وی ادامه داد: تحریم برای کشور مشکلات زیادی ایجاد کرد و هیچ کس از آن استقبال نمیکند، اما در کنار این سختی، فرصت جدیدی در کشور به وجود آمده است و ما باید این تهدید را به یک فرصت بزرگ برای تولید تبدیل کنیم.
زرندی ادامه داد: شرایط و موقعیتی که برای کشور ایجاد شده، باعث شد توجه به تعمیق ساخت داخل به فصل مشترک کل مسئولان نظام تبدیل شود.
بیشتر بخوانید: وابستگی صادرات غیرنفتی به کالاهای سنتی
معاون طرح و برنامه صمت افزود: شاید در گذشته برای ترغیب واحدهای تولیدی به ارتباط و همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی مشکلاتی بود اما در وضعیت کنونی، خود بخش صنعت و معدن نیز مشتاق به بومی سازی شده است و نیاز به مراکز علمی دارد.
وی بیان کرد: مهمترین برنامه سال ۹۸ توسعه تولید و تعمیق نهضت ساخت داخل است و ۱۰ پروژه عملیاتی برای آن تدوین شده است. در این برنامه اهداف هم کمی و هم کیفی دیده شده و سازمانهای مسئول آن مشخص شده و بطور منظم رصد وپایش میشود.
زرندی در ادامه گفت: نزدیک به ۸۵ درصد از کل وارادت به کشور شامل کالاهای واسطهای و سرمایه است و حدود ۱۴ میلیارد دلار از واردات کشور مربوط به ۵۵ کد آیسیک است.
معاون طرح و برنامه با اشاره به واردت برخی قطعات خودرو گفت: برخی از قطعات و ماشین آلات در واردات به مشکل خوردند یا ارز مورد نیاز آن تامین نمیشود و یا به خاطر تحریم امکان واردات آن نیست لذا باید برای حفظ تولید، به سوی تعمیق ساخت داخل و بومی سازی قطعات و ماشین آلات مهم حرکت کنیم.
انتهای پیام/