صالح آبادی افزود: تأمین مالی برای بحث صادرات یکی از فاکتور های بسیار مهم است؛ چرا که تأمین مالی می تواند در رقابت پذیری کالاها در بازارهای جهانی موثر باشد.
بیشتر بخوانید: توسعه صادرات با کاهش زمان استرداد مالیات بر ارزش افزوده
وی تصریح کرد: اگرچه بانک مرکزی طی سال های اخیر، خط اعتباری برای حمایت از صادرات اختصاص داده و منابعی نیز از صندوق توسعه ملی تخصیص یافته ولی کافی نیست. البته بانک توسعه صادرات نیز از محل منابع داخلی و خارجی تأمین مالی صادرات می کند.
این مقام مسئول در نظام بانکی افزود: منابع ریالی و ارزی بانک و صندوق توسعه ملی، منابع یارانه سود و نیز منابع ناشی از سپردهای ارزی و ریالی در خدمت صادرکنندگان است؛ ضمن اینکه خطوط فاینانس و ری فاینانس نیز مدنظر قرار می گیرد و نمونه آن یک پروژه فاینانس در بخش پتروشیمی است که ٢.٢ میلیارد دلار منابع مالی خارجی را به خود اختصاص داده و البته برای واردات مواد اولیه نیز از منابع ری فاینانس استفاده کرده ایم.
صالح آبادی ادامه داد: در حوزه اعتبار خریدار نیز برای پروژه های خارجی منابعی اختصاص می دهیم و بازپرداخت آن از سوی کشور طرف قرارداد خارجی ایران است؛ نمونه آن هم صادرات برق ایران به عراق است.
وی با بیان اینکه افزایش نرخ ارز در سرمایه در گردش واحدهای تولیدی موثر بوده و باید در کنار تامین مالی ریالی بنگاه های صادراتی از صدور ضمانتنامه و سایر روش ها نیز بهره گرفت، گفت: البته واحدهای تولیدی می توانند از عقد خرید دین استفاده کنند و در کنار فروش نسیه کالاهای خود، اسناد را تنزیل کنند.
انتهای پیام /