وی با اشاره به اینکه بازار زعفران در رکود به سر میبرد، افزود: افزایش عرضه در برابر تقاضا موجب شد قیمت زعفران در یک ماه اخیر حدود یک میلیون تومان کاهش یابد، از طرفی، چون زمان زیادی تا آغاز فصل برداشت باقی نمانده است، خارجیها در نخریدن محصول سماجت میکنند تا قیمتها اُفت کند.
حسینی قیمت زعفران در بازار را پیش بینی کرد و گفت: باتوجه به شرایط کنونی بازار داخلی و صادراتی پیش بینی میشود که نوسان خاصی اتفاق نیفتد، چرا که امکان رقابت صادرکنندگان واقعی با قاچاقچیان وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: کاهش ۱۰ درصدی قیمت طلای سرخ در بازار/تعلل گمرک در ارائه آمار، صادرکنندگان را سردرگم کرد
عضو شورای ملی زعفران با انتقاد از حضور پررنگ قاچاقچیان در امر صادرات زعفران بیان کرد: با توجه به آنکه قاچاقچیان متعهد به کیفیت و بازگشت ارز نیستند، بنابراین زعفران را با قیمتی کمتر از نرخهای واقعی در بازارهای هدف صادر میکنند که این امر ضربه مهلکی به صادرات رسمی زعفران توسط صادرکنندگان حرفهای وارد میکند.
وی ادامه داد: با وجود آنکه بخش عمده زعفران توسط افراد غیر حرفهای انجام میشود، از این رو صادرکنندگان واقعی به حاشیه رفته اند و یا مقدار صادرات آنها کاهش یافته است.
حسینی با بیان اینکه مشکلات پیمان سپاری ارزی زمینه را برای کاهش صادرات در کشور ایجاد کرده است، افزود: با توجه به آنکه بخش عمده زعفران به صورت غیر قانونی از کشور خارج میشود، بنابراین انتظار میرود با کاهش بروکراسیها و سخت گیریهای تعهدات ارزی، مشکلات صادرات مرتفع شود. هر چند که انتظار دولت مبنی بر بازگشت ارز به کشور به حق است، اما شرایط باید به گونهای مدیریت شود تا صادرکننده متضرر نشود.
این مقام مسئول با انتقاد از تعلل گمرک در اعلام آمار صادرات زعفران گفت: بنابر آخرین آمار تا پایان فروردین ۱۲ تن زعفران به بازارهای هدف صادر شده، از آن تاریخ به بعدی آماری اعلام نشده است، در حالیکه گمرک تا پایان هفته باید آمار صادرات اردیبهشت و خرداد را اعلام کند.
وی در پایان درباره آخرین وضعیت تولید زعفران تصریح کرد: با توجه به افزایش بارندگیها و سطح زیر کشت پیش بینی میشود که تولید زعفران به ۵۰۰ تن برسد.
انتهای پیام/