سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

وابستگی صادرات غیرنفتی به کالاهای سنتی/توسعه صادرات نیازمند بسته های تشویقی است

توسعه صادرات غیرنفتی، رشد درآمدهای ارزی و رونق تولید را به همراه دارد از این رو باید سیاست های کاربردی در این بخش اجرا شود.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اهمیت روزافزون تجارت خارجی و ارتباط تنگاتنگ رشد و توسعه‌ی اقتصادی کشور با آن، لزوم اتخاذ سیاست‌های بلندمدت در حوزه تجارت بر اساس روابط موجود بین عوامل تولید را بیشتر نمایان می‌کند. در سال‌های اخیر تغییر جهت محسوسی در راهبرد توسعه‌ اقتصادی در کشور مشاهده شده است. ایران در دو دهه‌ی گذشته به دنبال تنوع بخشی به اقتصاد و درآمد‌های خود در جهت کاهش وابستگی‌ها و نوسان‌های اقتصادی، ایجاد اشتغال و افزایش رفاه بوده است که صادرات غیرنفتی می‌تواند در این خصوص کمک مؤثری کند.

تولید کالاهای صنعتی و صادرات آنها علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، وضعیت اشتغال در کشور را بهتر خواهد کرد. صادرات غیرنفتی یکی از مهمترین موضوعات برای مقابله با تحریم های ظالمانه غربی هاست که از یک طرف موجب کسب درآمدهای ارزی برای تامین نیازهای وارداتی و از طرفی باعث رونق تولید و ایجاد اشتغال می شود.

رونق صادرات مهمترین هدف سیاست‌گذاری در بخش تجارت خارجی به شمار می رود . صادرات غیرنفتی در اقتصاد ایران با توجه به اهمیت کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای ارزی حاصل از صدور نفت خام، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و ارائه راهکارهای لازم برای توسعه آن یکی از فاکتور ها برای رشد اقتصاد محسوب می شود.

اعطای اختیارات ویژه به استان‌های مرزی برای توسعه صادرات

رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در این خصوص می گوید: جمهوری اسلامی ایران با ۱۵ کشور همسایه است و بر همین اساس باید ضمن شناسایی نیاز‌های کالایی این کشورها، از همه ظرفیت‌های خودمان برای توسعه صادرات و تنظیم مبادلات تجاری با همسایگان با محوریت استان‌های مرزی بهره ببریم.

وی افزود: هم اکنون ۵۴ درصد صادرات غیر نفتی از جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های همسایه صورت می‌گیرد و برای توسعه صادرات از ظرفیت‌های بازاریابی و معرفی کالا‌های ایرانی اقدامات بهتری باید انجام شود.

رحمانی ادامه داد: به‌زودی و برای توسعه صادرات و مبادلات تجاری، اختیاراتی به استان‌های مرزی داده خواهد شد تا با همکاری تشکل‌های خصوصی تحرک مناسبی در روابط تجاری ایجاد شود.

وی تصریح کرد: ایران ظرفیت‌های مهمی در زمینه تولید انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی از قبیل فولاد، شیرآلات، چینی ساختمانی، کاشی و سرامیک، گچ و خصوصاً دو کالای مهم قیر و سیمان داراست و یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان در این عرصه است که باید از این ظرفیت ها استفاده کرد.

ارائه بسته تشویقی به صادرکنندگان باید از طرف دستگا ها به ضرورت تبدیل شود

محمدرضا مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت : بسته تشویقی صادرات در سازمان توسعه ایجاد شده است و با اهمیت دادن به بسته حمایتی صادرات می توان قدم خوبی در صادرات غیر نفتی بر داریم.

وی ادامه داد: تأمین مالی برای بحث صادرات یکی از فاکتور های بسیار مهم است و اختصاص  بسته تشویقی به صادرکنندگان باید از طرف دستگا ها به ضرورت تبدیل شود چرا که از این طریق می توان برای صادر کنندگان هزینه تسهیلات بانکی را کاهش داد و در کنار آن  ضمانت های صادراتی را قوت بخشیم و در آخر شرایط را برای حضور هیئت ها در نمایشگاه های بین المللی و ثبت برندهای محصولات در جامعه جهانی فراهم کنیم.

مودودی  افزود: امروز با کاهش نرخ ریال در برابر دلار فضای خوبی برای صادرات ایجاد شده است و با بی اثری تحریم‌ها در صادرات غیرنفتی، عملکرد صادرکنندگان مناسب بوده است و این روند باید ادامه دار باشد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه اصلاح سیاست های ارزی، به اقتصاد کشور کمک می کند، گفت: دو وظیفه اصلی سازمان توسعه تجارت ایران در بحث صادرات، یکی تمرکز بر صادرات به کشورهای همسایه و  هدف است و بحث دیگر تنوع بخشی به سبد صادراتی کشور  و افزایش اقلام است.

۱۳۰ قلم کالای صادراتی با ارزش بالای ۵۰ میلیون دلار داریم

مودودی با اشاره به عملکرد نامناسب در بخش تولید و ظرفیت‌های صادراتی اظهار کرد: کمتر از ۱۳۰ قلم کالای صادراتی با ارزش بالای ۵۰ میلیون دلار داریم که تقریبا ۳۷ میلیارد دلار از سهم صادرات ما را تشکیل می‌دهند؛ یعنی ۸۱ درصد از کل صادرات ما وابسته به ۱۳۰ قلم کالاست.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران، با بیان اینکه در ترکیه ۱۶۰۰ شرکت بالای ۱۰ میلیون دلار صادرات دارد، گفت: در ایران تنها ۴۰۰ شرکت بالای ۱۰ میلیون دلار صادرات دارد که رقم پایینی است؛ بنابراین اگر کالا‌های صادراتی را متنوع نکنیم، نباید برای دستیابی به ۱۲۰ میلیارد دلار صادرات هدفگذاری شده خوشبین باشیم.

توسعه صادرات غیرنفتی یکی از محور‌های رونق تولید است

صادق نجفی مشاور عالی وزیر صنعت، معدن وتجارت در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به پروانه بهره برداری ۸۴۰۰۰ هزار واحد تولیدی از سوی وزارت صمت اظهار کرد: از این ۸۴۰۰۰ هزار واحد حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد طی سال‌ها تعطیل شده و مابقی فعال هستند. امیدواریم با پیگیری این موضوع فضای مناسبی برای رونق تولید و به تبع افزایش صادرات غیر نفتی ایجاد شود.در حال حاضر در حوزه صنعت نزدیک به ۱/۷ میلیون نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم درداخل و خارج شهرک‌های صنعتی مشغول به کار هستند.

نجفی با تاکید بر توسعه صادرات غیرنفتی که یکی از محور‌های رونق تولید است، افزود: در شرایط امروزه جامعه که تحریم اقتصادی همچون جنگ است میزان کالا‌های صادراتی غیرنفتی (فولاد، معدن، کیف و کفش و پوشاک) نزدیک به ۳۴ میلیون دلار برآورد شده است.

مشاور عالی وزیر صنعت، معدن وتجارت با اشاره به توسعه داخلی سازی در کشور گفت: رونق تولید داخلی و توسعه صادرات،  با مدیریت بازار، تامین منابع مالی، بهبود فضای کسب و کار، توسعه تولید ساخت داخل، صادرات غیر نفتی معادن و فناوری صورت می گیرد.

وی در پایان گفت: مشکلات کنونی صنعت تنها به این حوزه بر نمی گردد و رفع آن مستلزم همکاری سایر ارکان جامعه نظیر مجلس، وزارت کار، بانک، تامین اجتماعی و وزارت اقتصاد است؛ تحریم‌هایی مطرح شده با عنوان جنگ اقتصادی بر خلاف مشکلاتی که ایجاد کرده، همدلی و وحدت را به وجود می‌ آورد و تنها راه نجات از تحریم‌ها حمایت از تولید داخلی است.

صادرات غیرنفتی هنوز به کالا‌ها و محصولات سنتی وابسته است

بهرام کاشانی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: صادرات صنعتی در کشور از رشد پایدار و بهینه‌ای برخوردار نبوده است و نتوانسته نقش اصلی خود را در راستای صادرات غیرنفتی بازی کند.

وی ادامه داد: صادرات غیرنفتی هنوز به کالا‌ها و محصولات سنتی وابسته است و نتوانسته از ابتکارات لازم بهره جسته و همگام با فن آوری نوین جهانی پیش رفته و سهم بازار‌های جهانی خود را حفظ کند.

کاشانی با بیان اینکه حلقه مفقوده ارتباط صادرات و سرمایه گذاری را می‌توان در افزایش توان تولید داخلی جستجو کرد، افزود: برای صادرات بیشتر نیاز به تولید بالا داریم و برای رسیدن به توان بالای تولیدی به سرمایه گذاری نیازمندیم.

وی ادامه داد: لزوم سرمایه گذاری فراوان برای افزایش حجم تولید، موضوع غیرقابل انکار است، چرا که با افزایش تقاضا برای کالا و تولیدات داخلی و خارجی)، سرمایه گذاری جدید امری ضروری و حیاتی است. بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که بین صادرات و تشکیل سرمایه، رابطه مثبت وجود دارد.

صادرات غیرنفتی توان جبران کاهش فروش نفت را دارد

علی صالح آبادی یک مقام مسئول در نظام بانکی در این ارتباط می گوید: با توجه به اینکه دشمنان در تلاش هستند فروش نفت ایران را کاهش دهند، صادرات غیرنفتی توان جبران کاهش فروش نفت را دارد و می تواند نیازهای ارزی کشور را تامین کند و بر همین اساس نهادهای مرتبط با حوزه صادرات در کنار بانک مرکزی، باید در این شرایط با حمایت از صادرات، نقش آفرینی کنند.

صالح آبادی افزود: تأمین مالی برای بحث صادرات یکی از فاکتور های بسیار مهم است؛ چرا که تأمین مالی می تواند در رقابت پذیری کالاها در بازارهای جهانی موثر باشد.


بیشتر بخوانید: توسعه صادرات با کاهش زمان استرداد مالیات بر ارزش افزوده


وی تصریح کرد: اگرچه بانک مرکزی طی سال های اخیر، خط اعتباری برای حمایت از صادرات اختصاص داده و منابعی نیز از صندوق توسعه ملی تخصیص یافته ولی کافی نیست.

این مقام مسئول با بیان اینکه افزایش نرخ ارز در سرمایه در گردش واحدهای تولیدی موثر بوده و باید در کنار تامین مالی ریالی بنگاه های صادراتی از صدور ضمانتنامه و سایر روش ها نیز بهره گرفت، گفت: البته واحدهای تولیدی می توانند از عقد خرید دین استفاده کنند و در کنار فروش نسیه کالاهای خود، اسناد را تنزیل کنند.

گزارش از رامین بختیاری

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.