وی با بیان اینکه اعتبارات دولتی جوابگوی مرمت و بازسازی این خانه ها نیست افزود: در صورت مشارکت بخش خصوصی می توان این خانه ها را مرمت و بازسازی کرد و جلوی تخریب آنها را گرفت.
خانه های شهبازی، کاظمی، حیدری، باغ نظری، صابریون، صمدیان، عمارت سوخته، احمدی و شرفی از مهمترین بناهای دوره قاجاریه در استان همدان است.
این خانه های قدیمی و نقش و نگارهای زیبای آن معرف فرهنگ و تمدن غنی مردم ایران به عنوان اصیل ترین میراث گذشتگان این مرز و بوم است.
مالمیر با بیان اینکه با حفظ و نگهداری خانه های با ارزش تاریخی و همچنین امکان سازی مناسب برای بازدید گردشگران خارجی می توان فرهنگ اثر تاریخی ، آداب و سنن مردم ایران زمین را به دنیا معرفی کرد.
وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری از بخش خصوصی و مالکان این خانه ها حمایت می کند و آنها می توانند زیر نظر این سازمان خانه های قدیمی را مرمت و از آنها درآمد زایی کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان ادامه داد: هم اکنون ۱۷ خانه بوم گردی در استان همدان وجود دارد و با اضافه شدن این خانه ها می توان ظرفیت بوم گردی استان همدان را چند برابر کرد.
انتهای پیام/ا