سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکاوی ۹ تغییر در عالی‌ترین سطوح نیرو‌های مسلح/همه‌چیز درباره فرماندهان جدید و انتظاراتی که از آن‌ها می‌رود

از آغاز سال ۱۳۹۸ شاهد ۹ تغییر در سطح فرماندهی کلان نیرو‌های مسلح اعم از ستاد کل نیرو‌های مسلح، ارتش، سپاه و بسیج بودیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران طی سالیان اخیر با بکارگیری مولفه‌هایی توانسته‌اند خود را به عنوان قدرت برتر نظامی منطقه غرب آسیا معرفی کنند.

علاوه بر «تولید و به‌روزرسانی تجهیزات نظامی» و «تغییر ساختار واحد‌های ستادی و یگانی»، یکی از عوامل موثر در ایجاد تحرک و پویایی نیرو‌های مسلح کشورمان، «جابجایی‌ها و انتصابات جدید» در صدر این نیروهاست.


بیشتر بخوانید: اذعان نشریه انگلیسی به قدرت نظامی ایران/ از تایید قابلیت‌های دفاعی بومی تا اعتراف به توسعه سامانه‌های موشکی زمین به هوا


در سه ماه و نیم سپری شده از سال ۱۳۹۸ شاهد ۹ تغییر و تحول در سطح فرماندهی کلان نیرو‌های مسلح اعم از ستاد کل نیرو‌های مسلح، ارتش، سپاه و بسیج بودیم.

سردار «حسین سلامی» در روز یکم اردیبهشت امسال طی حکمی از سوی فرمانده معظم کل قوا، ضمن ارتقا به درجه سرلشکری، به عنوان فرمانده کل سپاه منصوب شد. سردار سلامی از مهر ماه سال ۸۸ تا زمان صدور این حکم، یعنی به مدت ۱۰ سال جانشین فرمانده کل سپاه بود. پیش از این انتصاب، سرلشکر «محمدعلی جعفری» به مدت ۱۲ سال مسئولیت فرماندهی کل سپاه را عهده‌دار بود. در حکم سردار سلامی آمده است: انتظار دارد ارتقاء توانمندی‌های همه جانبه و آمادگی در همه بخش‌ها و نیز تقویت گوهر درونی سپاه یعنی تقوا و بصیرت و همچنین گسترش مدیریت‌های برخوردار از بنیه‌ی معنوی و توانایی‌های کارشناسی و اعتلاء فرهنگی که در مدیریت سردار جعفری بدان پرداخته شده است، با ابتکارات جناب‌عالی افزایش یابد و سپاه در حرکت خود به سوی تکامل گام‌های بلند بردارد.

سردار سرلشکر «محمدعلی جعفری» که از شهریور سال ۸۶ مسئولیت فرماندهی کل سپاه را بر عهده گرفته بود، در روز یکم اردیبهشت امسال طی حکمی از سوی فرمانده معظم کل قوا، به عنوان مسئول قرارگاه فرهنگی و اجتماعی حضرت بقیة الله (عج) منصوب شد. در حکم سردار جعفری آمده است: بهره‌گیری از ظرفیت‌های گسترده و توانمندی‌های ژرف در جامعه بویژه علماء دینی و نخبگان فرهنگی و جوانان جهادی و انقلابی برای گسترش و تبیین معارف انقلاب اسلامی بر پایه خطوط ترسیم شده در بیانیه گام دوم، با برنامه‌ریزی عالمانه و مدبرانه و تعامل و هم‌افزایی با مجموعه‌های فرهنگی سپاه و بسیج از جناب‌عالی انتظار می‌رود.

سردار «علی فدوی» که پس از چندین سال فرماندهی نیروی دریایی سپاه، در شهریور سال ۹۷ مسئولیت «معاون هماهنگ‌کننده سپاه» را بر عهده گرفته بود، تنها ۸ ماه در این سِمت ایفای نقش کرد و در روز ۲۶ اردیبهشت امسال، طی حکمی از سوی فرمانده معظم کل قوا به عنوان جانشین فرمانده کل سپاه منصوب شد. پیش از سردار فدوی، سرلشکر سلامی مسئولیت جانشینی فرماندهی کل سپاه را بر عهده داشت. در حکم سردار فدوی آمده است: ایفای نقش جهادی و انقلابی در ارتقای سطح آمادگی‌های عملیاتی و پیشرفت مقتدرانه مأموریت‌های سپاه با نظر فرمانده کل سپاه مورد انتظار است.

سردار «محمدرضا نقدی» که پس از چندین سال ریاست سازمان بسیج مستضعفین، در آذر ماه سال ۹۵ معاونت فرهنگی و اجتماعی سپاه را بر عهده گرفته بود، پس از دو سال و نیم ایفای نفش در این مسئولیت، در روز ۲۶ اردیبهشت امسال، طی حکمی از سوی فرمانده کل قوا به عنوان معاون هماهنگ‌کننده سپاه منصوب شد. پیش از وی، سردار علی فدوی معاون هماهنگ کننده سپاه بود. در حکم سردار نقدی آمده است: ارتقای ظرفیت‌های کارشناسی و کارآمدی ستاد سپاه با بهره‌گیری از توانمندی‌ها و قابلیت‌های نخبگی و جهادی سپاه و بسیج در نیل به پیشرفت و کسب آمادگی‌های همه‌جانبه در پاسداری از انقلاب اسلامی و حفظ دستاورد‌های آن در تعاملی سازنده و هم‌افزا با ستادکل و سایر سازمان‌های نیرو‌های مسلح با لحاظ تدابیر فرمانده کل سپاه مورد انتظار است.

امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» که از مرداد سال ۹۶ ضمن ارتقا به درجه سرلشکری، مسئولیت فرماندهی کل ارتش را بر عهده گرفته است، در تاریخ هفتم خرداد امسال، طی حکمی از سوی فرمانده کل قوا با حفظ سمت به عنوان فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) منصوب شد. پیش از امیر موسوی، امیر سرتیپ «علیرضا صباحی‌فرد» فرماندهی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) را بر عهده داشت. در حکم امیر موسوی آمده است: بهره‌برداری از تمام قابلیّت‌ها و ظرفیت‌های نیرو‌های مسلح و کشور در این امر خطیر و دفاع نفوذناپذیر از آسمان کشور و تقویت شبکه یکپارچه، کامل، قوی و به‌روز فرماندهی و کنترل پدافند هوایی، مورد انتظار است.

امیر سرتیپ «علیرضا صباحی‌فرد» که بعد از سال‌ها حضور در سمت «جانشینی قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص)»، در خرداد ماه سال ۹۷ به عنوان فرمانده این قرارگاه منصوب شده بود، درست یک سال بعد طی حکمی از سوی فرمانده کل قوا، فرمانده نیروی تازه تشکیل شده «پدافند هوایی» در ارتش جمهوری اسلامی ایران شد. در حکم امیر صباحی‌فرد آمده است: رشد و استحکام درونی آن نیرو بویژه در تقویت آموزش‌ها، نگهداری به روز از ابزار و تجهیزات و استفاده حداکثری از آنها، هوشیاری و بهنگام بودن آمادگی‌ها با بهره‌گیری از روش‌های متنوع پدافندی در تعامل اثربخش و هم‌افزا با قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) آجا، مورد انتظار است.

امیر سرتیپ «قادر رحیم‌زاده» در تاریخ ۹ خرداد به پیشنهاد امیر سرلشکر موسوی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) و موافقت و تصویب فرمانده کل قوا، به عنوان جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) منصوب شد. پیش از وی، امیر سرتیپ «علیرضا الهامی» عهده‌دار این مسئولیت بود.

امیر سرتیپ «محمدرضا آشتیانی» که در کارنامه خود جانشینی فرمانده کل ارتش و ریاست بازرسی ستادکل نیرو‌های مسلح را داشت، در تاریخ ۱۱ تیر امسال طی حکمی از سوی فرمانده کل قوا، «جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح» شد. پیش از وی امیر سرلشکر «عطاالله صالحی» به مدت نزدیک به دو سال عهده‌دار این مسئولیت بود. در حکم امیر آشتیانی آمده است: تلاش شایسته در ارتقای توانمندی‌های دفاعی و امنیتی نیرو‌های مسلح با بهره‌گیری از ظرفیت‌های نخبگی و کارشناسی با لحاظ نظر رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، مورد انتظار است.

سردار «غلامرضا سلیمانی» فرمانده پیشین سپاه‌های استانی لرستان، اصفهان و کرمان، در تاریخ ۱۱ تیر امسال طی حکمی از سوی فرمانده کل قوا، رئیس سازمان بسیج مستضعفین شد. پیش از سردار سلیمانی، سردار «غلامحسین غیب‌پرور» به مدت دو سال و نیم، عهده‌دار ریاست سازمان بسیج مستضعفین بود. در حکم سردار سلیمانی آمده است: اعتلای بسیج و فرهنگ مقاومت و تقویت زمینه‌های بروز خلاقیت و ابتکار بسیجیان بویژه نوجوانان و جوانان در گسترش، تعمیق و حفاظت از ارزش‌های انقلابی و ارتقای حضور سازمان‌یافته‌تر آنان با تکیه بر تجارب در عرصه‌های مورد نیاز انقلاب اسلامی، گسترش گروه‌های جهادی و هم‌افزایی و تقویت بسیج اقشار در تعامل سازنده و هم‌افزا با مجموعه سپاه و سایر سازمان‌های کشوری و لشکری با لحاظ تدابیر فرمانده کل سپاه مورد انتظار است.

منبع:میزان

انتهای پیام/

بررسی ۹ تغییر در بالاترین سطوح نیرو‌های مسلح/ انتظار از فرماندهان جدید چیست؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۳:۵۴ ۱۱ مرداد ۱۳۹۸
سرلشکر صالحی بازنشته شدن؟