سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

سوءاستفاده سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال از برق یارانه‌ای/ تولید بیت کوین در کشور تهدید است یا فرصت؟


هجوم سرمایه گذاران بیت کوین، صنعت برق کشور را به سبب افزایش نامتعارف مصرف با چالش جدی مواجه کرده است.


به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امسال هجوم سرمایه گذاران بیت کوین همزمان با پیک مصرف برق، صنعت برق را با چالش جدی رو به رو کرده است چرا که این افراد با بهره گیری از سوخت فسیلی و هزینه یارانه‌ای صنعت برق اقدام به استخراج بیت کوین می‌کنند.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که استخراج بیت کوین با سوخت فسیلی و یارانه‌ای نوعی قاچاق انرژی الکتریکی محسوب می‌شود که به همین دلیل رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از تشکیل جلسه‌ای در خصوص فعالیت‌های غیرقانونی بیت کوین در این ستاد طی چند روز آینده خبر داده است تا چگونگی برخورد با فعالیت‌های غیرقانونی این حوزه که هم اکنون در سطح جامعه تلاطمی ایجاد کرده است، بررسی شود.

با توجه به آنکه ارزان بودن قیمت برق زمینه را برای هجوم سرمایه گذاران فراهم کرده، از این رو برای جلوگیری از رانت برق ارزان قیمت، تعرفه‌های واقعی مربوط به این بخش باید توسط سرمایه گذاران پرداخت شود تا برق کشور که به عموم مردم اختصاص دارد، هدر نرود.

در هفته‌های اخیر بسیاری از کارشناسان اظهار نظرات مختلفی پیرامون بیت کوین مطرح کرده اند که با این وجود مسئولان باید بیش از هر زمان دیگری توجه جدی به این موضوع داشته باشند تا با افزایش مصرف در فصل گرما مشکلات متعددی برای صنعت برق کشور ایجاد نشود.

حال به سراغ مسئولان ذیربط می‌رویم تا از آخرین وضعیت فعالیت بیت کوین و هزینه تولید ارز دیجیتال در کشور باخبر شویم.

حمیدرضا صالحی رئیس سندیکای برق در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت تولید بیت کوین در کشور، اظهار کرد: هم اکنون سرمایه گذاران از چندین مزرعه در قالب برق کشاورزی یا صنعتی، بیت کوین تولید می‌کنند که به سبب استفاده از تعرفه یارانه‌ای، این امر تهدیدی برای صنعت برق کشور به شمار می‌رود.

رئیس سندیکای برق افزود: تعرفه ۵ تا ۷ سنت برای برق مصرفی دستگاه تولید ارز دیجیتال در نظر گرفته شده است و ما اعتقاد داریم که این عمل می‌تواند درآمدزایی خوبی برای شرکت برق داشته باشد.

صالحی با تأکید بر واقعی شدن هزینه برق بیت کوین، گفت: با این مسئله مشکل خاصی نداریم و حتی آن را یک فرصت می‌دانیم به شرط آنکه تعرفه  برق از چارچوب یارانه‌ای خارج شود.

وی متوسط قیمت برق در ایران برای هر کیلو وات ساعت را ۸۰ تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که سرمایه گذاران تولید ارز دیجیتال باید بر مبنای نرخ های جهانی قیمت برق را بپردازند چرا که برق یارانه‌ای متعلق به عموم مردم کشور است.

این مقام مسئول با بیان اینکه تولید هر رمز ارز ۷۲ هزار کیلو وات برق مصرف می‌کند، اظهار کرد: بر این اساس هزینه تولید هر رمز ارز با برق یارانه‌ای، معادل ۵ میلیون تومان است در حالی که رسالت اصلی صنعت برق تأمین برق موردنیاز داخل و کمک به راه اندازی صنایع دیگر است.

رئیس سندیکای برق ادامه داد: اگر قیمت بیت کوین واقعی شود به عنوان کشور تولید کننده انرژی با این امر مشکلی نداریم، اما در مرحله اول باید دید که آیا نظام بانکی کشور ارز حاصل از بیت کوین را به رسمیت می‌شناسد یا خیر؟

به گفته صالحی، بانک مرکزی باید تصمیمات لازم را اتخاذ کند که بیت کوین در نظام بانکی کشور رایج شود یا خیر و به همین دلیل ما منتظریم تا هرچه زودتر مسئولان ارزی پس از اتخاذ تدابیر لازم جواب نهایی را به ما دهند.

وی با انتقاد از ارائه برق ارزان قیمت به سرمایه گذاران بیت کوین، بیان کرد: قیمت حامل‌های انرژی باید هرچه سریعتر واقعی شود تا تولید بیت کوین به ضرر صنعت برق کشور تمام نشود.

این مقام مسئول درباره اینکه واردات دستگاه‌های ماینری قانونی بوده است یا خیر، تصریح کرد: تاکنون دستگاه‌های ماینری به صورت قانونی وارد کشور شده است، اما از الان به بعد به سبب حساسیت ارز دیجیتال ممکن است به صورت غیرقانونی این دستگاه‌ها وارد کشور شوند.

قیمت برق بیت کوین باید واقعی شود / نرخ استخراج هر بیت کوین در جهان ۷ هزار دلار است 

اسدلله قره‌خانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه افزایش تعرفه یک راه برای جلوگیری از رانت برق ارزان قیمت در کشور به شمار می‌رود، اظهار کرد: فعالیت هر بنگاه تولیدی مستلزم مجوز‌های لازم از دستگاه‌های ذیربط است و تاکنون بانک مرکزی مجوز لازم برای فعالیت بیت کوین را در کشور صادر نکرده است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: در ابتدا دستگاه‌های ذیربط باید تمامی جوانب امر را در نظر بگیرند و پس از مطالعات لازم، مجوز را صادر کنند چرا که تولید بیت کوین برق زیادی مصرف می‌کند.

قره‌خانی ادامه داد: در حال حاضر تولید بیت کوین به سبب استفاده از برق‌های تعرفه‌ای و یارانه‌ای برای سرمایه گذاران مقرون به صرفه است، به عنوان مثال هم اکنون برق کشاورزی به ازای مصرف هر کیلو وات ساعت ۱۵ تومان و برق خانگی ۶۰ تا ۷۰ تومان است که همین امر منجر به هجوم سرمایه گذاران برای تولید ارز دیجیتال در کشور شده است در حالی که قیمت برق برای سرمایه گذاران ارز دیجیتال باید واقعی شود و تعرفه برق آن‌ها همانند برق صادراتی تنظیم شود چرا که بیت کوین مربوط به داخل کشور نیست و در همه جای دنیا می‌توان آن را استفاده کرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه میزان مصرف برق واحد‌های استخراج بیت کوین به مراتب بیش از برق معمولی است، گفت: سرمایه گذاران ارز مجازی باید مراحل قانونی از ناحیه بانک مرکزی و سازمان‌های مربوط را طی کنند چرا که مصرف سوخت‌های فسیلی و سرمایه گذاری نیروگاه‌ها، متعلق به کشور ماست و اینطور نمی‌شود که سرمایه گذاران ارز دیجیتال بخواهند از سوخت‌های فسیلی و یارانه‌ای استفاده کنند.

به گفته وی وزارت نیرو پس از صدور مجوز‌های لازم باید تعرفه‌ای مناسب برای سرمایه گذاران بیت کوین در کشور در نظر بگیرد که در صورت تحقق این امر تولید بیت کوین یک فرصت برای کشور به شمار می‌رود و در غیر این صورت تهدیدی بیش نیست که باید با متخلفان امر به شدت برخورد کرد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به آنکه میزان برق مصرفی در واحد‌های استخراج بیت کوین بیش از برق معمولی است، از این رو دریافت تعرفه‌های مناسب می‌تواند از رانت برق ارزان قیمت توسط سرمایه گذاران ارز مجازی جلوگیری کند.

قره‌خانی گفت: سرمایه گذاران ارز مجازی باید مقدار یارانه‌ای را که برای انرژی پرداخت می‌شود، بپردازند البته نمی‌دانیم وزارت نیرو به عنوان متولی امر چه مکانیزمی برای دریافت مابه التفاوت یارانه داخل با خارج از کشور طراحی کرده است.

این نماینده مجلس درباره منابع استفاده از انرژی‌های بیت کوین در کشور، گفت: تولید انرژی بیت کوین از طریق برق حرارتی، برق آبی و انرژی‌های تجدید پذیر تأمین می‌شود، اما نکته حائز اهمیت آن است که سرمایه گذاران بیت کوین از انرژی یارانه‌ای و سوخت فسیلی در کشور استفاده نکنند.

وی ادامه داد: وزارت نیرو به عنوان متولی امر باید هرچه سریعتر تصمیمات لازم درباره تولید بیت کوین را اتخاذ کند تا پس از گذشت مدت زمان ۲ تا ۳ سال و دستگیری متخلفان اظهاراتی مبنی بر تولید و مصرف بی‌رویه برق حاصل از بیت کوین در کشور مطرح نشود و به عبارت دیگر از الان باید سازوکار‌های لازم پیرامون تولید بیت کوین در کشور اتخاذ شود و چنانچه این امر با مصالح کلان کشور مغایرت دارد، از ادامه فعالیت آن جلوگیری به عمل آید و در غیر این صورت مجوز‌های لازم صادر شود تا تولید بیت کوین پس از تبدیل انرژی فسیلی به الکترونیکی و در نهایت ارز دیجیتال منبع درآمدی برای وزارت نیرو باشد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی قیمت استخراج هر بیت کوین در جهان را ۷ هزار دلار اعلام کرد و گفت: برای هر بیت کوین ۷۲ هزار کیلو وات ساعت برق مصرف می‌شود که این امر به اندازه مصرف ۲۸ مشترک است.

قره‌خانی با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان واردات دستگاه‌های ماینری به کشور ندارم، تصریح کرد: با توجه به آنکه تاکنون واردات دستگاه‌های ماینری در کشور ممنوع نبوده است، از این رو نمی‌توانم واردات قانونی و غیرقانونی بودن این دستگاه‌ها را تأیید یا تکذیب کنم.


بیشتر بخوانید: کشف قابل توجهی از دستگاه‌های استخراج ارز مجازی در کشور /۱۳ میلیون دلار ارز قاچاق شد 


برق ارزان قیمت عامل اصلی سودجویی سرمایه گذاران بیت کوین در کشور

هدایت‌الله خادمی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو باخبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه اطلاع دقیقی از هزینه و جریمه برق بیت کوین در کشور ندارم، اظهار کرد: با توجه به افزایش مصرف و کاهش تولید برق در فصل تابستان، مشکلات متعددی برای صنعت برق کشور به سبب هجوم سرمایه گذاران بیت کوین در کشور ایجاد شده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت از سال ۸۹ موظف به افزایش تولید انرژی است، افزود: بر اساس برنامه پنجم  توسعه، دولت موظف شد سالانه ۵ هزار مگا وات برق تولید کند این در حالی است که تنها در سال ۸۹ روند تولید افزایش یافت و بعد از آن سیکل روند کاهشی به خود گرفت.

خادمی با اشاره به اینکه در پیک مصرف ۵۹ تا ۶۰ هزار مگا وات برق نیاز داریم، بیان کرد: با توجه به تولید ۵۳.۵ هزار مگا وات برق و کمبود تولید بدیهی است که با مشکلات متعددی مواجه می‌شویم، این در حالی است که تولید برق کافی در کشور نشانه توسعه است که متأسفانه در ایران طبق برنامه برق در کشور تولید نشده است.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به کاهش تولید برق چاره‌ای جز خاموشی در برخی استان‌ها نداریم که این امر تعطیلی کارخانه‌ها و کارگاه‌های متعددی را به همراه دارد.

وی ادامه داد: قیمت ارزان برق در ایران موجب شده بسیاری از سرمایه گذاران بیت کوین به کشور هجوم آورند که ادامه این روند آسیب جدی به صنعت برق کشور وارد می‌کند از این رو وزارت نیرو برای سوء استفاده از برق تولیدی کشور باید تعرفه‌ای مناسب در نظر بگیرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تولید برق ارزان قیمت در کشور زمینه را برای سودجویی افراد فراهم کرده است، اظهار کرد: البته این موضوع دلیلی نمی‌شود که برق زیادی در کشور تولید نکنیم بلکه دستگاه‌های ذیربط برای جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی باید تدابیری بیاندیشند تا سرمایه گذاران ارز دیجیتال نتوانند از مزایای برق یارانه‌ای در کشور استفاده کنند.

خادمی هجوم سرمایه گذاران بیت کوین به کشور را ناشی از خلاء‌های قانونی و کمبود نظارت‌ها برشمرد و گفت: سرمایه گذاران به سمت و سویی می‌روند که علاوه بر سوددهی فراوان، هزینه تولید برای آن‌ها بسیار پایین باشد و ما وقتی متوجه آسیب استخراج ارز مجازی می‌شویم که دیگر زمان را از دست داده‌ایم.

این مقام مسئول با تأکید بر واقعی شدن قیمت و تعرفه استخراج بیت کوین در کشور، گفت: قیمت و تعرفه استخراج بیت کوین برای کشور باید صرفه اقتصادی داشته باشد و در غیر این صورت متولیان امر با به کارگیری هر ابزاری باید از قاچاق انرژی جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه واردات مجوزدار دستگاه‌های ماینری روشن و شفاف نیست، تصریح کرد: با توجه به آنکه تعداد قابل توجهی دستگاه‌های ماینری وارد کشور شده است از این رو سازمان‌های نظارتی باید بررسی کنند که واردات آن قانونی بوده‌ است یا خیر، اما بنده آمار دقیقی از میزان واردات ندارم.

 

گزارش از رامین بختیاری

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۵:۵۲ ۲۳ تير ۱۳۹۸
باید از استخراج کنندگان بیت کوین،برق یارانه ایی را قطع کرد و آزاد حساب کرد تا به سایر مردم ایران ظلم نشود.
ناشناس
۲۳:۵۵ ۲۲ تير ۱۳۹۸
نبايد تاوان طمع ورزي يک عده رو همه مردم بدن
ناشناس
۲۲:۰۴ ۲۲ تير ۱۳۹۸
وقتی اطلاع رسانی کم یا اصلا وجود نداشته باشد .افرادی که میخواهند یک شبه میلیارد شوند و طماع هم هستند .جذب میشوند .باید رسانه ها دانشگاه شوند .مزایا و ضرر ش را به گوش مردم برساند .تا بفهمند کجا دارند شنا میکنند .عرق نشوند و سرمایه شون را از دست بدهند
مرگ بر آمریکا
۲۰:۴۱ ۲۲ تير ۱۳۹۸
آخرش همینه باید گسترشش بدیم دلار حذف بشه
عبدالهی
۱۷:۱۲ ۲۲ تير ۱۳۹۸
آیا تضمینی وجود دارد که این ارزها کارکرد بین المللی داشته باشند و در همه جهان معتبر باشند.اگر اینطور باشد که برد کرده این و گر نه خودمان با دست خودمان توان و انرژی کشورمان را برای تولید و مصرف نابود کردیم .
بختیاری
۱۷:۰۴ ۲۲ تير ۱۳۹۸
ارز دیجیتال بیشتر یک تهدید است تا فرصت زیرا مصرف برق بیش از اندازه در صورتیکه کارخانجات و ادارات بخاطر برق تعطیل میشوند اصلا منطقی نیست مثل این است که نقد خود را بدهی و نسیه بگیری.
اگر هم سود دهی بالایی دارد چرا باید از برق یارانه ای برای سود دهی بیشتر استفاده شود ،از سوی دیگر هم باید در نظر داشت که برق همه کارخانجات غیر یارانه ای حساب شود تا عدالت برای همه باشد نه فقط برای تولید کنندگان ارز دیجیتال و بیت کوین چون اینها را هم میشود تولیدی بحساب آورد.
فقط برق خانه ها و بیمارستانها باید یارانه ای و ارزان باشد زیرا سلامت و آسایش مردم به این برق وابسته است.و نمیشود جان مردم را فدای کمبود و نداشتن برق کرد.
ناشناس
۱۲:۱۷ ۲۲ تير ۱۳۹۸
یک توضیح مختصر برای کسانی که ارز دیجیتال به درستی نمی شناسن بدم من خودم در این زمینه یک سال کار کردم و کلی تحقیق و این نتیجه مختصری از تجروبه من هست و برای درک مطالب زیر در اینترنت هم به راحتی می توان پیدا کرد.
1- ارزش دیجیتال محدود هست و فقط 20 میلیون بیت کوین در دنیا تولید خواهد شد پس یک دورانی دارد که بعد از اون دوران ارزش یک بیت کوین خیلی بالا میره.
2- برای استخراج ارز دیجیتال چون کارش مثل معدن طلا هست هرچی سخت افزار بهتری داشته باشی سریع تر استخراج میشه مشکل از اینجا شروع میشه که دستگاه ارز دیجیتال از کارت گرافیک خواصی استفاده می کنند و مثل یک کارت گرافیک کامپیوتر که بازی می کنید تولید گرمای زیادی میکنه که برای خنک کردن این دستگاه باید سیستم خنک کننده قوی داشته باشد و حالا خنک کردن این دستگاه و برق برای استخراج جمع کنیم نتیجش میشه برق بسیار زیادی مصرف میکنه نکته مهم این هم هست برق در ایران قیمت بسیار پایین که داره هر کسی که یک مزرعه بیت کوین راه بندازه نیاز داره با کمترین هزینه برق دستگاهش تامین کنه
3- ارز دیجیتال در کشور های مختلف به گونه های مختلف شناخته شده است بعضی از کشور ها به عنوان کالا به حساب میاد و در بعضی از کشورها به عنوان یک پول که نکته جالب در این است که خود پرداز های مخصوصی در این زمینه گذاشته شده است که می توان پول واقعی از دستگاه گرفت.
ناشناس
۱۳:۴۹ ۲۲ تير ۱۳۹۸
ارز دیجیتال بر اساس پایه های نا محدود ولی ارزشمند نوعی استارت آپ از نوع محاسبه علم ارزشمند ریاضی و دیتا می باشد
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۲ تير ۱۳۹۸
باید حرف شما تصحیح شود حدود 120 میلیون و تا 2170 هم تولید تمام میشود چون هر چه بگذرد بصورت تصاعدی محاسبات سخت تر و پیچیده تری برای استخراج لازمه...
ناشناس
۱۱:۵۳ ۲۲ تير ۱۳۹۸
بابا بیخیال توروخدا نکنید اینکارارو بگید میخواین برقو گرون کنید
چ گناهی کردیم خداااااااااااااااا
ع.ا.ق
۱۱:۳۴ ۲۲ تير ۱۳۹۸
با سلام
اصل بیت کوین برای تغییر پول کشورها طراحی شده است
نحوه کار به روش زیر می باشد
برای دریافت بیت کوین شما باید ارز را در یکی از کشورهای همسایه منتقل و نسبت به خرید بیت کوین اقدام نماید
وارد کشور شده و برای خرید از این ارز دیجتال استفاده می کنید .
جامعه را به سمتی سوق می دهند تا خریداران خرید را از طریق این ارز دیجیتال اقدام نمائید .
وقتی موجودی ارز برای خرید کم باشد، تقاضا افزایش می یابد و کسانی که این ارز را دارند نسبت به فروش آن با مبالغ بالاتر اقدام می نمایند .
اتفاق بدی که در این مسیر رخ می دهد
1- خرید و فروشی صورت می گیرد که در هیچ جائی ثبت نمی شود ، به عبارتی دولت از سهم 9% ارزش افزوده بهره مند نمی شود
2- ارز به صورت قاچاق از کشور خارج می شود
3- به مرور زمان پول کشور ضعیف و پایه پولی افزایش می یابد که نتیجه آن تورم افساز گسیخته خواهد بود
حال سوالی که مطرح هست
این ارز خوب هست یا بد
1- چنانچه تحریم نباشیم شاید خوب باشد که با کمی بررسی اجمالی بد بودن آن نیز اثبات خواهد شد
2- در شرایط کنونی ( تحریم ظالمانه ) نه تنها بد هست، بلکه بسیار خطرناک نیز می باشد .
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۲ تير ۱۳۹۸
دوست عزیز معلوم هست هیچی در مورد ارز دیجیتال نمی دونی
ناشناس
۲۰:۱۷ ۲۲ تير ۱۳۹۸
وقتی از موضوعی اطلاع نداری چرا اظهار نظر میکنی
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۲ تير ۱۳۹۸
عجب......................................
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۲ تير ۱۳۹۸
چه تضمینی برای این ارزها وجود دارد؟
فردا روزی معلوم نشود این هم یک تهاجم بوده برای نابودی برق کشور!! البته نه فقط برق، نیروی کاری که می تواند کشاورزی کند و یا کالا تولید کند حالا چی تولید می کند؟!
ناشناس
۱۷:۰۸ ۲۲ تير ۱۳۹۸
به خدا این دوستم درست میگن واقعا چه تضمینی برای جهان روا بودن این ارزهاست.
23
۱۱:۰۵ ۲۲ تير ۱۳۹۸
بهانه ای شدبراینکه توجیه بیارندبرای گران کردن برق
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۲ تير ۱۳۹۸
يکي به من بگه ساز و کار اين چطوريه؟
ناشناس
۱۰:۵۳ ۲۲ تير ۱۳۹۸
درسته اینم یه دزدی از نوع جدید که باید جلوش گرفته بشه . اما مسوولین باید حواسشون باشه که به مردم نباید فشار بیاد فقط جلو اینا رو بگیرند.
ناشناس
۱۵:۴۹ ۲۲ تير ۱۳۹۸
احسنت مردم گناه دارن
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۲ تير ۱۳۹۸
بايد عدالت بين نسلي در مورد استفاده از منابع عمومي(سوخت هاي فسيلي، آب، جنگل، و ...) رعايت بشود. يكي از راه كارهاي معقول، سرمايه گذاري سرمايه كسب شده از اين منابع در بخش هاي كه بصورت پايدار توليد خواهند داشت مثلا حفاظت از منابع طبيعي (آب، خاك، هوا) با اقداماتي شبيه سرمايه گذاري روي صنايع پاك، حقاظت و احيا جنگل ها، مراتع و ... مي باشد. به اميد اون ايام
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۲ تير ۱۳۹۸
بهونه نیارید بگو میخوایم برق گرون کنیم تمام بزارید مردم نون در بیارن هی یه چیزی مد میشه نگید ممنوعه
ناشناس
۰۹:۵۴ ۲۲ تير ۱۳۹۸
بهانه جور شد .
ناشناس
۰۹:۴۱ ۲۲ تير ۱۳۹۸
برق یارانه ای
ناشناس
۰۸:۵۶ ۲۲ تير ۱۳۹۸
عجب
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۲ تير ۱۳۹۸
نرخ برق فقط برا استخراج کنندگان ارز دیجیتال واقعی بشه ن همه
مردم چ گناهی کردن آخه
ناشناس
۰۸:۵۹ ۲۲ تير ۱۳۹۸
دوست عزیز مشکل اینا نیست مشکل اینه ما وقتی مردم یه کار جدید شروع میکنن تا یکم اوضاع زندگیشون بهتر بشه مسئولین میگن اااا نزارید بزارید تو سختی باشن و نکته بعد اینه از این ارز دیجیتال فعلا مالیات نمیتونن بگیرن .......
ehsan
۰۷:۳۴ ۲۲ تير ۱۳۹۸
دیگه فهمیدیم برق میخواد گرون شه