مارگو والستروم، وزیر امور خارجه سوئد با اشاره به عدم تعریف شفاف و دقیق از سلاحهایی که در متن پیمان منع استفاده از سلاح هستهای آمده است گفت این پیمان را امضا نخواهد کرد.
این پیمان که ۱۲۲ کشور از جمله سوئد، در ژوئیه سال ۲۰۱۷ آن را تصویب کردند، خواستار ممنوعیت استفاده از سلاح هستهای است.
وزیر امور خارجه سوئد در کنفرانسی مطبوعاتی که روز جمعه برگزار شد گفت اگرچه کشورش پیمان منع استفاده از سلاح هستهای را تصویب کرد، اما در آن زمان نگران عدم شفافیت درباره سلاحهایی بود که مد نظر این پیمان و رابطه آن (پیمان) با دیگر پیمانها مانند پیمان عدم تکثیر و اشاعه سلاحهای هستهای به عنوان سنگ بنای نظام هستهای جهانی بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: «امیدوارم پیمانی داشته باشیم که امکان امضای آن وجود داشته باشد، اما باید واقعیت گرا بود.»
مارگو والستروم با بیان این که سوئد علاقمند به جهانی عاری از سلاحهای هستهای است گفت کشورش ترجیح میدهد به جای این که امضا کننده این پیمان باشد، نقش ناظر را در این زمینه بازی کند.
تا به امروز، ۷۰ کشور جهان پیمان منع استفاده از سلاح هستهای را امضا کرده اند. این در حالی است که ۲۳ کشور آن را تصویب کردند و یا به شیوه دیگری به آن ملحق شدند.
این توافقنامه به نوعی نمادین به حساب میآید چرا که پیش بینی نمیشود هیچ یک از کشورهای آمریکا، روسیه، چین، هند، پاکستان، اسرائیل، فرانسه، انگلیس و کره شمالی، به عنوان ۹ قدرت بزرگ هستهای، این پیمان را امضا کنند.
انتهای پیام/