وی افزود: صنایع تبدیلی در دنیا در ۲ کلاس فعالیت میکند که در کلاس اول گیاه را تولید، خشک و بسته بندی و استریل میکند و به بازار وارد میکند و در نوع دوم مواد مؤثر گیاه را خارج و به گیاه دارویی تبدیل میکنند که در کشور ما فقط در کلاس اول فعالیتهای ذکر شده انجام میشود.
مهرفرد با بیان اینکه ما سومین تولیدکننده زیره در جهان هستیم، گفت: در صادرات این محصول مقام پنجم را داریم، زیرا به دلیل مشکلاتی که تحریم برای ما به وجود آورده محصولات این چنینی اول به یک کشور واسط میرود و بعد صادر میشود.
بیشتر بخوانید: زیره کاران از مزایای بورس کالا بهره مند می شوند/باز شدن پنجره ای جدید در اقتصاد کشاورزی
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای توسعه تولید یک کالا باید صادرات آن توسعه پیدا کند، اظهار کرد: با توجه به اینکه تجارت سنتی دارای محدودیتهایی است باید برای توسعه صادرات این محصول از تجارت مدرن و از طریق بورس کالا اقدام کنیم.
وی افزود: کشور ما به لحاظ اقلیمی خشک است و گیاهان دارویی در مناطق خشک توسعه پیدا میکند به همین دلیل ما میتوانیم با توسعه صادرات تولید گیاهان دارویی را تا ۲ برابر افزایش دهیم.
معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: عرضه زیره در بورس کالا باعث میشود که ما در کشف قیمت مؤثر عمل کنیم و همانطور که در زمینه زعفران مرجع تعیین قیمت هستیم در زیره هم مرجع تعیین قیمت در دنیا باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بخاطر محدودیتهای سیاسی و ناشی از تحریم با مشکلاتی روبرو هستیم که در صورت برطرف کردن آنها میتوانیم صادرات را توسعه دهیم.
وی درخصوص عرضه محصولی مانند گندم در بورس کالا تصریح کرد: محصولی، چون گندم سیکل دولتی دارد و یارانه به آن تعلق میگیرد به همین دلیل برای ورود به بورس شرایط لازم وجود ندارد، اما در صورتی که بخواهد در بورس کالا عرضه شود ما هم استقبال میکنیم.
انتهای پیام/