توصیه همگانی
بنابراین به همه به ویژه جوانان توصیه میکنم که آزمایشهای لازم را به موقع انجام دهند. این که دونفر با هم آشنا میشوند و بعد برای انجام آزمایش ازدواج مراجعه میکنند (زمانی که دو خانواده درگیر شده اند) کاری نمیتوان انجام داد دو طرف قبل از شروع رابطه وضعیت خودشان را مشخص کنند که سالم یا آلوده به ایدز هستند و دیگری باید این را بداند. جالب است بدانید ابتلا به ایدز مانع ازدواج و فرزندآوری نمیشود، ولی افراد ترجیح میدهند دیگران از بیماری شان اطلاع نداشته باشند.
یکی ازمشکلات مهم و اساسی این است که نوجوان وجوان ما آموزشهای لازم را ندیده است، وقتی وارد جامعه میشود با رفتارهای پرخطرآشنا نیست و روابط غیرمحافظت شده را رفتار پر خطرتلقی نمیکند. افراد باید راههای پیشگیری را بدانندو در این باره فرقی هم نمیکند چه جوانان و چه افرادی که سالهای زیادی از ازدواجشان را پشت سر گذاشته اندو هر کسی باید علاوه بر خویشتن داری و وفاداری به شریک جنسی، شیوه استفاده از لوازم بهداشتی را بدانند. یکی از دلایل دیگرافزایش آمار ابتلا، اعتیاد است. رفتارپرخطردرمعتادان بیشتر دیده میشود. اعتیاد مغز را از کارمی اندازد و فرد متوجه رفتارش نیست. همسران افراد معتاد هم باید آزمایش بدهند از آن جا که سلامت افراد جامعه و خانواده اهمیت زیادی دارد، کسانی که همسرشان رفتارپرخطر دارد باید بیشترمراقب باشند.
بیشتر بخوانید: ابتلا به ویروس HIV در مردان استان همدان ۴ برابر زنان
همه جور تماسی خطرناک است
من به عنوان متخصص بارها و بارها از جوانانی که مبتلا شده اند سوال میکنم که چرا چنین رفتار پر خطری را مرتکب شده اند و به عنوان مثال رابطه مقعدی داشته اند؟ در پاسخ میشنوم که نمیدانستند این رفتارشان پر خطر است.
درحالی که در رابطه مقعدی احتمال سرایت بیماری بیشتراست، زیرا ویروس درناحیه مقعد تجمع بیشتری دارد و مستقیم وارد خون میشود. انتقال از طریق واژن و رابطه اورال درمرحله بعدی قرار دارد (به ویژه اگر فرد زخم دهانی هم داشته باشد.)
۲ بازه سنی مبتلایان!
آمار ابتلا در سن پایین رو به افزایش است و درواقع دو اپیدمی این بیماری را در دو بازه سنی شاهد هستیم. یکی افراد با سن بالاتر که فرزندان بزرگی هم دارندو سالها از ازدواجشان گذشته است، اما به دلیل تماس غیرایمن مبتلا شده اندو دیگری دربازه سنی ۲۵ تا ۴۵ سال.
منبع : خراسان
انتهای پیام/