وی اضافه کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت صنعت، معدن و تجارت به این نتیجه رسیدند تا از طریق سامانه جامع تجارت و سامانههای متصل به آن، بتوانند فعالیت همه فعالان بخش توزیع و تأمین کالا را متمرکز و مشخص کنند که هر فردی چه کالایی را تولید و یا وارد کرده است.
قبله سامانههای ثبتارش، اعتبارسنجی کارت بازرگانی، سامانه ترخیص کالا و سامانه پنجره واحد گمرکی را سامانههای طراحی شده برای حوزه واردات کشور دانست و گفت: در حوزه تولیدکنندهها نیز سامانه بهینه یاب طراحی شده ضمن اینکه سامانههای حمل بارنامههای برخط و سامانه جامع انبارها طراحی شد تا کالا پس از خروج از کارخانه یا گمرک، توسط این سامانهها رصد شود. اکنون سامانه مدیریت توزیع مویرگی را برای شرکتهای پخش راه اندازی کرده ایم پس از آن این موضوع را به فروشگاههای زنجیره و اصناف منتخب تسری خواهیم داد.
وی افزود: پس از ترخیص کالا از گمرک و یا خروج کالا از کارخانه، سامانههای راهداری با رصد بارنامهها مشخص میکنند که تغییر مکان کالا از گمرک یا کارخانه، به کدام انبار صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید: مدیریت ارز با اولویت قرار دادن کالاها/ باید جلوی ایجاد فاصله میان صنایع ایران و جهان را بگیریم
مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: مهمترین مزیت سامانههایی مانند سامانه مدیریت توزیع مویرگی کالا، داشتن اطلاعات از تولیدکننده و مصرف کننده است که بر اساس آن میتوان برای تنظیم بازار تصمیم بهتری گرفت.
قبله افزود: اگر تخلفی در کالا و یا محصولی با نشان تجاری خاص مشاهده شود با رصد آن کالا از طریق این سامانه، متوجه میشویم که آن کالا از طریق کدام واردکننده، وارد و یا در کدام کارخانه تولید شده است. ضمن اینکه میتوانیم متوجه شویم کالا در چه تاریخی از کارخانه و یا گمرک خارج، در کدام انبار نگهداری و در کدام فروشگاه عرضه شده است.
وی گفت: اگر تولیدکننده و یا واردکننده، کالایی را در سامانه مدیریت توزیع مویرگی کالا اظهار نکند، اما آن کالا در شبکه توزیع قرار گیرد حکم قاچاق خواهد داشت.
انتهای پیام/