ذبیح الله حسن زاده متخصص ارتوپد در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره بیماری استئوآرتریت و منشا بروز آن اظهار کرد: استئوآرتریت یک بیماری غضروفی است که با نام آرتروز شناخته میشود؛ آرتروز بیماری تخریبی پیشرونده در غضروف مفاصل است که نمیتوان از آن به عنوان التهاب مفصلی یاد کرد زیرا بر خلاف روماتیسم، التهاب در این نوع بیماری یک عارضه ثانویه است.
وی در ادامه بیان کرد: استئوآرتریت در مفاصلی که سنگینی بدن را تحمل میکنند مثل مفصل زانو، مفصل بالای ران، مچ پا و ستون فقرات شایعتر است.
حسن زاده درباره عوامل تاثیرگذار بر بروز این بیماری گفت: استئوآرتریت میتواند در اثر ورزشهای طاقت فرسا، چاقی یا افزایش سن ایجاد شود؛ افراد ورزشکار یا کسانی که در دوران جوانی دچار یک آسیبی مثل تصادف شدهاند، زودتر دچار استئوآرتریت میشوند.
بیشتر بخوانید: استئوآرتریت؛ بیماری وحشتناک در کمین ۶۰ سالهها/ امیدی جدید برای درمان «آرتروز»
این متخصص ارتوپد درباره راههای پیشگیری از بروز استئوآرتریت گفت: این بیماری عموما قابل کنترل است، اما علت زمینهای آن قابل درمان نیست، فاکتورهایی مانند فعالیت روزانه و کنترل وزن میتواند روند پیشرفت بیماری را کند کنند و در بهبود درد و عملکرد مفصل کمک کننده باشند.
وی درباره روشهای درمان این بیماری اظهار کرد: استئوآرتریت درمان قطعی و همیشگی ندارد، اما معمولا به کمک تغییر سبک زندگی، درمانهای فیزیکی، داروها و جراحیهای مناسب قابل کنترل است؛ وزرش و وزن متعادل از مهمترین راهکارها برای درمان هستند.
انتهای پیام/