وی افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه، ترشحات دام آلوده، خون دامهای آلوده، لاشههای ذبح شده و له کردن کنه آلوده به انسان منتقل میشود و میتواند باعث بیماری شود.
وی یادآور شد: دامهای اهلی شامل گاو، گوسفند، بز، شتر و شتر مرغ بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند و تشخیص این بیماری در دامهای زنده و بازرسیهای بعد از کشتار بسیار دشوار است.
هاشمزهی با اشاره به اینکه با توجه به حساسیت ویروس نسبت به PH اسیدی تاکید کرد: مهمترین راهکارهای پیشگیری از این بیماری مبارزه با انگلهای خارجی (کنه ها) از طریق سمپاشی، آموزش دامداران در معرض خطر، استفاده از پوشش مناسب، بالا بردن امنیت فردی، سرد نمودن لاشه بمدت ۲۴ ساعت در یخچال، پرهیز از قرار گرفتن در معرض ترشحات دام بیمار، پرهیز از خرید گوشت قرمز از مراکز غیرمجاز و خارج از کشتارگاه و تهیه گوشت از واحدهای مجاز و دارای مهر تایید دامپزشکی است.
وی بیان کرد: بیش از ۲۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در ایرانشهر نگهداری میشود که انتظار میرود دامداران نسبت به سمپاشی دامهای خود هر ماه یکبار در تابستان اقدام کنند.
کارشناس مرکز بهداشت ایرانشهر هم تابستان را فصل شیوع انواع بیماری از جمله تب کریمه کنگو ذکر کرد و گفت: مردم نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند.
شهلی بر افزود: هم اینک تنها یک مورد بیمار مشکوک به تب کریمهکنگو در بیمارستان خاتم الانبیا ایرانشهر بستری است.
وی با اشاره به مشابهت علائم اولیه تب کریمه کنگو با بیماری سرماخوردگی گفت: این بیماری با تب ناگهانی همراه با درد عضلانی خود را نشان میدهد و در ادامه و به تدریج خونریزیهایی در زیر پوست ایجاد میشود.
انتهای پیام/ع