی در حال انجام است و ما از لحاظ فنی با وزارت کشور این مسائل را پیش میبریم اگرچه احراز هویتها به صورت الکترونیکی انجام میشود.
کدخدایی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه در هفتههای اخیرهجمههایی علیه وزارت امور خارجه و دولت انجام شده آیا از نظر شما فیلم سازان اجازه دارند درباره شورای نگهبان هم فیلم بسازند، بیان کرد: فیلم سازان هرچه خواستند بسازند همچنان که ادعاهای مزخرفی که اکنون دارد علیه شورای نگهبان صورت میگیرد.
سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به سوال دیگری درباره اینکه برخی اعلام میکنند نیت شورای نگهبان برای الکترونیکی کردن انتخابات برای آن است که میزان مشارکت پایین مردم را در انتخابات آینده بالا نشان دهند، گفت: اگر بگوییم انتخابات به صورت الکترونیکی انجام بشود میگویند چرا و اگر بگوییم انتخابات به صورت الکترونیکی انجام نشود باز هم میگویند چرا؛ مردم مطمئنا در اسفند ماه پاسخ محکمی به این یاوه گوییها خواهند داد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه یکی از نمایندگان ادوار گفته است که در انتخابات رأی هر معتادی ۲۰۰ هزار تومان خریداری شده و نظر شما نسبت به این موضوع چیست، اظهار کرد: اگر مطلبی باشد حتما بررسی میشود، زیرا خرید و فروش رأی جرم بوده و به قوه قضاییه ارسال میشود، اما اینکه هرکسی از ظن خود صحبتی میکند دیگر ما چه بگوییم؟
کدخدایی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از رسانهها درباره اینکه چرا یکی از نمایندگان اصولگرایای مجلس (محمد دهقان) به عنوان حقوقدان معرفی شده آیا نباید اعضای شورا فراجناحی اظهارنظر کنند، تصریح کرد: درباره این سوال نمیتوانم پاسخی دهم، زیرا رئیس قوه قضاییه اعضای حقوقدان را معرفی میکند، اما هرکسی که عضو شورای نگهبان شود باید فارغ از نظرات شهری و جناحی تصمیم گیری کند.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در واکنش به اظهارات وزیر کشور درباره اینکه افراد مسئله دار در انتخابات مجلس وارد نشوند هم گفت: شورای نگهبان بر اساس سه معیار نداشتن مفاسد اقتصادی، اخلاقی و ضدیت با حاکمیت افراد را بررسی و آنها را رد یا تأیید صلاحیت میکند، لذا قوانین و چارچوب کاملا مشخص است.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه جزئیات این دیدگاه شما درباره ایجاد نهاد ملی نظارتی در انتخابات شوراها چیست، اظهار کرد: اکنون بر اساس قانون هیچ نهادی برای نظارت نداریم و پیش از این هم به مجلس این موضوع واگذار شده که مفید هم نبوده است، شورای عالی استانها هم در دیدار با شورای نگهبان درباره این مطلب نگران بودند که بنده هم اعلام کردم مجلس میتواند یک نهاد ملی نظارتی برای این موضوع ایجاد کند.
کدخدایی درباره سوالی مبنی بر اینکه اصلاح طلبان اعلام کردهاند طی لیستی از شورا خواستهاند که ۲۰۰ نفر از اصلاح طلبان تأیید صلاحیت شده و با این شورا لابی کردهاند، نظر شما نسبت به این موضوع چیست، بیان کرد: گوش ما نسبت به پیشنهادات و راهکارهای موجود باز است و برای ما فرقی نمیکند که کسی یا چه جناحی پیشنهادات خود را ارائه کند.
سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: اما گوش شورای نگهبان نسبت به باج خواهیها، زیادهخواهیها و لابی گری ناشنواست.
وی همچنین درباره زمان ثبت نام انتخابات مجلس هم اعلام کرد: پیش از این زمان ثبت نام ۲۶ تیر ماه مشخص شده، اما این هفته امیدواریم زمان دقیق آن تعیین تکلیف شود.
کدخدایی همچنین درباره انتخابات به صورت الکترونیکی هم گفت: انتخابات به صورت الکترونیکی باید بتواند کمک کننده باشد، اما گاهی به دلیل وارد نبودن مردم به انجام این کار صفهای طولانی تشکیل میشود، اگرچه در دوره گذشته تعداد شعبات برای انتخابات به صورت الکترونیکی افزایش پیدا کرده بود و امکان دارد این دور هم تعداد این شعبات افزایش پیدا کند.
سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به اظهارنظر یکی از نمایندگان درباره اینکه برخی افرادی که در دوره گذشته مجلس برای انجام ندادن استیضاح وزرا آپارتمان دریافت کردهاند رد صلاحیت شده هم بیان کرد: بنده در دوره گذشته نبودم و نمیتوانم درباره این موضوع نظری دهم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه نظر شما نسبت به موافقتنامه با اوراسیا چیست، گفت: فکر میکنم موافقتنامه ما با اوراسیا در شرایط اقتصادی کنونی بتواند کمک کننده باشد، زیرا برخی کشورهای آسیایی بسیار موثر هستند؛ وزیر نیرو که پیگیر این موافقت نامه هستند اعلام کرده است که این توافق نامه خوبی است.
سخنگوی شورای نگهبان درباره بحث برجام و اعلام آمریکا درباره مذاکرات مجدد نسبت به برجام هم اظهار کرد: آمریکاییها بدعهدی کردهاند، لذا ما باید تنها اصرار بر اجرایی شدن برجام داشته باشیم و راه دیگری بر آن نمیتوان متصور شد.
وی با توجه به فرارسیدن سالگرد تشکیل شورای نگهبان گفت: من آماری را از تیر ماه سال گذشته تاکنون درباره تعداد مصوبات، اساسنامهها و نامههای ارسال شده ارائه میکنم که بر این اساس ۵۱ مصوبه از سوی مجلس شورای اسلامی طی این مدت به شورا ارسال شده که از این تعداد ۱۹ مصوبه در مرحله اول تأیید و ۲۲ مصوبه برگشت داده شده است.
کدخدایی بیان کرد: همچنین ۱۴ اساسنامه به این شورا ارسال شده که ۹ عدد آن تأیید، ۳ اساس نامه دارای ایراد و ۲ اساسنامه دیگر هم در حال رسیدگی است، ۹۴ عدد نامه هم از سوی دیوان عدالت اداری به این شورا ارسال شده که ۲۱ عدد آن تعیین تکلیف شده و مابقی در حال بررسی است.
سخنگوی شورای نگهبان در ابتدای نشست از پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان رونمایی کرد، این پایگاه اطلاع رسانی از ۱۵ تیر ماه به صورت آزمایشی فعالیت خود را آغاز کرده است.
پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان برای تسهیل در امر خبررسانی ایجاد شده که در این پایگاه دسترسی به مشروح مذاکرات، اخبار بیانیهها، اخبار مربوط به سخنگو، صفحه دبیر، صفحه تفکیک شده اعضای شورای نگهبان، اخبار انتخابات، اطلاعات مربوط به قوانین، صفحه مربوط به قانون اساسی و متن استفساریهها و همچنین صفحه چند رسانهای که شامل گزارشهای تصویری، سایر طرحهای گرافیکی، موشن گرافیکی و... به وجود آمده است.
انتهای پیام/
مثلا من بخواهم تحقیق در مورد انتخابات بکنم ببینم چه میزان شرکت کننده ها تایید شده اند به غیر از شورای نگهبان چه کسی مرجع قانونی است؟ وزارت کشور مجری است که به جای خود اطلاعات را می دهد اما شورای نگهبان نهاد تایید کننده انتخابات است که قاعدتا باید این اطلاعات و آمار را در اختیار بگذارد ولی اینطور نیست