نگرانیها در خصوص وضعیت سلامتی صدراعظم ۶۴ ساله آلمان از روز چهارشنبه و در پی سومین رعشه و لزرش شدید او در مراسم استقبال از نخستوزیر فنلاند افزایش یافت. قرار بود صدراعظم آلمان تا زمان انتخابات ۲۰۲۱ در این سمت باقی بماند با این حال نگرانیهایی در خصوص وضعیت سلامتی او بحثهای درون حزبی را درباره کناره گیری زودتر از موعد او از این مقام تشدید کرده است.
با این حال مرکل تاکید دارد که حال او خوب است و از ارائه توضیح درباره علت لرزشهای اخیرش خودداری میکند. یکی از اعضای کمیته اجرایی حزب دموکرات مسیحی آلمان گفت به دنبال لرزشهای اخیر صدراعظم شایعات درباره مناظرات درون حزبی درباره توافق صورت گرفته میان مرکل و آنه گرت گرامپ-کارن باوئر، رهبر اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان برای در قدرت ماندن او تا سال ۲۰۲۱ بالا گرفته است.
سال گذشته مرکل ریاست حزب دموکرات مسیحی را به کارن باوئر واگذار کرد. آنگلا مرکل از ۱۸ سال قبل به سمت ریاست حزب دموکرات مسیحی انتخاب شده بود که علاوه بر ریاست حزب از ۱۳ سال قبل به عنوان صدر اعظم آلمان مشغول به کار بوده است. با این حال منابع نزدیک به مرکل و کارن باوئر اعلام کردند هیچ یک از آنها تمایلی به تغییر توافق صورت گرفته درباره ماندن مرکل در صدراعظمی تا سال ۲۰۲۱ ندارند. استعفای زود هنگام مرکل میتواند منجر به برگزاری انتخابات جدید در آلمان شود.
مرکل اخیرا تلاش کرده تا به گمانه زنیها درباره وضع سلامتی خود که پس از لرزشهای اخیر او در دیدارهای رسمی شدت گرفته، پایان دهد. او پس از لرزش اول، کمآبی بدنش بر اثر گرمای هوا را بهانه قرار داد و پس از لرزش دوم نیز گفت که این اتفاق فقط یک واکنش طبیعی بوده است و به زودی نیز از میان خواهد رفت. مرکل در حاشیه نشست گروه ۲۰ که دو هفته گذشته در اوساکای ژاپن برگزار شد نیز حال عمومی خود را خوب توصیف کرد، اما رسانهها گزارش دادند که این موضوع باعث حضور کمرنگ صدراعظم آلمان در این نشست شد و او از مواجه شدن با سران دیگر کشورها در این نشست اجتناب کرد.
نخستین بار، در ۱۸ ژوئن سال جاری میلادی بود که مرکل هنگام دیدار با ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور جدید اوکراین، بدنش دچار رعشههای شدیدی شد. مقامات دفتر او اعلام کردند این حالت به دلیل گرمای هوا و کمآبی و به تبع آن تشنگی بوده و پس از نوشیدن آب، مشکل مرکل رفع شده است. اما حدود یک هفته بعد، وی حین دیدار با «فرانک والتر اشتاین مایر»، رئیسجمهور این کشور بار دیگر دچار لرزشهای شدید شد. این بار مقامات دفتر او «دلایل روانشناختی» را دلیل اصلی این اتفاق عنوان کردند.
در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در حاشیه نشست گروه ۲۰ نیز مرکل رفتار غیرطبیعی از خود نشان داد که لنز دوربینها آن را ثبت کرد. او پس از تنظیم ساعت با پوتین، به سمت مخالف صندلی خود حرکت کرد که با اشاره رئیسجمهور روسیه برگشت و راه درست به سوی آن طرف میز را پیدا کرد.
انتهای پیام/